Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Yuri Cornelisse wederom matchwinner 14 augustus 2005
FC Groningen heeft vanmiddag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen RBC Roosendaal gewonnen. In het eigen Oosterparkstadion hadden de Groningers lange tijd moeite met het stugge spel van de Brabanders, maar vijf minuten voor tijd wist Yuri Cornelisse het net te vinden. Zo is hij, net als in het Amstel Cupduel tegen Ter Leede, het goudhaantje bij FC Groningen

Vier spelers maken bij FC Groningen hun competitiedebuut: Bruno Silva, Yuri Cornelisse en Evgeniy Levchenko staan in de basis en Rasmus Lindgren lost in de loop van de eerste helft Erik Nevland af, die kampt met een achillespeesblessure.

De wedstrijd zelf is geen fraai kijkspel voor de toeschouwers en dat is voornamelijk te wijten aan het stugge RBC Roosendaal. Massaal hangen de Brabanders voor hun eigen goal, terwijl de Groningers proberen door de defensie heen te komen. De hoge ballen worden steevast onderschept door oud-Groninger Ebbinge en dus richt FC Groningen zich noodgedwongen op afstandsschoten, waarbij vooral Bruno Silva zijn laat gelden. Zijn schoten zijn echter net iets te hoog gemikt.

Na de pauze zorgt Nyron Wau ervoor dat de ruim 11.255 aanwezigen even hun adem inhouden als hij op het randje van buitenspel richting het FC Groningen-doel dreigt op te stomen. De invaller struikelt echter over de bal zodat hij een oog-in-oog-confrontatie met Roorda verspeelt. De rest van het vierde kwartier is er sprake van een status quo. RBC hoeft niet zo nodig en FC Groningen probeert het wel, maar loopt zich steeds weer stuk op de Brabantse defensie.

De Brabanders vertragen steeds het spel en met name keeper Volders pikt elke keer wel erg veel seconden mee bij elke uittrap. Het levert hem een steeds luider wordend fluitconcert op van het Groningse publiek. Triest dieptepunt van het trage tempo van de wedstrijd is een spontane drinkpauze waarbij vooral de gasten misbruik maken van een blessurebehandeling van een van hen. Alsof men in afwachting is van een verlenging of een strafschoppenserie staat uiteindelijk bijna iedereen met een drinkbus aan de mond. En dat terwijl het toch niet bepaald dorstig weer is.

FC Groningen laat zich echter niet van de wijs brengen en gaat in het laatste kwartier vol ten aanval. Bruno Silva is precies een kwartier voor tijd zeer dicht bij een doelpunt. Een voorzet vanaf de rechterkant van de achterlijn belandt op de binnenkant van de 'tweede paal' en stuit terug in het veld. Twee minuten later krijgt RBC Roosendaal aan de overkant dè kans van de wedstrijd. Een scrimmage na één van de zeldzame corners van de Brabantse ploeg mondt uiteindelijk uit in een grondgevecht, waarbij de bal bijna in het Groningse doel belandt. Arbiter Nijhuis fluit uiteindelijk af omdat keeper Roorda in zijn vijfmetergebied wordt gehinderd.

Als Acuña even later zijn twee gele kaart in ontvangst mag nemen omdat hij de bal de tribunes in rost na een fluitsignaal, zet FC Groningen aan voor het allesbeslissende doelpunt. Eerst schiet Seedorf nog in het zijnet, maar even later is het wel raak: een individuele actie van Yuri Cornelisse is net als afgelopen dinsdag in Sassenheim goed voor de overwinning. De rechtshalf, die na de wissel van Nevland in de spits speelt en na de invalbeurt van Seedorf juist weer op links, krult de bal van zestien meter fraai in de rechterkruising.

In de laatste minuten loopt de FC geen averij meer op. De eerste drie punten zijn in de knip. FC Groningen hoort daarmee bij vijf ploegen die een overwinning boeken in de eerste speelronde. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, dat haar eerste wedstrijd ook won.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Silva, (C) Matthijs, Kruiswijk, Florén; Buijs, Cornelisse, Fledderus (62' Seedorf), Levchenko; Salmon, Nevland (34' Lindgren)

Opstelling RBC Roosendaal: Volders, Acuña, (C) Loran, Ebbinge, Fleur, Daelemans (78' Makhout), De Lange, Paap, De Groot, Elkhattabi, Marcelino (19' Wau)

Scoreverloop: 86' Cornelisse (-) 1-0

Scheidsrechter: Nijhuis

Toeschouwers: 11.255
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl