Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Miraculeuze ontsnapping in Nijmegen 9 november 2003
FC Groningen heeft vanmiddag weer eens een uitwedstrijd gewonnen. En hoe! Tegenstander NEC kwam in de eerste helft op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar FC Groningen kwam op stoom in de tweede helft en stelde toen orde op zaken: 2-3!

De ongeveer 100 meegereisde fans van FC Groningen krijgen vanmiddag waar voor hun geld. De eerste helft is matig van Groningse zijde, en het lijkt er op alsof ook deze wedstrijd weer redelijk gemakkelijk wordt verloren.

Maar in de rust schenkt Ron Jans tegenwoordig blijkbaar hele bijzondere thee. Want tegen Feyenoord werd ook een 0-3 achterstand in de tweede helft goed gemaakt en ook in Nijmegen start FC Groningen furieus aan de tweede helft. Er is nog geen minuut verstreken, of Van Gessel heeft de bal al tegen de touwen geknald.

Brian Pinas krijgt daarna eerst de kans om met een volley de gelijkmaker te scoren. Dat mislukt, maar een paar minuten later scoort Pinas op fraaie wijze alsnog de gelijkmaker. Een klein kwartier later krijgt Antoine van der Linden uit een corner de bal voor zijn voeten en hij bedenkt zich niet: de centrale verdediger schiet de bal keihard in het dak van de goal en FC Groningen leidt.

De Nijmegenaren zijn helemaal gedesillusioneerd en de voorsprong van de uitploeg komt nauwelijks meer in gevaar. Na bijna een jaar wint FC Groningen weer eens buiten het eigen huis. En vooral de manier waarop geeft vertrouwen. Want dit FC Groningen heeft opmerkelijk veel vechtlust en veerkracht. Het kon nog wel eens een mooi seizoen kunnen worden.

Opstelling NEC: Gentenaar; (C) Wielaert, Wisgerhof, Leiwakabessy (68' De Freitas), Ebbinge; Schuurman, Hersi, Zonneveld, Govedarica; Demouge (74' Simr), De Nooijer (83' Van Rijswijk)

Opstelling FC Groningen: Beukenkamp; Elshot, Van der Linden, Schoenmakers, Florén; Matthijs, Hugo, (C) Van Gessel, Smit, Salmon (83' Landerl), Pinas (90' Drent)

Scoreverloop: 27' Demouge (Schuurman) 1-0, 31' Hersi (De Nooijer) 2-0, 46' Van Gessel (-) 2-1, 50' Pinas (Hugo) 2-2, 63' Van der Linden (Schoenmakers) 2-3

Scheidsrechter: Oskam

Toeschouwers: 12.250

Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl