Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Een ronde verder in de Gatorade Cup 21 september 2005
FC Groningen heeft zich vanavond geplaatst voor de volgende ronde in het Gatorade Cup-toernooi. In de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam boekten de Groningers een terecht overwinning: 2-1. In de derde ronde van het toernooi speelt FC Groningen wederom een thuiswedstrijd tegen de winnaar van het duel ADO Den Haag - SHO.

Terwijl de toeschouwers door het wazige kaartverkoopbeleid van FC Groningen nog binnendruppelen, fluit scheidsrechter Jack van Hulten stipt om 20.00 uur voor de aftrap. FC Groningen is vanaf het begin beter en weet dat verschil al in de twaalfde minuut tot uiting te brengen in een doelpunt.

Een aanval via Buijs en Seedorf levert balbezit voor Rasmus Lingren op. Vlak buiten de zestien wordt de Zweedse jeugdinternational gevloerd door de hand van doelman René Ponk. Het levert een vrije trap op. Eén op een mooie plaats voor Evgeniy Levchenko, die dan ook plaatsneemt achter de bal. Hij schiet door de muur, maar ziet zijn bal gekeerd worden door Ponk. Yuri Cornelisse knalt de bal in de rebound echter keihard in het dak van de goal: 1-0.

Met die stand lijkt FC Groningen wel vrede te hebben. Zonder al teveel krachten te willen verspillen wordt het tempo wat uit de wedstrijd gehaald. In die fase maakt Sparta Rotterdam ook geen haast waardoor een vrij saai gedeelte van de wedstrijd ontstaat.

Na de pauze heeft FC Groningen de wedstrijd vrij snel in de knip. Stefano Seedorf haalt uit, waarna de bal geblokt wordt en bij Mathias Florén terecht komt. Die bedenkt zich geen moment, drijft de bal op en haalt uit. Dwars door een woud van benen belandt de bal in het doel na nog enkele keren aangeraakt te zijn: 2-0.

Na ruim een uur spelen moet Stefano Seedorf de wedstrijd definitief beslissen. Hij krijgt de bal op een presenteerblaadje van Glen Salmon, maar na een korte sprint rolt Seedorf de bal niet hard genoeg langs Ponk waardoor de bal nog voor de doellijn weggeschoten kan worden door een verdediger.

Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kopt Yuri Rose een vrije trap van dichtbij binnen: 2-1. De treffer is slechts van statistische waarde, want de zege van FC Groningen komt niet meer in gevaar. Op naar de volgende thuiswedstrijd in het bekertoernooi en het is te hopen dat men bij FC Groningen dan wel genoeg entreekaarten laat bedrukken.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Buijs, Sankoh, Kruiswijk, Florén; (C) Matthijs, Lindgren, Levchenko (86' Luirink), Seedorf; Salmon (73' Nevland), Cornelisse (57' Bechan)

Opstelling Sparta Rotterdam: Ponk, (C) De Fauw, Olfers, Zoontjes, Gudelj, Van Bueren (46' Bruma), Oost, Polak, Cvetkov (78' Kinet), Van der Bergh (60' Bouaouzan), Rose

Scoreverloop: 12' Cornelisse (rebound) 1-0; 52' Florén (afstandsschot) 2-0, 88' Rose (Polak) 2-1

Scheidsrechter: Van Hulten

Toeschouwers: 6.000
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl