Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Merchandise in teken van afscheid 17 december 2005
Morgen zijn er bij de merchandise-verkooppunten in het stadion twee producten verkrijgbaar die te maken hebben met het afscheid van het Oosterpark. Het boek 'Het Oosterpark, een voetbalbolwerk' zal nu namelijk ook verkocht worden op het stadion. Daarnaast verkoopt de Supportersvereniging exemplaren van de single 'Oosterpark 2011' van Martin Groenewold.

Het Oosterpark, een voetbalbolwerk - Nico Swart & Paul ZweverinkHet boek 'Het Oosterpark, een voetbalbolwerk' ademt de sfeer van het Oosterpark zelf: boeiend, verrassend en origineel. Het is een boek dat bol staat van verhalen over van alles wat zich in het rond het stadion heeft afgespeeld in de jaren 1933 tot en met 2005. Interviews met en over kleurrijke mensen en voetballers die in het Oosterpark een rol speelden, de gouden tijd van de Europa Cups, het ontstaan en de ontwikkeling van het stadion, de voetbalclubs BRC, Oosterparkers, GVAV en FC Groningen. Over de begintijd in de jaren dertig, veertig en vijftig, de legendarische 'varkensboer' Renze de Vries, good old Piet Fransen, het tragische verhaal rond Tonny van Leeuwen, het beruchte mesincident, het ontstaan van de Z-side en nog veel meer.

Kortom: een boek met menselijke verhalen en curieuze anekdotes. Een absolute must voor iedereen die iets met FC Groningen, GVAV, Oosterparkers, de Oosterparkwijk en een stuk voetbalhistorie in het algemeen heeft. Een waardig afscheidsdocument over de plaats waar ruim 70 jaar voetbalgeschiedenis is geschreven.

Het boek telt 236 pagina's, is rijk geïllustreerd, is volledig in kleur gedrukt (full color) en is gebonden. De verkoopprijs is 26,50 euro.Oosterpark 2011 - Martin Groenewold


Zanger Martin Groenewold, geboren en getogen Groninger en al vele jaren seizoenkaarthouder van FC Groningen, maakte het nummer 'Oosterpark 2011'. Het nummer is een prachtige nostalgische terugblik op de hoogte- en dieptepunten die FC Groningen beleefde aan de Zaagmuldersweg. Het is zo'n nummer dat de hele dag in je kop kan blijven zitten als je hem eenmaal hebt gehoord.


In de eveneens prachtige videoclip die bij het nummer hoort zijn onder meer beelden verwerkt van de Europacup-wedstrijden die de club begin jaren tachtig speelde. "En sneeuwbeelden, die ik vorig jaar spontaan heb gefilmd," aldus Groenewold. De clip is geregeld te zien op TV Noord te zien en het nummer staat inmiddels in de Noord 19.

Het nummer is half november 2005 op cd-single verschenen. Als bonus heeft men ook de sfeervolle videoclip op het schijfje gezet als cd-rom bonustrack. Dat is dus helemaal mooi meegenomen.

Martin Groenewold zal het nummer morgen ook live gaan zingen op de middenstip. Meer informatie over Martin Groenewold en zijn muziek kun je vinden op www.martingroenewold.nl
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl