Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Kaartverkoop Volendam loopt storm 23 augustus 2003
De kaartverkoop voor het duel FC Volendam - FC Groningen loopt in Groningen storm. Tot twee maal toe zijn er extra kaarten in omloop gebracht. Bij sigarenmagazijn Minke aan de Nieuwe Ebbingestraat stond vrijdagnacht zelfs een groepje fans te wachten totdat de verkoop eindelijk beginnen zou.

Het was al snel duidelijk dat het oorspronkelijke aantal kaarten van 330 ontoereikend zou zijn om de FC Groningen-supporters te herbergen. De kaartverkoop voor vooral de 'Eigen Vervoer'-kaarten liep zo hard, dat de eerste 200 kaarten in no-time wegwaren. Vervolgens hevelde FC Groningen wat 'Fantour'-kaarten om naar 'Eigen Vervoer'-kaarten, om iedereen een kans te bieden de wedstrijd te bezoeken.

Ook dit aantal bleek niet toereikend en nader overleg met de gemeente Volendam leverde een capaciteit van 420 op voor het uitvak. Toen ook deze kaarten weer rap verkocht bleken te zijn, werd besloten maximaal 500 kaarten te verkopen aan de bezoekers uit Groningen.

Het nieuwe TicketBox-systeem, waarmee FC Groningen dit seizoen van start is gegaan verloopt op zich prima, maar er zijn ook genoeg kinderziektes te constateren. Op de extra verkoopdag bleken er geen kaarten te koop te zijn, omdat er een storing was geweest in het systeem.

Ook is het meerdere keren voorgekomen dat mensen geen kaart meer konden krijgen, die de volgende dag wel weer in omloop gebracht zouden gaan worden. Op die manier moet iemand dus minimaal twee keer langs de TicketBox om zijn kaart te bemachtigen. Het is ook voorgekomen dat iemand maar een 'Fantour'-kaart kocht, omdat de 'Eigen Vervoer'-kaarten tijdelijk op waren. En zie dat dan nog maar eens om te ruilen.

Kortom: de supporters weten de TicketBox wel prima te vinden, maar het plannen van de kaarten en vooral het communiceren naar de supporters áls er iets misgaat, kan nog wel een stuk beter. Want aan onduidelijkheid heeft niemand iets, en er moet voorkomen worden dat mensen afhaken omdat ze slecht geïnformeerd worden over de mogelijkheden om kaarten te halen.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl