Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Slotfase brengt gerechtigheid 25 oktober 2003
FC Groningen heeft vanavond in eigen huis van Vitesse gewonnen. In een spectaculaire slotfase knokten de Groningers zich naast Vitesse en scoorden uiteindelijk zelfs de winnende treffer: 2-1

Dat de winst uiteindelijk naar de Groningers gaat, is niet meer dan terecht. Gedurende de hele wedstrijd zijn de mannen van Ron Jans beter en dwingen zij meer kansen af. Maar het probleem van FC Groningen blijkt steeds weer de afronding van de kansen te zijn. En als je de kansen zelf niet maakt, kom je vanzelf in de problemen.

Zo ook tegen het zwakke en vandaag zelfs verzwakte Vitesse. Uit het niets komen de Arnhemmers opeens op voorsprong, als Beukenkamp een soort van voorzet van Martel verkeerd beoordeelt. De bal zeilt over de keeper in de verste hoek en de Armhemmers rekenen zich al rijk. Want 3 punten uit het Oosterpark meenemen zou een welkom cadeautje zijn voor de geplaagde club.

Gelukkig komt het niet zover en blijft Vitesse nog even in de problemen. Jans besluit te wisselen en hoe! Salmon gaat er uit en zijn vervanger is Regillio Vrede. De boomlange verdediger neemt ook de positie van Salmon over en zo staan er opeens twee reuzen in de spits. Vitesse kan niet omgaan met 'de bruine Martin Drent' en raakt steeds meer van slag.

Eerst kan Arvid Smit vier minuten voor tijd uit een corner binnentikken. De ontlading in het stadion is enorm en op de Westtribune wordt een fakkel ontstoken als vreugdevuur. Twee minuten later tikt Drent de bal onder Van Fessem door en is het feest compleet. In het kolkende Oosterpark wordt de overwinning uitbundig gevierd tot in de late uurtjes.

Zaterdagavond-wedstrijden zijn vaak speciaal in het Oosterpark, met name qua sfeer. En ook vanavond is dat niet anders. Natuurlijk speelt op het eind ook het gunstige verloop van de wedstrijd mee, maar eigenlijk is tijdens de gehele wedstrijd sfeervol in het Oosterpark. Het is qua sfeer in elk geval het overwegen waard om vaker wedstrijden op zaterdagavond te spelen.

Opstelling FC Groningen: Beukenkamp; (C) Elshot, Van der Linden, Kruiswijk, Florén (76' Landerl); Matthijs, Hugo, Smit, Tuhuteru (62' Pinas); Salmon (83' Vrede), Drent

Opstelling Vitesse: Van Fessem; (C) Cornelisse, Konterman, Jansen, Rankovic; Rojer, Bochem (60' Hofs), Schaars, Claessens; Martel, Van Beukering

Scoreverloop: 63' Martel (Van Beukering) 0-1, 85' Smit (Vrede) 1-1, 89' Drent (Landerl) 2-1

Scheidsrechter: Luijten

Toeschouwers: 12.500

Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl