Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
"Danny, sla hem op z'n bek" 21 maart 2005
Danny Buijs is geliefd bij de Groningse supporters vanwege zijn vechtlust en doorzettingsvermogen. Dat zien we namelijk graag in Groningen. De gedachten gaan dan al weer snel terug naar types als Joop Gall en Raymond Atteveld. Ook vechters met een over-mijn-lijk-mentaliteit. Toch is er wel een verschil: Gall en Atteveld konden ook incasseren en accepteerden overtredingen op henzelf zonder protest.

Incasseringsvermogen, daar lijkt met Buijs aan te ontbreken. Want zodra er eens een overtreding op hem wordt ingezet, slaat meteen de vlam in de pan en ontstaat er een felle woordenwisseling tussen Buijs en zijn aanvaller. Daar klopt iets niet: het je tegenstanders op allerlei manieren flink zuur maken en dan zelf niet tegen een stootje kunnen?

Het begint op een 'kunstje' te lijken. Even een tegenstander opzoeken en dan met een incidentje de boel flink opnaaien. Dat gebeurde in de wedstrijd tegen FC Twente, tegen FC Utrecht en afgelopen zondag weer tegen Willem II. Tegen FC Twente had Buijs daar nog alle reden toe. Immers: daar werd hij zelf geraakt door een kungfu-trap van Shoukov (iets wat Bossen uiteraard anders zag) en was zijn revanche niet meer dan terecht. Maar de incidentjes in de andere twee wedstrijden horen niet bij een speler als Buijs. Ze doen afbreuk aan zijn imago en zijn bovendien ergerlijk om naar te kijken.

Tegen FC Utrecht krijgt Buijs van een Utrechter een koekje van eigen deeg en prompt buitelt de middenvelder aangeslagen over het veld. Als de scheidsrechter (terecht) aangeeft dat er niks aan de hand is, stuift Danny - op geen enkele wijze geblesseerd geraakt - op van woede en maakt amok. De buiteling was klaarblijkelijk bedoeld om de tegenstander een kaart aan te smeren. Niet nodig, zo'n actie.

Tegen Willem II is Arvid Smit zijn tegenstander. Smit schermt de bal keurig af zodat de bal over de achterlijn kan rollen, maar wordt daarbij zwaar gehinderd door Buijs. Buijs begint vervolgens, als de bal over de achterlijn is, met duw- en trekwerk, terwijl dit toch een eerlijk duel om de bal is geweest en Smit weinig te verwijten valt. Wederom: niet nodig, zo'n actie.

Wat daarna door enkele mensen op de tribune wordt gescandeerd, is een aanfluiting te noemen. Vanaf ZI en ZJ klinkt het:

"Danny, sla hem op z'n bek, op z'n bek, op z'n be-he-hek"

Men keurt dit gedrag van Buijs blijkbaar wel goed. En dat terwijl het spreekkoor nota bene de 'bek' van Arvid Smit betreft, vorig jaar waarschijnlijk nog hartstochtelijk bejubeld door diezelfde supporters. Zoveel verschillen spelers als Smit en Buijs toch niet van elkaar? Hard werkend en vol inzet. Ook voor FC Groningen heeft Smit zich vorig seizoen altijd 100% ingezet. Wat kunnen sommige supporters dan toch gauw vergeten...

Gelukkig horen incidentjes en knokpartijtjes bij het voetbal, maar de genoemde acties passen niet bij je, Danny. Blijf gewoon keihard knokken in het veld, maar hou alsjeblieft op met die irritante trekjes. Gewoon doorvoetballen na een verloren duel en niet gaan mekkeren als je zelf een tik krijgt. Uitdelen én incasseren. Dan word je nog wel eens een Gall of een Atteveld.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl