Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen pakt punt in Kerkrade 28 september 2003
FC Groningen heeft vanmiddag gelijkgespeeld tegen Roda JC. In de strijd tussen de Trots van het Noorden en de Trots van het Zuiden werd niet gescoord en dus bleef het 0-0.

De wedstrijd is van een niet al te hoog niveau. Roda JC, dat drie dagen daarvoor door de amateurs van Baronie uit het Amstel Cup-toernooi is gekegeld, wekt allerminst de indruk uit te zijn op revanche. Toch krijgt de formatie van Wiljan Vloet een paar goede kansen in de eerste helft. Anastasiou kan de bal zelfs in het lege doel schuiven, maar wonder boven wonder raakt bij de lat (!). Dat hij buitenspel stond was het arbitrale trio overigens ontgaan.

In de tweede helft krijgt FC Groningen wat meer grip op de wedstrijd en drukt het Roda JC terug op eigen helft. Er komen een aantal kansjes, waarvan Salmon de grootste krijgt. Hij kan alleen op Kujovic af, maar deze redt fraai. Vicelich kopt aan de andere kant nog op de lat en dat is het dan wel zo'n beetje. Een verdiende uitslag en FC Groningen kaapt mooi even een puntje weg uit het Parkstad Limburg Stadion.

De sfeer in het uitvak is bijzonder goed te noemen, vooral de tweede helft. Er wordt veel gezongen en enkele nieuwe nummers worden succesvol meegezongen. Van Roda-zijde blijft het erg stil. Ze kunnen daar wel heel goed hun eigen spelers uitfluiten, maar aanmoedigen van het team blijkt iets moeilijker. Geen wonder dat ze er uit worden gezongen door de ongeveer 100 man in het uitvak. Ook de TIFO-actie aan het begin is een succes. Er zijn weer de nodige banners en zwaaivlaggen meegenomen en dat geeft een mooi beeld. Al met al een succesvolle uitwedstrijd, waarbij men in Kerkrade ook weer even weet wie de Trots van het Noorden is.

Opstelling FC Groningen: Beukenkamp; Elshot, Vrede (54' Schoenmakers), Kruiswijk, Florén; Matthijs, Smit, (C) Van Gessel; Landerl (41' Tuhuteru), Salmon (78' De Witte), Pinas

Opstelling Roda JC: Kujovic; Sonkaya, Senden, (C) Luijpers, Filipovic; Vandenbroeck, Addo, Van Dessel (74' Vicelich); Sonko, Anastasiou (Berglund), Kone

Scoreverloop: -

Scheidsrechter: Vink

Toeschouwers: 12.000

Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl