Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Motief Z-SIDE aangebracht in Euroborg 30 november 2005
Het tribunemotief met daarin de letters Z-SIDE krijgt op dit moment gestalte op de Noordcurve in de Euroborg. Morgen zullen de werkzaamheden afgerond zijn en zal het motief eindelijk prijken op de eerste ring van de noordzijde van het stadion. Het realiseren van het motief ging niet zonder slag of stoot, want met name de Euroborg NV lag dwars.

In een enquête eerder dit jaar sprak een meerderheid (73%) van de supporters van FC Groningen zich al uit voor dit tribunemotief. FC Groningen volgde die mening en stelde aan de Euroborg NV voor om dit motief uit te gaan beelden op de nieuwe Noordcurve. De bouwers van het nieuwe stadion gingen echter niet akkoord met dit voorstel en gooiden hun kont tegen de krib.

De gemeenteraad bemoeide zich daarna met de kwestie. De gemeente Groningen is namelijk voor vijftig procent aandeelhouder in het stadion en heeft dus een vinger in de pap. De Stadspartij en de VVD stelden een motie op waarin werd aangegeven dat het beter is om het motief wél te verwerken in de stoeltjes.

Tijdens de raadsvergadering werd duidelijk dat de gemeenteraad geen enkel probleem hebben met het motief en dus werd de motie probleemloos aangenomen. Daarop heeft de gemeente de bouwers overtuigd van het feit dat het motief er gewoon moet komen: "Niet zeuren jongens, gewoon even die stoeltjes anders neerzetten."

Dat proces is nu in volle gang en daarmee gaat de wens van veel FC Groningen-supporters in vervulling.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl