Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen schiet tekort in Alkmaar 2 mei 2005
FC Groningen is er vanmiddag in de uitwedstrijd tegen AZ niet in geslaagd om een goed resultaat neer te zetten. In de slome wedstrijd waren de Groningers nauwelijks dreigend en wisten pas tegen het eind van de wedstrijd te scoren. Toen was het echter al te laat: 2-1.

Voor FC Groningen gaat het dit seizoen nergens meer om en dat is te zien ook. De ploeg wil wel, maar het ontbreekt aan scherpte om het de tegenstander moeilijk te maken. Zo ook tegen AZ.

Het tempo van de wedstrijd ligt niet bijzonder hoog. AZ zit tussen twee belangrijke Europacupduels en spant zich niet bovenmatig in. FC Groningen probeert het in het eerste kwartier met een aantal afstandsschoten, maar die zijn niet gevaarlijk. De eerste echte aanval van AZ levert meteen een goal op. Een pass van Sektioui vanaf de linkerkant van het veld, ter hoogte van de middellijn, komt perfect aan bij Olaf Lindenbergh die als 'lopende man' door de defensie van de FC snijdt. Oog in oog met Roorda schiet hij de bal achter de keeper: 1-0.

FC Groningen heeft vreemd genoeg een optisch overwicht, maar echte kansen worden er niet gecreëerd. In de 31e minuut krijgt FC Groningen wel een grote kans. Seedorf geeft een steekpassje op Kiran Bechan, die een lob over de ver uitgekomen Timmer in gedachten heeft. Hij raakt de bal echter verkeerd en de AZ-doelman kan de bal gemakkelijk vangen.

Tot de rust kabbelt het duel dan verder zonder dat er echt enerverende dingen gebeuren. Beide ploegen hebben enkele fases waarin de bal rustig rondgespeeld kon worden en de tijd genomen kan worden om de vrije man te zoeken. Sektioui schiet nog vlak over de lat, maar dat is het dan ook wel zo'n beetje.

In de beginfase van de tweede helft laat Groningen blijken dat het de moed op een punt of zelfs meer nog niet opgeeft. De eerste uitgespeelde aanval eindigt via een opzet van Nevland en Bechan in een schot van Florén.

Twee keer zorgt topscorer Nevland voor gevaar. Zo heeft 'ie in de 51e minuut de gelijkmaker op de slof, maar schiet hij vanaf de rand van de zestien over een vrijwel leeg doel. In de 52e minuut is de Noor over de rechterkant uitgebroken en incasseert Timmer een gele kaart als hij Nevland vloert op het moment dat deze een doelpoging onderneemt.

In de 75e minuut is de wedstrijd gespeeld, want AZ scoort opnieuw. Invaller Huijsegems geeft de bal aan een andere nieuwe man in het elftal van AZ: Ramzi. Hij laat de bal over het gras onder Roorda doorscheren: 2-0.

De laatste minuten van de wedstrijd worden opeens toch nog interessant als Erik Nevland zijn goaltje meepikt in de 86e minuut. Brian Pinas vindt hem aan de linkerkant van de zestien meter door een balletje breed te geven. FC Groningen zet nog even aan in de laatste minuten, maar de tijd voor een heus slotoffensief is te kort. Zo eindigt de wedstrijd na twee minuten extra tijd in een zege voor AZ en blijft FC Groningen met nog drie duels voor de boeg op 39 punten staan.

Opstelling AZ: Timmer; Jaliens (56' Huijsegems), Vlaar, De Cler; Lindenbergh, Landzaat, Buskermolen, Van Galen (46' Ramzi); Sektioui, Nelisse (65' Wisse), Perez

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Matthijs, Van der Linden, Florén; Buijs (73' Drent), Bechan, (C) Van Gessel, Hugo (57' Pinas); Nevland, Seedorf (79' Fledderus)

Scoreverloop: 16' Lindenbergh (Sektioui) 1-0, 75' Ramzi (Huijsegems) 2-0, 86' Nevland (Pinas) 2-1

Scheidsrechter: Blom

Toeschouwers: 8.953 (uitverkocht)
Printversie »
Fotoverslag »

Reacties:
#1 goed gemaakt harris
raymon | 02-05-2005, 16:33:24
#2 Klein tikfoutje ontdekt

'In de 75e minuut is de wedstrijd gspeeld'

maar verder een keurig verslag van een al even keurige (lees: respectvol naar AZ toe) wedstrijd
Hans | 03-05-2005, 13:00:49
#3 Klasse zoals altyd
TP | 05-05-2005, 09:53:38


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl