Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Groningers pakken punt tegen Willem II 20 maart 2005
FC Groningen heeft vanmiddag gelijkgespeeld tegen Willem II uit Tilburg. In een draak van een wedstrijd stonden de Groningers lange tijd achter, maar scoorde Erik Nevland vijf minuten voor tijd de gelijkmaker.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd lijkt er niks aan de hand. FC Groningen overklast de Tilburgers en het lijkt een kwestie van tijd voordat de Groningse openingstreffer een feit is. Maar dan plaatst Willem II opeens een messcherpe counter en gaat de bal er via Bobson in. 0-1 voor Willem II dus.

FC Groningen is vervolgens compleet de draad kwijt en Willem II neemt de controle op de wedstrijd over. Met snelle uitbraken zijn de Tilburgers een aantal keren dicht bij de 0-2, maar Roorda houdt zijn ploeg op de been.

In de tweede helft moeten Krstev en de wederom slecht spelende Seedorf het veld ruimen voor Bechan en Drent, maar ook dat levert niet echt iets op, hoewel met name Drent prima invalt. Halverwege de tweede helft komt ook Hugo in de ploeg, nadat het publiek daar al eerder om geroepen had.

FC Groningen ploetert voor en met name Pinas heeft zijn dag echt niet. Nevland mist eerst nog een kans voor open doel, maar vier minuten voor tijd is de Noor weer het goudhaantje als hij de bal van afstand in de korte hoek knalt. Toch nog een punt en daar moeten we de handen maar mee dichtknijpen.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Matthijs, Kruiswijk, Florén (72' Hugo); Buijs, Krstev (46' Bechan), (C) Van Gessel, Seedorf (46' Drent); Nevland, Pinas

Opstelling Willem II: Moens; (C) Van Nieuwstadt (16' Delanoy), Van der Haar, (c) Victoria, Van Mosselveld; Smit, Caluwé, Agustien; Ceesay (89' Kolsi), Reuser (78' Lepoint), Bobson

Scoreverloop: 22' Bobson (Caluwé) 0-1, 84' Nevland (Drent) 1-1

Scheidsrechter: Van der Hilst

Toeschouwers: 11.568
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl