Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
vv Holwierde blijkt een flinke kluif 19 juli 2005
FC Groningen heeft vanavond ook de vijfde oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. Erg gemakkelijk ging dat echter niet, want eersteklasser vv Holwierde bleek een flinke kluif te zijn. Uiteindelijk stond er na 90 minuten 0-5 op het scorebord en was vooral de 0-4 van Bechan een beauty. Gijs Luirink en Glen Salmon maakten twintig minuten voor het einde van de wedstrijd hun rentree na langdurige afwezigheid wegens blessures.

Op Sportpark Katmis komen zo'n 1700 man kijken naar het duel tussen de eersteklasser en de eredivisionist. Bij FC Groningen ontbreken Nevland, Van der Linden, Buijs, Seedorf en Van de Laak, terwijl Levchenko juist weer zijn opwachting kan maken op de linkshalfpositie.

Het team oogt in de eerste helft niet zo fit als in de voorgaande duels en vv Holwierde is ook een stuk feller dan de voorgaande tegenstanders. De thuisploeg heeft een aantal gevaarlijke uitvallen maar voorkomt doelman Lambers de eerste tegentreffer in deze oefencampagne.

FC Groningen staat dan overigens al op voorsprong, want in de 9e minuut opent Mark-Jan Fledderus de score na een voorzet van Bruno Silva. Daarna stokt de productie en worden weinig echte kansen gecreëerd. De ruststand wordt iets dragelijker als Yuri Cornelisse in de 40e minuut met enige moeite een voorzet van Marcel Pannekoek binnenschuift voor de 0-2.

Na de pauze keren dezelfde elf Groningers terug binnen de lijnen. Binnen het eerste kwartier worden Fledderus en Levchenko afgelost door Martijn van der Laan en Jasmin Ramic. De laatstgenoemde scoort binnen een minuut nadat hij binnen de lijnen is gekomen op assist van Mathias Florén: 0-3. Kansen zijn er vanaf dat moment genoeg, maar nu schort het vooral aan de afronding bij achtereenvolgens Bechan, Van der Laan, Pannekoek, Cornelisse en Ramic.

Dan is er in de 71e minuut het moment van de dubbele rentree. Twee spelers die maandenlang niet in actie te zien zijn geweest, keren terug binnen de lijnen: Glen Salmon en Gijs Luirink maken hun rentree voor de laatste twintig minuten van de wedstrijd.

Drie minuten later valt een voorzet vanaf de achterlijn van Kiran Bechan zomaar via de tweede paal binnen: 0-4. Verontschuldigend steekt de rechtshalf een handje op naar de doelman, als teken dat hij het niet zo bedoeld had. De eindstand wordt bepaald in de 78e minuut. Een tweede beslissende voorzet van Bruno Silva wordt door Glen Salmon in twee keer achter de doelman gewerkt.

Opstelling FC Groningen: Lambers; Silva (90' Hiariej), Sankoh (71' Luirink), Kruiswijk (81' Thalen), Florén; (C) Matthijs (85' Holla), Bechan, Levchenko (57' Ramic), Fledderus (55' Van der Laan); Pannekoek, Cornelisse (71' Salmon)

Scoreverloop: 9' Fledderus (Bechan) 0-1, 40' Cornelisse (Pannekoek) 0-2; 57' Ramic (Florén) 0-3, 74' Bechan (-) 0-4, 78' Salmon (Silva) 0-5

Scheidsrechter: Brondijk

Toeschouwers: 1.500
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl