Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen wint ook in Utrecht 13 maart 2005
FC Groningen heeft vanmiddag alweer een uitwedstrijd in winst omgezet. Ditmaal was FC Utrecht in de eigen Galgenwaard niet opgewassen tegen de spits van FC Groningen Erik Nevland. Met twee fraaie goals zorgde hij voor de drie Groningse punten: 1-2.

De eerste helft van het duel is aantrekkelijk om naar te kijken. FC Utrecht toont als thuisploeg het eerste initiatief. Het eerste schot van dichtbij komt van de voet van Darl Douglas en wordt klemvast door Bas Roorda gepakt. De gevaarlijke voorzet komt van Van den Bergh, die ook bij een tweede situatie de bal voor het doel brengt. Nu kan Bas Roorda de hoge bal in één keer uit de lucht plukken. Dan zijn we in de negende minuut. Het doelpunt is een cadeautje van Utrecht-doelman Terol, die zich verslikt in een uittrap en de bal aan FC-topscorer Erik Nevland schenkt. De Noor bedenkt zich niet en lobt de bal vanaf de rand van 'de zestien' het doel in: 0-1.

Ook na de 0-1 bleef de uitspelende FC nog een tijdje het overwicht houden. Zo krijgt FC Groningen ook nog een vrije trap te nemen aan de linkerzijkant van het veld, in de buurt van het strafschopgebied van FC Utrecht. Nevland kan net niet met zijn hoofd tegen de bal komen. Aan de andere kant is het dan wel raak. Het doelpunt van FC Utrecht komt letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een iets te slappe dekking van Nevland levert Cornelisse een vrije schotkans op van zo'n 20 meter. Hij knalt de bal precies onder de lat: 1-1.

Vanaf dat moment neemt FC Utrecht het initiatief over. Het achttienduizend-koppige thuispubliek gaat achter de ploeg staan en op die manier krijgt de roodwitte thuisclub een aantal kansen. Een prachtige variant bij een vrije trap via Tanghe, Van den Bergh en Mols levert Utrecht de beste kans op in die periode. Van der Linden gaat op de bon voor een gevaarlijk hoog been tegen Cornelisse. Deze moet zelfs worden vervangen en gaat per brancard van het veld. Zeven minuten later zijn twee brancards nodig als Van Gessel en De Jong met de 'koppen' tegen elkaar komen. De Utrechter kan nog worden opgelapt, maar Van Gessel wordt van het veld gedragen.

Na vijf minuten onderbreking lijkt FC Groningen aangeslagen door het verlies van Van Gessel, waardoor Florén overigens als invaller in het veld is gekomen. De Zweedse invaller geeft echter een goede pass op Erik Nevland. De Noor bedenkt zich niet, steekt door richting de rechterpunt van het doelgebied van Terol en laat de bal langs het rechteroor van de keeper in het doelnet suizen: 1-2.

In de tweede helft beperkt FC Groningen zich vooral tot het aloude 'pompen of verzuipen-voetbal'. Elke bal die richting het doel dreigt te komen wordt hard de andere kant opgeroeid. FC Utrecht probeert wat het kan, maar wordt na elke aanval steeds moedelozer. Een paar minuten voor tijd krijgt Krstev dé kans op de 1-3, maar hij vergeet de bal in het lege doel te schieten. Ook de slecht spelende Seedorf mist nog van dichtbij, nadat hij in een eerder stadium al over de bal heen had gemaaid toen hij alleen op de keeper al ging. Maar het maakt allemaal niet meer uit, want FC Groningen houdt de voorsprong vast en wint twee uitwedstrijden op rij.

Opstelling FC Utrecht: Terol, Cornelisse (33' Tiendalli), Keller, Di Tommaso (71' Van de Haar), Shew-Atjon (71' Somers); (C) De Jong, Broerse, Tanghe; Douglas, Mols, Van den Bergh

Opstelling FC Groningen: (c) Roorda; Elshot, Matthijs, Kruiswijk, Van der Linden; Buijs, Krstev, (C) Van Gessel (40' Florén), Seedorf; Salmon (92' Sankoh), Nevland

Scoreverloop: 9' Nevland (fout doelman Terol) 0-1, 18' Cornelisse (afstandsschot) 1-1, 42' Nevland (Florén) 1-2

Scheidsrechter: Temmink

Toeschouwers: 18.450
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl