Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Zit jij graag voor joker bij Talpa? 16 augustus 2005
Zit jij graag voor joker? En ben je een fanatieke supporter van een voetbalclub? Kom dan naar het te-gek-wauwie nieuwe programma op Talpa 'Café de Sport'. Zakkenvullers Humberto Tan en Jack Spijkerman ontvangen iedere week voetbalgasten en bekende voetballiefhebbers, laten samenvattingen van de wedstrijden zien én laten supporters helemaal gratis voor joker zitten in de rubriek 'het Linkerrijtje'. Wat wil je nog meer?

Misschien heb je het gezien afgelopen zondag en anders heb je bijzonder weinig gemist: 'Café de Sport, een nieuw programma op Talpa. Voor het programma zijn onder andere fanatieke supporters benaderd om onder het genot van een biertje eens lekker met elkaar te discussiëren over actuele zaken die dat voetbalweekend spelen. Althans, zo schetste het Talpa-miepje de bedoeling van het programma. Best geinig denk je dan.

Dat dacht ook Tijn Oprins, voorzitter van de Groningen Fanatics. Hij wilde FC Groningen wel vertegenwoordigen in Hilversum en het groenwitte gevoel via de beeldbuis Nederland in knallen. Erg nobel en respect is hier op z'n plaats.

De realiteit blijkt echter anders. Eigengeiler Jack Spijkerman, die zich lachwekkend genoeg een oprechte socialist blijft noemen nu hij zijn zakken vult bij John de Mol, stelt eerst wat onnozele vragen aan supporters uit het 'Rechterrijtje', vervolgens mogen de 9 supporters van het 'Linkerrijtje' (waaronder Tijn dankzij de goal van Yuri Cornelisse) plaatsnemen op 9 stoelen, worden er door Jack nog 3 domme vragen gesteld en dat is het dan.

Een item waar diverse supporters veel tijd voor reserveren, wordt afgeraffeld in 3 minuten. Meer dan de helft van het zogenaamde 'Linkerrijtje' komt niet eens aan bod en van een discussie is al helemaal geen sprake.

Daar reis je dus een paar uur voor naar de studio en mag je na afloop ook weer een paar uur terugreizen naar Groningen? Om compleet voor joker te zitten in de one-man-show van Spijkerman? Goeie binnenkomer, Talpa, daar hoeven we dus ook niet weer naar te kijken.

Tijn heeft de daad inmiddels bij het woord gevoegd en het vriendelijke miepje van Talpa duidelijk gemaakt dat ze verder de pot op kan met haar programma. Tijn komt in elk geval niet meer naar de studio en dat is de enige juiste reactie. Hulde, bloemen en violen!

Er is dus weer een vacature en dus zal het Talpa-miepje een andere FC Groningen-joker gaan benaderen met de vraag om naar de studio te komen op zondagavond. Het is vast een heel mooi verkooppraatje, maar tenzij je graag vrijwillig voor lul zit, past daarop slechts één antwoord:

Printversie »
 

Reacties:
#1 hoe zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden? Is dat meisje van Talpa een beetje lekker?

(way to go Tijn)
Sparrow | 16-08-2005, 23:26:12
#2 Een grote poppenkast vond ik het. Inderdaad had dat vrouwtje allerlei verhalen waar geen eene flikker vanuit is gekomen.
Roger | 16-08-2005, 23:51:11
#3 Boycot AmstelCup, boycot Jack Spijkerman en zijn vrienden.
Verder wel een aardige opzet van Talpa-voetbal, cijfers, foto's veel oog voor randgebeuren en TT overzichtelijk. Maar uh... niet heengaan. Ze zoeken maar een koreaanse stand-in haha
Jos | 16-08-2005, 23:56:27
#4 Het was wel een leuk programma maar ik had de rubriek Het Linkerrijtje idd anders verwacht...
Kevin | 17-08-2005, 09:14:31
#5 ze hebben er vast wel meer klachten over gehad kijken of ze de volgende aflevering hun leven beteren....
stoppel | 17-08-2005, 10:00:33
#6 Oei, en dan die compilatie van de gespeelde wedstrijden met 'humor'in de huiskamer gebracht...auw!
sneak | 17-08-2005, 10:53:10
#7 Maar even serieus he: is hier onderling contact over geweest, naderhand, door de 'slachtoffers' van de verschillende clubs? Ik kan me toch voorstellen dat je naderhand onderling stoom gaat afblazen, ik zag een paar van die 18 mensen daar echt geirriteerd kijken, zo van "Jezus: was dit het nou??"

Benieuwd hoe ze dit bij Talpa gaan oppakken..
Hans ZH | 17-08-2005, 11:01:22
#8 Ik vind het een naaistreek eerste klas. Oprotten met misbruik van supporters.
Malachi | 17-08-2005, 11:16:33
#9 wat een enorm kutprogramma was dat, humornivo lag op 0 terwijl jack wel geregeld in een duek lag, zegt al genoeg

was het even interessant met humberto die een serieus gesprek had begon jack er weer tussendoor te tetteren

en dat linkerijtje was echt beschamend, ik had echt te doen met dat joch van grunn....

OPROTTEN MET TALPHA KUTZENDER
damster | 17-08-2005, 11:33:40
#10 @Jos: Je bedoelt de Gatorade toch zeker :o Echt wat een bullshit allemaal, straks is het nog de Always Maandverband-Cup. Kutzooi
Jérome | 17-08-2005, 12:33:00
#11 Groot gelijk! Toevallig kwamen ik en een vriend die meid van Talpa ook tegen tijdens de Open Dag van de FC. Of wij fanatieke supporters waren. Vriendelijk door verwezen naar de mannen van GF, mooie kans voor hen om zich landelijk te profileren.

Maar als ze het dan zo aanpakken in de studio, dan zal je wel gek zijn om wekelijks op zondagavond - na de wedstrijden ook nog eens - die kant op te vliegen.

Hulde voor Tijns stap! Benieuwd of de andere supporters die aanwezig waren daar ook zo over denken...
Niels | 17-08-2005, 21:39:42
#12 Graag wil ik met deze e-mail reageren op de berichten op de sv fcgroningen site en de trots van het noorden. Wij betreuren dat Tijn Oprins heeft besloten niet meer aan ons programma te willen meewerken. Maar dat is zijn goed recht. Jammer vinden wij het dat hij op de sites naar onze mening geen volledige weergave geeft én onze redactie probeert af te schilderen als incapabel. Uit ons telefoongesprek afgelopen dinsdag bleek dat wij niet op dezelfde lijn zaten wat betreft de voorstelling van de rol van de supporters in ons programma. Miscommunicatie dus. Helaas!

Ik heb Tijn geprobeerd uit te leggen dat de eerste paar afleveringen inhoudelijk niet al te diep op de onderwerpen kan worden ingegaan omdat we dan nog met een groot aantal supporters te maken hebben (alle 18 in plaats van alleen het linkerrijtje) én het onderdeel 'het Linkerrijtje' nog moet worden geintroduceerd bij het publiek. Tijn heeft besloten daar niet op te willen wachten, en nogmaals, dat is zijn goed recht. Alleen vind ik het jammer dat hij door dit soort uitingen op de onderstaande sites de situatie probeert te schetsen dat wij de supporters niet serieus nemen. Dat is namelijk absoluut niet het geval. We hebben heel veel goede reacties gekregen en ik heb dan ook een nieuwe supporter bereid gevonden namens Groningen in het panel plaats te nemen.

Hopelijk is hij in staat de club goed te vertegenwoordigen. Want het is wel degelijk onze bedoeling ook de "kleinere" clubs (niet alleen Feyenoord, Ajax en PSV) én de supporters aan het woord te laten. Iets wat lang niet het geval is geweest.

Helaas heeft Tijn besloten een nieuwe zender én een nieuw programma al na 1 uitzending geen kans meer te geven. Ik hoop van harte dat de meerderheid van onze kijkers én van de Groningen supporters dat wel doet. Een programma moet groeien, dat geldt zeker ook voor Café de Sport.

redactie Café de Sport
café de sport | 17-08-2005, 23:18:54
#13 wat een slijmbakken zijn
damster | 18-08-2005, 10:43:39
#14 Alle begin is moeilijk. Maar heb ik alle begrip voor Tijn zijn standpunt. Het is niet zo dat het even om de hoek is om te komen babbelen. Ik zou ook flink pissed zijn als ik een paar uur moest rijden om wel geteld helemaal niks gevraagd te worden. En als klapvee kunt functioneren. Niet netjes van Talpa.

Inhoudelijk over het programma kan ik weinig zeggen, telkens zappen tussen Talpa en Studio Voetbal geeft niet echt een goed beeld van het programma. Jammer dat het op dezelfde tijd is. Maar het is wel erg wennen, dat programma en de vertolking van Talpa's "de wedstrijden".
Grieze | 18-08-2005, 11:43:22
#15 wat weer een gezeik om niks, vul deze site eens met Voetbaldingen!

Je hoeft deze site niet te bezoeken hoor, scheelt je misschien een hoop ergernis...
Pedro | 18-08-2005, 18:51:00
#16 die talpa is wel een goede zender, ze bestden tenminste niet alleen aandacht aan ajax,psv en feyenoord (zoals studio sport altijd deed) maar het reclame duurde wel erg lang Groet,
Frekie
Frekie | 19-08-2005, 15:53:48
#17 Tijn heeft groot gelijk om niet meer mee te werken aan dat kut programma. veel te veel reclame en gelijk met studio voetbal. Erg dom van talpa want in studio voetbal word wel goed gesproken over voetbal dat kan je over Café de Sport niet zeggen
FC | 21-08-2005, 21:02:08
#18 mogen AUB de reclameblokken verwijderd worden tussen de samenvattingen.
fokking reclames
slechte zet john
dikus | 22-08-2005, 16:11:21


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl