Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
De allerlaatste aan de Zaagmuldersweg 21 december 2005
Morgen is het dan zover: de allerlaatste wedstrijd van FC Groningen in het Oosterpark. Want hoewel er afgelopen weekend al officieel afscheid is genomen van het Oosterpark, wordt er morgen tegen FC Volendam nog gestreden voor een plek in de kwartfinales van de Gatorade Cup. Het zal een emotioneel duel worden.

Het is bijna nog niet voor te stellen, maar na morgen voetbalt FC Groningen niet meer in het voetbalbolwerk aan de Zaagmuldersweg. Er wordt donderdagavond definitief afscheid genomen met een bekerwedstrijd. Dat is tevens een lichtwedstrijd. Lichtwedstrijden in het Oosterpark hebben iets speciaals, iets magisch. Er hangt vaak een aparte en goede sfeer op de tribunes en ook FC Groningen boekt goede resultaten onder het kunstlicht. Ook aan deze Oosterparktraditie komt nu een eind en dat zal voor veel supporters ook een rare gewaarwording zijn.

Al sinds 1953 beschikt het Oosterparkstadion over een lichtinstallatie. Er zijn memorabele wedstrijden gespeeld onder het felle licht. Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet de Europacupwedstrijden van FC Groningen? Atletico Madrid en Inter Milan werden verslagen aan de Zaagmuldersweg. Maar ook GVAV speelde geregeld 's avonds tegen grote tegenstanders als de selectie van Moskou met Lev Yashin en Stoke City met de legendarische Stanley Matthews. Verder zijn er diverse handbalduels, waaronder interlands, gespeeld met behulp van de vier lichtmasten in de hoeken van het stadion.

En nu dus nog eenmaal een bekerduel tegen de Palingboeren uit Volendam. Afgelopen zondag is er officieel afscheid genomen van het aloude stadion met onder andere een groots vuurwerk. Ook bij het bekerduel tegen FC Volendam zal er vuurwerk afgestoken worden om de laatste eer te bewijzen aan Stadion Oosterpark. Voorafgaand aan het duel zullen supporters van FC Groningen nog eenmaal de tradionele wandeling uit de binnenstad maken. Als de stoet dan de Zaagmuldersweg opdraait, zullen in de verte de lichtmasten al duidelijk te zien zijn. Om 20.00 uur beginnen de laatste 90 minuten van ruim 73 jaar voetbalgeschiedenis aan de Zaagmuldersweg. Laten we hopen dat het afscheid extra glans krijgt met een fraaie overwinning.


Cupkoortsjournaal
In en om Groningen begint de Cupkoorts duidelijke vormen aan te nemen. Met een relatief lichte tegenstander als FC Volendam (sorry Palingboeren, niet lullig bedoeld) ligt de kwartfinale immers binnen bereik. Bij de Cupkoortspoli hebben zich al enkele slachtoffers gemeld. Voor de zekerheid heeft de GGD in Groningen extra maatregelen getroffen om de uitbraak van een plotselinge Cupkoorts-epidemie onder controle te kunnen houden.


Het actuele peil van de Cupkoorts

Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl