Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Verlies op De Dijk in Volendam 25 augustus 2003
FC Groningen heeft zondagmiddag een nederlaag geleden tegen FC Volendam. De Palingboeren uit het toeristische vissersdorp bleken te sterk voor de Groningse formatie: 3-0

En het begon allemaal nog wel zo goed. In de dagen voorafgaand aan het duel was de TicketBox door de supporters van FC Groningen massaal bezocht en dat resulteerde in een compleet uitverkocht uitvak. Uiteindelijk willen ruim 500 kelen de FC Groningen naar de overwinning schreeuwen.

FC Groningen begint ook sterk aan de wedstrijd, en Regillio Vrede krijgt een grote kans. De Groningers zijn de baas, maar zien FC Volendam uit een corner inkoppen. Nog geen minuut later ligt de bal op de stip, omdat Florén een overtreding of hands zou hebben gemaakt. Vanuit het uitvak lijkt het een onschuldige situatie, maar Roy Beukenkamp kan uiteindelijk wel voor de tweede maal gaan vissen. Deze mentale tik komt FC Groningen de hele wedstrijd niet meer te boven.

FC Groningen domineert wel, maar creëert nauwelijks kansen. Ook in de tweede helft is er geen verbetering te bespeuren in het spel van FC Groningen, en krijgt het zelfs nog een doelpunt om de oren.

In het centrum van Volendam is het overigens uiterst gezellig. Vijftig Groningers zijn met hun eigen bus gekomen, maar dat vindt de politie van Volendam niet zo leuk. En dat terwijl de Groningers gewoon op eigen vervoer naar deze wedstrijd mogen afreizen. Op een parkeerplaats in Volendam wordt de bus door de plaatselijke touwsnorren doorgelicht, en blijkt vanzelfsprekend dat alles ok is.

En dus voegt de groep zich bij de andere Groningers in het centrum en is het zowel voor als na de wedstrijd prima drinken in Volendam.

Opstelling FC Volendam: Van Westerop; Wilson, Kras, Fung-a-Wing (80' Breinburg), Koning; (C) Salden, Tuyp (84' Steur), Buys; Esajas, Putter (90' Huisman), Ouhsaine

Opstelling FC Groningen: Beukenkamp; Elshot, Vrede, Kruiswijk, Florén (65' Van der Linden); Matthijs, Smit (31' Drent), (C) Van Gessel; Landerl, Salmon, Pinas (73' Tuhuteru)

Scoreverloop: 17' Putter (Buys) 1-0, 20' Buys 2-0 (strafschop), 56' Esajas (Ouhsaine) 3-0

Scheidsrechter: Koopman

Toeschouwers: 5.075
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl