Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Verlies in Alkmaarderhout 3 december 2003
FC Groningen heeft vanavond het uitduel tegen AZ verloren. In een redelijk aantrekkelijk duel bleken de Alkmaarders met één doelpunt verschil te sterk voor de Groningse formatie: 2-1

"Er had meer ingezeten", wordt er vaak gezegd door een verliezende ploeg. Deze woorden doen vanavond ook opgeld voor de mannen van Ron Jans. Niet dat je nou kunt spreken van een zeer onterecht of een zuur verlies, maar toch... er had meer ingezeten, als je de doelpunten op het juiste moment maakt... En dát gebeurt vanavond juist niet.

FC Groningen loopt een groot gedeelte van de wedstrijd namelijk gewoon achter de feiten aan. De goede wil is absoluut aanwezig en de spelers vechten als leeuwen. De eerste helft is AZ misschien iets sterker, maar FC Groningen kan goed meekomen. Het grote verschil: AZ scoort wel, weliswaar uit een soort klutssituatie, maar hij telt. FC Groningen scoort niet, waar het wel een aantal keren dichtbij is.

De tweede helft van FC Groningen is inmiddels berucht. De ruggen van de spelers rechten zich en er worden even een paar tandjes bijgeschakeld. Zo ook in Alkmaar, waar de thuisploeg op eigen helft wordt vastgezet. Kansen op te scoren volgen er ook, maar de bal gaat er niet in. En een aalgladde aanval met bijvoorbeeld Elkhattabi krijg je nooit helemaal in de houdgreep.

Dat blijkt acht minuten voor tijd, als de veelscorende Marokkaan er pijlsnel vandoor schiet en de 2-0 laat aantekenen. En dan kan FC Groningen wel scoren, want binnen een minuut scoort Salmon de 2-1. Alleen het moment waarop dus... Als je deze goal een paar minuten eerder maakt, teken je gewoon de op dat moment verdiende gelijkmaker aan en rij je fluitend Alkmaar uit met een punt in de sporttas.

Nu blijven alle punten in de Kaasstad en dat is weliswaar sneu voor de Groningers, maar onverdiend kun je het niet noemen. FC Groningen heeft vandaag gewoon weer goed gespeeld en alles gegeven, maar meer zat er qua punten niet in. Dat is jammer, maar het is niet anders. Verliezen hoort nou eenmaal ook bij het spelletje. En zoals FC Groningen in deze fase van de competitie speelt, zal het echt geen probleem zijn om de nodige punten bij elkaar te spelen. Daar hoeven we niet bang voor te zijn.

Opstelling AZ: Timmer; Kromkamp, (C) Fortes Rodriquez, Opdam, De Cler; Mans (46' Meerdink), Van Galen (72' Cruz Vicente), Buskermolen (69' Wijker); Elkhattabi, Huysegems, Perez

Opstelling FC Groningen: Beukenkamp; Elshot, Schoenmakers (80' Tuhuteru), Kruiswijk, Florén; Matthijs, Smit, Hugo (64' Drent), (C) Van Gessel; Salmon, Landerl (46' De Witte)

Scoreverloop: 18' Elkhattabi (-) 1-0, 83' Elkhattabi 2-0, 84' Salmon (Drent) 2-1

Scheidsrechter: Wegereef

Toeschouwers: 7.329

Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl