Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Klacht supporters niet serieus genomen 24 augustus 2005
Met de komst van Talpa is er ook voor de gehandicapte FC Groningen-fans iets veranderd. Twee enorme camerabunkers zijn pal voor de gehandicaptentribune neergezet waardoor de fans behoorlijk belemmerd worden in het zicht op het veld. Volgens hoofd communicatie van FC Groningen Richard van Elsacker kunnen ze prima ergens anders gaan staan, maar volgens de gehandicapten is dat niet zo gemakkelijk.
In de Groninger Stadskrant van vandaag doet Marianne, vaste bezoekster van de gehandicaptentribune, haar verhaal: "Speciaal voor ons, minder validen, is enkele jaren geleden een overkapping gebouwd door leden van de Supportersvereniging, zodat wij droog zouden zitten. Onder die overkapping zitten we elke thuiswedstrijd gemiddeld met zo'n 20 man. We hadden altijd prima zicht. Alles was goed geregeld. Maar nu... nu kunnen we net zo goed thuisblijven want we zien toch niets."

Geld is volgens Marianne de grootste boosdoener. Talpa heeft dik betaald voor de uitzendrechten (36 miljoen euro) en stelt dan alles in het werk om de verslaggeving zo perfect mogelijk te doen. Dat dit ten koste gaat van een klein groepje trouwe supporters heeft Talpa geen boodschap aan.

Volgens eigen zeggen heeft Marianne ook geklaagd bij de Supportersvereniging, maar van de klacht van Marianne is bij de vereniging zelf niks van bekend. De vereniging had overigens wel signalen van andere supporters opgevangen en besloot vorige week een klacht in te dienen bij FC Groningen over deze kwestie. Tot op heden heeft de vereniging daar nog geen reactie op mogen ontvangen.

Een reactie van FC Groningen lezen we wel in de Groninger Stadskrant. Richard van Elsacker, hoofd communicatie FC Groningen betreurt de klacht van Marianne en lotgenoten, maar begrijpt het niet helemaal: "Minder valide supporters staan achter de dug-out en langs de zijlijn en hebben in principe goed zicht. Ook vorig seizoen werden de camerapunten voor de overkapping af en toe gebruikt bij belangrijke tegenstanders. En toen waren Talpa en Versatel nog niet in de stadions te vinden. Als de supporters de wedstrijd tegen RBC niet hebben kunnen volgen vanwege camera's, dan moet dat vorig seizoen ook het geval geweest zijn tegen Ajax en PSV.

Van Elsacker zegt verder dat ook Marianne de wedstrijd kan zien als ze iets uit de as van het veld gaat zitten. Dus even een half jaartje een andere positie kiezen is voldoende.

Marianne: "Nou, als het zo simpel was... Ik kan niet makkelijk van plek veranderen en trouwens mijn vader, die niet invalide is en zich prima beweegt, kon de wedstrijd ook niet goed zien. Met nog acht wedstrijden in het Oosterpark te gaan hoopt Marianne op verbetering, maar heeft er een hard hoofd in. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 11 september tegen Sparta, en een week later komt PSV op bezoek. Volgens Marianne is de kans groot dat een deel van de gedupeerde voetbalfans afhaakt en zich beperkt tot de samenvatting op televisie, deels gefilmd vanaf hun stekkie.

Het lijkt er op alsof FC Groningen de klacht van een groep trouwe supporters niet serieus neemt. Waarom Van Elsacker de klacht van de gehandicapten bagatelliseert en in twijfel trekt door te stellen dat er vorig seizoen ook wel eens een camera stond bij wedstrijden tegen een zogenaamd belangrijke tegenstander, is geheel onduidelijk. Het is bovendien lulkoek. Er stonden vorig seizoen geen camera's pal voor de gehandicaptentribune en zeker geen camerabunkers. En omdat we niet de beroerdste zijn, onderbouwen we die stelling meteen maar even met wat beeldmateriaal.

Bij de genoemde wedstrijd FC Groningen - ajaks van vorig seizoen zien wij slechts 1 camera en die staat voor het hek, een paar meter naast de gehandicaptentribune. Bij de andere gehandicaptentribune staat zelfs helemaal geen camera.Bij de wedstrijd FC Groningen - PSV zien wij 2 camera's, die wederom niet vóór de gehandicaptentribune staan, maar ernáást. Bovendien nemen ze deze camera's aanzienlijk minder ruimte in dan de camerabunkers en ontnemen ze de gehandicapten nauwelijks het zicht.Vergelijken we deze beelden even met foto's van de afgelopen thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal, dan zal zelfs Stevie Wonder de verschillen kunnen zien. Of hem moet natuurlijk het zicht ontnomen worden door een camerabunker.
Nog even los daarvan, is er bij Van Elsacker niks te merken van een constructieve houding. Achterdocht is troef en aan een oplossing die voor meerdere partijen acceptabel is wordt blijkbaar niet gedacht. Waarom de camera's niet gewoon verplaatsen? Nee, de gehandicapten moeten nog maar even 9 wedstrijden door de zure appel heen bijten, want alles draait tegenwoordig om Talpa... Dat gaat nu blijkbaar al zover dat trouwe supporters de pot op kunnen als ze opkomen voor hun goede recht.

Bron: Groninger Stadskrant
Printversie »
 

Reacties:
#1 Het is idd ook wat, een van de trouwste supportersschares ontneem je het zicht, wat wil je nog meer? Zo maakt Talpa zich voor de derde keer niet populair in het Noorden.
Kevin | 24-08-2005, 23:27:28
#2 elsacker sjap! ga er zelf lekker zitten joh! kun je toch niet maken om zulkse mensen die uit zicht te geven,die mensen zijn er altijd!
rolstoel | 25-08-2005, 08:24:55
#3 talpa is lekker bezig eikels die mensen hebbe recht op zicht daaro
fc | 25-08-2005, 10:25:01
#4 Deze reactie van Groningen is niet te plaatsen in het feit dat ze voor de Euroborg wel goed over de Gehandicapten hebben na gedacht. Ik neem toch aan dat hier makkelijk een oplossing voor gevonden kan worden? Camera meer naar de middenlijn zetten en anders naar de zuidkant van het veld.
Appie | 25-08-2005, 10:58:00
#5 Als ik de derde foto van onder bekijk valt de hoogte en omvang van de "bunker" wel mee.

grunner | 25-08-2005, 10:58:22
#6 ik vind talpa kut en ik mag hopen dat er voor die gasten iets word gedaan..! suc6 veder
grunnger | 25-08-2005, 11:31:34
#7 Ik vind dit belachelijk.. Mensen in een rolstoel hebben toch ook gewoon recht op goed zicht om van de wedstrijden te genieten.. Talpa gaat maar lekker op een andere plek in het stadion staan om te filmen!! Groningen moet een beetje meer zorgen dat mensen met een handicap ook kunnen genieten van de komende wedstrijden!!
Grunngertjuh | 25-08-2005, 11:45:26
#8 t is niet die bunker maar al die talpa-apen die rondom die camera staan. deze mensen ontnemen het zicht door in grote getale voor de invalide fans te gaan staan. bekogel ze met cola, pest ze weg onderneem zelf actie hehe
pro-nos | 25-08-2005, 14:10:02
#9 Kunnen de afdakjes niet voor de laatste 6 maanden meer naar de hoeken van het stadion geschroefd worden? Talpa gaat toch niet lopen.

En anders even door de zure appel heenbijten, de Miva's komen in de Euroborg op de omloop van de benedenring te staan en dat is een bijzonder mooie plek.
Svend | 25-08-2005, 14:59:26
#10 Nog steeds komkommertijd?

De camera van Talpa lijkt me op het oog niet gek veel groter dan de camera op de derde foto. De "bunker" komt nauwelijks hoger dan de enkels. Tenzij een aantal mensen een ligplaats hebben lijkt me dit geen onoverkomelijk obstakel.
Gerrit | 25-08-2005, 18:26:27
#11 ik vind het meer een fout van de FC dan van die cameraman, ik bedoel: ze hebben dit toch vantevoren doorgenomen zou je zeggen?
Zoals Svend al zegt, verplaats die 20 supporters een beetje naar links of rechts (of naar de overkant) en je bent klaar.

FC verschuilt zich wel erg makkelijk achter Talpa, ze hadden allang een oplossing kunnen bedenken ipv 'ze moeten maar even 9 wedstrijden aankloten'

Verder is Talpa kut, behalve de wedstrijdbeelden
balkie | 25-08-2005, 19:53:58
#12 och in belgie hebben we dat probleem met stewards die langs de zijlijn staan (wij hebben geen omheining meer) die ons zicht belemerren en halsstarrig weigeren van zich te verplaatsen
lokeren_boy | 26-08-2005, 14:26:29
#13 Fuck Talpa
Asserboer | 26-08-2005, 14:52:55
#14 denk dat ze liever hebben dat we ff over het hek komen om wat duidelijker te zijn.

fuck talpa
sjon. | 26-08-2005, 17:04:56
#15 hou eens op zich wat heeft talpa hier mee te maken de fc is toch een prof organisatie en volgens mij maken zij nog altijd de dienst uit in het stadion
de mol | 28-08-2005, 01:32:35


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl