Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Drie afscheidsnummers van Oosterpark 24 november 2005
Het naderende afscheid van het Oosterpark doet ook iets met muzikale Groningers, want in deze laatste maanden van het aloude voetbalbolwerk aan de Zaagmuldersweg verschijnen er maar liefst drie verschillende singles waarin het Oosterpark op de een of andere manier wordt bezongen. Qua stijl zijn het ook drie totaal verschillende nummers, want het betreft een nostalgisch lied, een vrolijke meezinger en smartlap.

Oosterpark 2011 - Martin Groenewold


Zanger Martin Groenewold, geboren en getogen Groninger en al vele jaren seizoenkaarthouder van FC Groningen, maakte het nummer 'Oosterpark 2011'. Het nummer is een prachtige nostalgische terugblik op de hoogte- en dieptepunten die FC Groningen beleefde aan de Zaagmuldersweg. Het is zo'n nummer dat de hele dag in je kop kan blijven zitten als je hem eenmaal hebt gehoord.


In de eveneens prachtige videoclip die bij het nummer hoort zijn onder meer beelden verwerkt van de Europacup-wedstrijden die de club begin jaren tachtig speelde. "En sneeuwbeelden, die ik vorig jaar spontaan heb gefilmd," aldus Groenewold. De clip is geregeld te zien op TV Noord te zien en het nummer staat inmiddels in de Noord 19.

Het nummer is half november 2005 op cd-single verschenen. Als bonus heeft men ook de sfeervolle videoclip op het schijfje gezet als cd-rom bonustrack. Dat is dus helemaal mooi meegenomen.

Meer informatie over Martin Groenewold en zijn muziek kun je vinden op www.martingroenewold.nl. Je kunt daar ook de single 'Oosterpark 2011' bestellen voor 6,12 euro (inclusief verzendkosten). De single is eveneens te koop in alle filialen van Music Store in de provincies Groningen en Drenthe voor 5,90 euro.

Op 18 december 2005 zal Groenewold het nummer live gaan zingen op de middenstip tijdens het afscheidsfeest in het stadion.Adieu Oosterpark - De Thuisfluiters


Het afscheid van het Oosterpark, daar zou toch een lied over moeten komen, dacht Jaap Kiers halverwege mei dit jaar. Hij schreef een tekst, mailde die naar zijn vriend Geert Wierth, die hem weer doorstuurde naar zijn vriend Bert Middelbos en zo ontstond 'Adieu Oosterpark', dat eind september werd opgenomen.


Middelbos schreef er nog een B-kant bij, getiteld 'Een fan van de FC' en voerde die ook uit. Jelle Sjoerds tekende vervolgens voor de videoclip die hij geheel belangeloos met zijn collega's van het Groninger videoproductiebedrijf Pro-Time filmde en monteerde.

Zodoende werkten vier fans van de FC samen in een project en noemden zichzelf 'De Thuisfluiters'. Het nummer wordt al geregeld gedraaid tijdens de warming up en tijdens de rust van de wedstrijden van FC Groningen, dus misschien heb je hem al eens gehoord.

Het nummer doet volgens het Dagblad van het Noorden 'amateuristisch' aan, maar volgens Kiers is dat juist een pré. Net als de keuze voor een echt voetballied, met meezingrefrein. "Ik weet zeker dat vrolijkheid meer aanslaat. Wij zijn ook de enigen die de supporters in het feestje betrekken. Door supporters voor supporters." Dat blijkt ook in de clip, want aan het einde staan Kiers & Co zwaaiend tussen de supporters op het veld.

Rondom het thuisduel van FC Groningen tegen FC Twente op 4 december 2005 zal de single te koop zijn bij de verkoopunit van de merchandise bij de hoofdingang. De single kost 5 euro. De opbrengst zal gebruikt worden om de onkosten te dekken en er gaat een gedeelte naar de Supportersvereniging FC Groningen. Er is een beperkte oplage van slechts 400 stuks. Wees er dus tijdig bij.

Je kunt de clip trouwens ook online bekijken.Bedankt, mijn Oosterpark - Theo Driessen


Ook -Theo Driessen komt met een single komt over het naderende afscheid van het Oosterpark. Hij heeft inmiddels zelf afscheid genomen van de band DiepTriest en is nu op de solotoer. Deze single is daar een voorbeeld van.


Het is een overvalste smartlap, met de tekst van Theo op muziek van Wim van der Kuip. Alle bezoekers van de afscheidswedstrijd op 18 december 2005 ontvangen bij het verlaten van het stadion gratis de single van Theo als afscheidscadeau.

Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl