Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Gezocht: verhalen over het Oosterpark 21 april 2005
In het najaar van 2005 komt er een boek uit over het Stadion Oosterpark. Supporters kunnen zelf een bijdrage leveren aan dit boek, want een belangrijk onderdeel van het boek is ingeruimd voor persoonlijke verhalen en anekdotes over het stadion. Dus heb jij nog een apart of een grappig verhaal, stuur het op naar de makers van het boek en wie weet lees je dan straks je eigen verhaal terug in het boek.

Op de website http://www.stadionoosterpark.nl staat het volgende te lezen:

Supporters en andere voetballiefhebbers opgelet: in het najaar komt er een boek uit over het Stadion Oosterpark, het voetbalbolwerk aan de Zaagmuldersweg dat over ongeveer een jaar verdwenen zal zijn. Dik, kleurrijk, historisch, vol anekdotes en prachtige verhalen: een waardig afscheidsdocument over de plaats waar ruim 70 jaar voetbalgeschiedenis is geschreven. Naar verwachting ligt de uitgave eind oktober 2005 in de winkels.

Het boek zal de sfeer ademen van het Oosterpark zelf: boeiend, verrassend en origineel. Het is een boek dat bol staat van verhalen over alles wat zich in het rond het stadion heeft afgespeeld in de jaren 1933 tot en met 2005. Boeiende interviews met en over kleurrijke mensen en voetballers die in het Oosterpark een rol speelden, alles over de gouden tijd van de Europa Cups, menselijke verhalen, het ontstaan en de ontwikkeling van het stadion en de historie van de bespelers van het stadion: voetbalclubs Oosterparkers (en de voorlopers BRC, Oostelijke Boys en Groen-Wit), GVAV en FC Groningen.

Verder zijn er verhalen over de begintijd in de jaren dertig, veertig en vijftig. Over de legendarische 'varkensboer' Renze de Vries, good old Piet Fransen, het tragische verhaal rond Tonny van Leeuwen, het beruchte mesincident, het ontstaan van de Z-side, maar ook van alles over de laatste jaren in het Oosterpark en nog veel meer. Voetbalcolumnisten en landelijk bekende sportjournalisten leverden inmiddels een bijdrage aan het boek.

Een belangrijk onderdeel van het boek zal worden ingeruimd voor persoonlijke verhalen van supporters. Supporters bepalen voor een groot gedeelte de sfeer in het stadion. Al die duizenden supporters hebben in de loop der jaren natuurlijk allerlei dingen meegemaakt en kunnen daar ongetwijfeld op een leuke manier over vertellen. Wij denken dat de supportersverhalen en -anekdotes een kleurrijk verslag kunnen opleveren van de belevenissen van supporters aan het Oosterparkstadion.

Daarom vragen wij jouw hulp! Heb jij een apart, vreemd of humoristisch verhaal over iets wat je hebt meegemaakt in en rond het stadion (tijdens een wedstrijd of op een ander moment), of wil je iets anders kwijt over (het verdwijnen van) het stadion? Schrijf dan je eigen verhaal en stuur het naar ons op. Het maakt daarbij niet uit wanneer het verhaal zich af heeft gespeeld.

De beste en/of leukste verhalen zullen een prominent plaatsje krijgen in het boek, uiteraard met jouw naam er onder. Zonder dit soort verhalen en anekdotes 'door de ogen van supporters' vinden wij het boek absoluut niet compleet, dus help ons en wie weet staat jouw verhaal straks in het boek!

Kijk voor meer informatie over hoe je kunt reageren op: http://www.stadionoosterpark.nl/boek.php

Printversie »
 

Reacties:
#1 Leuk
Raymon | 21-04-2005, 14:28:36
#2 Erg leuk, erg slim ook om het zo aan te pakken. Goed over nagedacht. Dat moet zeker een paar leuke staaltjes kunnen opleveren.
Hans | 21-04-2005, 15:13:25
#3 uit 70 jaar historie moeten toch zeker wel een paar goeie verhalen te vertellen zijn lijkt me
spike | 22-04-2005, 15:35:38


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl