Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Tweede thuiszege een feit 31 augustus 2003
FC Groningen heeft ook het tweede thuisduel van het seizoen in winst omgezet. Tegen promovendus ADO Den Haag wordt door doelpunten van Matthijs en Salmon de eindstand bepaald op 0-2.

Vorig seizoen behaalde FC Groningen haar tweede thuiszege van het seizoen pas in het 8e duel op 13 december tegen Roda JC. Maar dit seizoen worden de eerste twee thuiswedstrijden meteen gewonnen en doet FC Groningen goede zaken in het begin van de competitie.

Beide ploegen willen vanmiddag ook voetballen en zodoende ontstaat er een boeiend duel. Op voorhand had ADO Den Haag aangekondigd tevreden te zijn met een punt, maar kan na 10 seconden al op voorsprong komen. De bal gaat echter rakelings naast. Regillio Vrede schrikt aan de andere kant zo dat hij de bal voor zijn voeten krijgt, dat hij de bal geen kracht meer mee kan geven.

Na een kwartier krijgt FC Groningen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en specialist Paul Matthijs weet wel raad met dit kansje. Hij krult de bal perfect in de bovenhoek en FC Groningen leidt. De rest van de eerste helft gaat gelijk op.

In de tweede helft oogt FC Groningen iets sterker dan ADO Den Haag, maar dit komt pas 3 minuten voor tijd tot uitdrukking in de stand. Dan krijgt Salmon de bal voor zijn voeten na een kopbal van Drent en schiet recht op keeper Jansen. De bal komt echter terug voor de voeten van Salmon en vanuit een moeilijke hoek schiet de Zuid-Afrikaan binnen. En daarmee staat de overwinning van FC Groningen vast.

Opstelling FC Groningen: Beukenkamp; (c) Elshot, Vrede, Kruiswijk, Florén; Matthijs, Smit, (C) Van Gessel (61' Hugo); Landerl, Salmon, Pinas (72' Drent)

Opstelling ADO Den Haag: Jansen; Rijaard, Verberne (56' Ros), (C) Van As, Carrilho; Bodde (70' Hofstede), Van der Laan, Van der Leegte; Castelen, Platvoet, Cales (61' Leonardo)

Scoreverloop: 14' Matthijs (vrije trap) 1-0, 87' Salmon 2-0

Scheidsrechter: Temmink

Toeschouwers: 12.165

Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl