Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
NS biedt supporters de helpende hand 31 december 2005
De groep van ongeveer 25 Groningse supporters, die gisteravond vanuit Kerkrade terug naar het Noorden reisde, heeft onderweg hulp gekregen van de Nederlandse Spoorwegen om Groningen tóch te kunnen bereiken. Door het barre weer vielen er diverse treinen uit en de groep liep door de vertraging in Nijmegen de aansluiting naar Zwolle mis. Daarop zette de NS een extra trein in voor de supporters, zodat zij alsnog in Groningen konden komen.

Al in Heerlen werd duidelijk dat de terugreis een hele onderneming zou worden, want de geplande trein naar Duivendrecht bleek niet te rijden door het slechte weer. Er is op diverse plekken veel sneeuw gevallen en bovendien is het hier en daar gaan ijzelen. Daardoor was er sowieso geen treinverkeer meer mogelijk ten westen van Amersfoort.

De FC Groningen-supporters moesten dus via een andere route naar het Noorden proberen te komen: via Nijmegen. In Heerlen was alleen bekend dat de trein naar Sittard zou rijden, maar of er in Sittard treinen richting Roermond konden vertrekken, was nog maar de vraag. Zou de groep stranden in Sittard?

In Sittard bleek de trein naar Roermond gelukkig wel te vertrekken en daar aangekomen bleek er ook een verbinding met Nijmegen te zijn. Die trein zou echter te laat aankomen om de laatste trein naar Zwolle te kunnen pakken. Pogingen om die trein tegen te houden liepen op niks uit. Zou de groep stranden in Nijmegen?

Er werd gebeld en gebeld, maar concreet was er nog steeds geen oplossing. De barre tocht leek dus in Nijmegen te eindigen. Twee minuten voordat de trein Nijmegen bereikte, werd er omgeroepen dat de supporters de stoptrein naar Zutphen konden pakken. In Zutphen zou de NS verder kijken. Zou de groep stranden in Zutphen?


Tijdens de treinreis werd duidelijk dat de Nederlandse Spoorwegen er alles aan wilde doen om de Groningers weer thuis te krijgen. Er werd in Zutphen een reserve-machinist opgepiept, die ons verder naar Zwolle zou brengen. In Zwolle konden we vervolgens overstappen in de vertraagde trein naar Groningen. De groep ging na een lange tocht van 6,5 uur dus toch de finish in Groningen halen.

Hiervoor wil de groep FC Groningen-supporters de Nederlandse Spoorwegen dus nog hartelijk bedanken. Waar zouden we zijn zonder de trein?

Zie ook: reisverslag IJzelcombi
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl