Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Toegang forum 'Café Oosterpark' gratis 14 december 2005
Vandaag begint het vierdaagse afscheid van het Oosterparkstadion in de tent op de parkeerplaats. Vanmiddag is er de kindermiddag en vanavond zal er een soundmix- en playbackshow worden gehouden. Morgenavond vindt het forum 'Café Oosterpark' plaats. In tegenstelling tot eerdere berichten zal dit forum voor iedereen gratis te bezoeken zijn. Mensen die al een kaartje hadden gekocht, krijgen uiteraard hun geld terug.

Even de zaken op een rijtje:

Woensdag 14 december 2005:


14.00 uur: Kindermiddag voor kinderen tot 14 jaar uit de Oosterparkwijk en de FC Groningen Junior Clubleden. Met onder andere:

- Mevrouw Janssen met liedjes en verhalen van Annie M.G. Schmidt
- Circus Santelli met de voorstelling "RaRaplu"
- Diverse kinderattracties waaronder een groot springkussen
- Strafschoppen jeugdleden van GVAV/Rapiditas en vv Oosterparkers

Voor deze middag geldt een open instuif voor de jongste jeugd.

19.00 uur: Soundmix- en playbackshow voor de jeugd van de Oosterparkwijk vanaf 14 jaar. Met in de jury onder anderen FC Groningen-trainer Ron Jans en spits Erik Nevland. Aanmelden voor deze avond is alleen mogelijk via de uitnodigingen die worden verstuurd door de buurtvereniging.
Donderdag 15 december 2005:


20.00 uur: Forum "Café Oosterpark"

Een forum, waaraan een aantal roemrijke figuren uit het verleden deelnemen:

- Renze de Vries
- Theo Verlangen
- Han Berger
- Peter Houtman
- Erwin Koeman

Renze de Vries was veertien jaar lang voorzitter van FC Groningen en er werd onder zijn bewind voor het eerst in de historie Europees voetbal bereikt. Ook zorgde De Vries ook voor de bouw van de huidige Tonny van Leeuwentribune.

Theo Verlangen beleefde zijn hoogtepunt op 7 mei 1983 toen hij als trainer van FC Groningen, in de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 6-1 won en daarmee voor het eerst een Europees ticket veilig stelde.

Han Berger was de opvolger van Theo Verlangen en zat als coach op de bank tijdens de Europacupwedstrijden tegen Atletico Madrid en Inter Milaan begin jaren tachtig.

Spits Peter Houtman was schutter van dienst en is op de eeuwige ranglijst van FC Groningen topschutter aller tijden met 128 treffers.

Erwin Koeman tenslotte is samen met broertje Ronald één van de grootste talenten die FC Groningen ooit heeft voortgebracht.

Het gerenommeerde gezelschap zal anekdotes, verhalen en herinneringen aan het Oosterparkstadion ophalen. De forumavond begint om 20.00 uur en zal onder leiding staan van Romke Hoogstra (ex-sportjournalist).

In tegenstelling tot eerdere berichten zal het forum gratis te bezoeken zijn. Mensen die reeds een kaartje gekocht hebben voor deze avond, krijgen bij de entree van de tent hun geld terug.

Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl