Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Afscheid Oosterpark is hot item 13 december 2005
Aanstaande zondag neemt FC Groningen officieel afscheid van het Stadion Oosterpark en de media-aandacht daarvoor komt inmiddels op stoom. Zo is de Volkskrant sinds twee weken bezig met een 8-delige serie achtergrondverhalen, zendt TV Noord deze week elke dag een korte reportage uit en begint het Dagblad van het Noorden vandaag met een serie over het afscheid.

Volkskrant - Uit het Oosterpark

Elke dinsdag schrijft Mariƫlle van Bussel het item 'Uit het Oosterpark'. Gedurende 8 weken laat ze belangrijke personen uit het roemruchte stadion aan het woord. In de eerste aflevering was Piet Fransen aan het woord. De week erna vertelde Henk Hagenauw zijn verhaal over het stadion. Vandaag haalt Wim Entzinger herinneringen op aan zijn tijd als voorzitter van FC Groningen.


RTV Noord - Oosterpark adieu

In de week van 12 tot en met 16 december 2005 besteedt TV Noord elke dag na Noord Nieuws aandacht aan het afscheid van het Oosterparkstadion in het programma 'Oosterpark adieu'. Onder andere Renze de Vries, Jan van Dijk en Piet Fransen komen aan het woord over het stadion waar ze hun successen vierden. Ook wordt de geschiedenis van het stadion verteld aan de hand van oude beelden. Daarnaast zijn er reportages over spelers, bestuurders en supporters van de FC te zien. 'Oosterpark adieu' begint elke dag om 18.45 uur en wordt elk uur herhaald.

Maandag 12 december 2005 - In de aflevering staat de geschiedenis centraal. Aan de hand van oude foto's en beelden wordt de opbouw van het stadion verteld. Verder is er een reportage over Cornelis Fluks, beter bekend als 'Opa Fluks'.

Dinsdag 13 december 2005 - Ditmaal onder meer het moment van journalist Paul Zweverink, schrijver van het boek 'Het Oosterpark, een voetbalbolwerk'. En de herinneringen van Piet Fransen, beter bekend als de voetballende melkboer.

Woensdag 14 december 2005 - In de serie afscheidsprogramma's over het Oosterparkstadion is ditmaal het echtpaar Vijfschaft aan de beurt. De echtelieden gaven elkaar als eerste paar het jawoord in het Oosterpark. En een reportage over Theo Verlangen, die successen vierde met FC Groningen.

Donderdag 15 december 2005 - Henk Kok deed met name in de jaren 80 verslag van de legendarische Europacup wedstrijden van FC Groningen. Hij vertelt erover. Mister FC Groningen, Jan van Dijk, was in die tijd speler en over hem hebben we een reportage.

Vrijdag 16 december 2005 - In deze aflevering onder meer de beroemdste varkersboer uit Roden, Renze de Vries, die de hoogtijdagen van de club mogelijk maakte. Maar hij was ook betrokken bij het dieptepunt, de FIOD-affaire. En de dichter des vaderlands, Driek van Wissen, heeft zijn herinneringen aan het Oosterpark verwerkt in een gedicht.


Dagblad van het Noorden

Ook het Dagblad van het Noorden zal nog een serie wijden aan het afscheid van het Oosterpark. De krant maakte al eerder achtergrondverhalen onder de titel 'Adieu Oosterpark' met het oog op het naderende afscheid, maar stopte daar vorige maand mee. Nu maakt de krant vanaf vandaag wederom een serie met ditmaal zes grotere verhalen over gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld aan de Zaagmuldersweg.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl