Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Vuurwerk voor en na de wedstrijd 15 december 2005
Zowel voorafgaand als na afloop van FC Groningen - NEC en FC Groningen - FC Volendam zal er vuurwerk worden afgestoken in het stadion. De Supportersvereniging en de Groningen Fanatics ondersteunen dit initiatief. FC Groningen rekent erop dat de fans het meebrengen van vuurwerk zelf achterwege zullen laten. Dit kan de club namelijk behoorlijke boetes opleveren en supporters een stadionverbod.

Dat er bij de laatste twee duels na de wedstrijd vuurwerk zal worden afgestoken in het stadion, was al bekend. Na de laatste competitiewedstrijd van aanstaande zondag 18 december 2005 leidt dit vuurwerk het supportersfeest in dat wordt gehouden in de tent die inmiddels op het trainingsveld staat. Donderdagavond 22 december 2005 zal een vuurwerkshow de laatste officiƫle wedstrijd in het aloude stadion aan de Zaagmuldersweg uitluiden.

Omdat onder supporters de wens leefde ook voor het duel vuurwerk af te steken, heeft de club besloten voorafgaand aan de beide duels de opkomst gepaard te laten gaan met bengaals vuurwerk. De Supportersvereniging FC Groningen, waarvan Groningen Fanatics onderdeel is, ondersteunt het initiatief van harte. Samen met de club rekent de Supportersvereniging op de medewerking van alle supporters door zelf geen vuurwerk mee te nemen naar het stadion.

Voor de duidelijkheid: volgens de richtlijnen voor een stadionverbod staat op het voorhanden hebben en/of afsteken van vuurwerk een landelijk stadionverbod van 18 maanden. Daarnaast krijg je een boete van 450 euro. En dat zou toch zonde zijn, want in het ergste geval mis je dan dus de eerste anderhalf jaar in de Euroborg.

Bron: FC Groningen
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl