Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Degelijke winst tegen RBC Roosendaal 9 april 2005
FC Groningen heeft vanavond een degelijke overwinning geboekt tegen degradatiekandidaat RBC Roosendaal. Een groot gedeelte van de wedstrijd viel er in het eigen Oosterparkstadion niet zo heel veel te genieten, maar de laatste twintig minuten van het duel maakten veel goed: 3-0.

Voor de wedstrijd spelen Veendam 1894 G1 en Oranje Nassau G1 de finale van het toernooi om de FNV Bouw Bokaal. In een spannende wedstrijd weten beide ploegen niet te scoren en dus komt het op penalties aan. Na vijf genomen strafschoppen is de stand nog steeds gelijk: 1-1. Vervolgens schiet Veendam 1894 G1 raak en mist Oranje Nassau G1 en zo worden de Veendammers de opvolger van Boyl die vorig seizoen de eerste editie van het toernooi op hun naam schreven.

Voor de wedstrijd wordt ook afscheid genomen van FC Groningen-supporter Ronald van Strien. Hij overleed onlangs aan een slopende ziekte. Er klinkt 'You'll never walk alone' door het stadion en als het nummer af is gelopen, applaudiseert het Oosterpark als laatste groet naar Ronald.

Dan het duel tussen FC Groningen en RBC Roosendaal. De Groningers sprinten uit de startblokken en zetten de Brabanders meteen onder druk. Dat resulteert in een aantal kansjes, maar echt gevaarlijk worden de thuisploeg nog niet. In de zeventiende minuut is de eerste goal er één uit het boekje. Een prachtige steekpass van de voet van Elshot bereikt de van het middenveld vertrokken Seedorf precies op maat. De middenvelder bedenkt zich niet en haalt meteen uit. Het schot wordt een beetje van richting veranderd en eindigt in het verre linkerzijnet van het doel: 1-0. De 'Rittberger'-salto (met halve draai om de lengte-as) van Seedorf mag er vervolgens ook zijn.

FC Groningen wil meteen doordrukken en krijgt wel wat mogelijkheden, maar eigenlijk gaan de Groningers steeds slechter voetballen en RBC Roosendaal krabbelt een beetje op. In het laatste kwartier valt er bitter weinig meer te beleven en met een bescheiden fluitconcertje op de achtergrond zoeken de spelers de kleedkamers op.

De eerste vijfentwintig minuten van de tweede helft zijn ook niet veel soeps en het publiek begint te morren. Als het tempo op een gegeven moment wel erg laag is, is er wederom een fluitconcert te horen. Maar dan wisselt Jans en het blijkt een gouden (dubbele) wissel. Drent en Fledderus komen in de ploeg. Amper een minuut in de ploeg krijgt Fledderus de bal van Florén na een snel genomen vrije trap en ramt de bal tegen de touwen: 2-0. Na het bevrijdende doelpunt volgt de ontlading met enkele spelers in de hekken voor 'Staan West' als toppunt van vreugde. Fledderus had namelijk nog niet eerder gescoord in de Eredivisie.

Twee minuten later zijn de beide spitsen Nevland en Drent allebei dichtbij een goal. De paal, en wat RBC verdedigers voorkwamen een nieuwe treffer in een slapstick-achtige situatie. Even later is het wel raak/ Een doorkopbal van Drent op Nevland, stelt de Noor in de gelegenheid zijn tweede assist van het seizoen aan te tekenen. Nu is Stefano Seedorf de gelukkige. Hij maakt 3-0 en is de gevierde man bij de FC.

In de slotfase laat het publiek massaal blijken dat er voor het eerst sinds de winterstop in het Oosterpark weer wat te genieten is geweest. Zelfs de wave gaat massaal rond in het stadion en dat was al weer een tijdje geleden. Al met al een nuttige overwinning op RBC Roosendaal en dankzij de laatste twintig minuten van de wedstrijd is het een geslaagde avond.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot (86' Tuyp), Matthijs, Kruiswijk, Florén; Buijs, Bechan (73' Fledderus), (C) Van Gessel, Hugo (73' Drent); Nevland, Seedorf

Opstelling RBC Roosendaal: Friebel; Lammers, Loran, (C) Hesp, Fleur; Oliseh, Guijt, Smolders (81' Dominicus); De Lange, De Groot, Hammond

Scoreverloop: 17' Seedorf (Elshot) 1-0, 74' Fledderus (Florén) 2-0, 80' Seedorf (Nevland) 3-0

Scheidsrechter: Wegereef

Toeschouwers: 12.390
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl