Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Sneu verlies in eigen Oosterpark 5 oktober 2003
FC Groningen heeft vanmiddag in het eigen Oosterparkstadion van Ajax verloren. In een wedstrijd die lange tijd alle kanten op kon, gaf de individuele kwaliteit van de Amsterdammers de doorslag: 1-3

En dat is toch wel jammer. Want niet alleen komt er een einde aan een lange ongeslagen reeks in het eigen stadion, maar ook had er vandaag voor de Groningers gewoon wel meer ingezeten.

Voor de wedstrijd werden de spelers van Ajax opgeschrikt door een brand in hun spelersbus. De bus, die naast het hotel in Zeegse stond geparkeerd, vatte midden in de nacht vlam en de situatie werd even paniekerig, toen de vlammen dreigden over te slaan naar het hotel. Hoewel het beschuldigende vingertje meteen in de richting van FC Groningen-aanhangers wordt gewezen, staat nog helemaal niet vast door wie die bus in de fik is gevlogen.

De oproep van de directeuren van beide clubs Hans Nijland en Arie van Eijden is dan ook voorbarig (weten zij soms meer dan de politie?) en ongepast. Met hun weliswaar ongetwijfeld goedbedoelde preek benadrukken zij wederom een zweem die niet om voetbal hoort te hangen.

Ook de boze reactie van Ronald Koeman op het door de Groninger aanhang ingezette "Op de fiets naar Amsterdam" is dom. Hoe ernstig de situatie ook is (geweest), de gelouterde Koeman zou toch moeten weten dat dit soort incidenten in voetbalstadions vaak met humor worden benaderd. Al was het maar om de spanning weg te lachen. Of heeft Koeman soms ook nog nooit een grap verteld over El Al, Enschede of Volendam? Dat noemt men nou selectieve verontwaardiging.

Dat Rafael van der Vaart het affikken van een bus al poging tot moord noemt, terwijl er nog niet eens duidelijk is wat er is gebeurd, geeft treffend het IQ van de talentvolle voetballer aan. Het zou toch ook kortsluiting kunnen zijn, Rafael? Of denk je dat allerlei elektrische apparaten ook zo'n hekel aan je hebben, dat ze een moordaanslag op je hebben beraamd? De angsthaas probeerde meteen onder zijn bed te duiken toen hij wat gestommel op de gang hoorde. Slecht geweten?

Dan de wedstrijd maar weer even. In de eerste helft komt FC Groningen met een gelukkig balletje van Arvid Smit op 1-0 uit een corner. Een paar minuten later mag Ibrahomovic vrij uithalen om de 1-1 binnen te schieten.

De tweede helft is ook zondermeer boeiend te noemen. FC Groningen houdt lang stand en krijg ook enkele goede kansen, maar uiteindelijk moet de Groningse formatie wel capituleren.

Opstelling FC Groningen: Beukenkamp; (c) Elshot, Vrede, Kruiswijk, Florén; Matthijs, Smit (64' Tuhuteru), (C) Van Gessel (83' Drent); Landerl (78' De Witte), Salmon, Pinas

Opstelling Ajax: Lobont; Trabelsi, Pasanen, Escudé, Maxwell; Galásek, (C) Van der Vaart (88' Van Damme), Pienaar (77' De Jong); Soetaers (68' Mitea), Ibrahimovic, Sonck

Scoreverloop: 21' Smit (corner Landerl) 1-0, 27' Ibrahomovic (Galasek) 1-1; 82' Sonck (Ibrahimovic) 1-2, 90' Mitea (Trabelsi) 1-3

Scheidsrechter: Haverkort

Toeschouwers: 12.500 (uitverkocht)

Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl