Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Blamage op het nippertje voorkomen 9 augustus 2005
FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd in de Amstel Cup tegen vv Ter Leede maar nipt gewonnen. De Groningers kenden veel moeite met de stugge amateurs en bovendien werden goede kansen om zeep geholpen. In de 90e minuut knalde Cornelisse de bal eindelijk tegen de touwen. Daarmee schoot hij FC Groningen naar de volgende ronde en voorkwam een blamage.

In het duel tegen de amateurs mist FC Groningen vooral de scherpte voorin. In de allereerste minuut van de wedstrijd krijgt Erik Nevland meteen een grote kans, maar de doelman van de amateurs staat een vroege treffer in de weg. Na ongeveer een kwartier spelen kopt Gijs Luirink de bal in de handen van de Ter Leede-goalie. Even later kan Erik Nevland alleen op de keeper afgaan, maar zijn schot spat uiteen op de paal. Nevland lijkt nog niet helemaal in vorm.

Daarna wordt de thuisploeg ook wat brutaler en gevaarlijker. De Sassenheimers verschijnen tweemaal voor Bas Roorda. In het eerste geval schiet de speler de bal finaal mis en bij de tweede kans brengt de doelman van FC Groningen redding. De gezapige eerste helft wordt afgesloten met de stand 0-0.

Na de pauze is FC Groningen aggressiever en Ter Leede wordt onder druk gezet. Een kopbal van Levchenko op Van de Laak wordt op het standbeen geraakt waardoor hij niet kan uithalen. Danny Buijs kopt uit een hoekschop van Fledderus nog via de grond naar de verre kruising, maar ziet zijn inzet gekeerd door een verdediger. Na bijna een uur spelen krult Nevland de bal vanaf de punt van de zestien fraai over de keeper heen. Z'n schot raakt echter de paal.

FC Groningen krijgt wat kleine kansjes, maar daarvan wordt geen enkele verzilverd. Twee minuten voor tijd moet Bas Roorda alles in het werk stellen om een blamage te voorkomen, want bijna scoort vv Ter Leede in de slotfase.

Uiteindelijk is het Yuri Cornelisse die de verlossende 0-1 binnen schiet, zijn eerste officiële doelpunt in het groen-witte shirt. In de blessuretijd is Salmon ook nog dicht bij een tweede Groninger doelpunt, maar hij schiet net voorlangs. FC Groningen krijgt vv Ter Leede uiteindelijk dus op de knieën, maar vraag niet hoe...

Opstelling FC Groningen: (C) Roorda, Buijs, Luirink (80' Sankoh), Kruiswijk, Florén, Levchenko, Bechan (61' Salmon), Fledderus, Van de Laak, Nevland, Cornelisse

Scoreverloop: 90' Cornelisse 0-1

Scheidsrechter: Van der Roest

Toeschouwers: 1.500
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl