Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Supportersvereniging accepteert uitleg FC Groningen niet 23 september 2005
De Supportersvereniging FC Groningen neemt geen genoegen met de uitleg die FC Groningen op de eigen website liet plaatsen naar aanleiding van de problemen met de kaartverkoop rond het bekerduel tegen Sparta Rotterdam. Honderden supporters mochten het stadion niet in en moesten noodgedwongen weer huiswaarts keren, omdat er te weinig kaarten in omloop bleken te zijn.

Lange rijen voor de kassa's bij het bekerduel tegen Sparta Rotterdam.

In de uitleg van FC Groningen waren er 'tijdelijk' niet genoeg kaarten en raakten de supporters voor de poort onnodig in verwarring:

"Vlak voor aanvang van het duel ontstond er onder wachtenden in de rij verwarring. Onder het publiek deed de lezing 'er zijn geen kaarten meer' de ronde. Dit werd uitgelegd als zou het duel zijn uitverkocht. Dat was vanzelfsprekend niet het geval, want er waren slechts twee tribunes in gebruik en bij een enorme toeloop was een derde tribune zeker geopend.

De mededeling 'er zijn geen kaarten meer' moest worden uitgelegd dat de kassiers op dat moment (tijdelijk) door de vooraf uitgeprinte kaarten heen waren. Deze voorraad diende te worden aangevuld. Hier ging echter tijd overheen en er vond onvoldoende communicatie plaats naar de wachtenden. Dit leidde tot situaties dat mensen rechtsomkeer zouden hebben gemaakt."

De manier waarop de problemen door FC Groningen worden gebagatelliseerd staat de Supportersvereniging absoluut niet aan. Op deze manier lijkt het er op dat de supporters blijkbaar fout waren. Supporters, waaronder mensen uit de Randstad die voor dit duel naar Groningen waren gekomen en andere fans die al tientallen jaren in het Oosterpark komen, werden met onduidelijke en onjuiste informatie van het kastje naar de muur gestuurd.

De wedstrijd was al lang en breed begonnen en er kwamen helemaal geen extra kaarten. Wanneer hadden die ook moeten komen, tijdens de loting voor de volgende ronde? Uiteindelijk bleven de poorten van het stadion voor de groep van enkele honderden supporters gesloten en moesten ze huiswaarts keren. Dat is onverteerbaar.

De Supportersvereniging vraagt zich verder af wat FC Groningen dan wél een enorme toeloop vindt, als men deze toeloop blijkbaar niet voldoende vindt om een derde tribune open te draaien. Moeten de rijen volgende keer tot aan de Grote Markt staan? Ook is FC Groningen blijkbaar de supporters vergeten die weliswaar wél binnenkwam, maar door de handelwijze van FC Groningen een groot gedeelte van de wedstrijd misten. Zij hebben de eerste goal van de wedstrijd niet gezien en hebben de eerste 20 minuten van het duel moeten missen.

Het bestuur van de Supportersvereniging zal het management van FC Groningen op de hoogte brengen van haar bevindingen en structurele maatregelen eisen.

Bron: Supportersvereniging FC Groningen
Printversie »
 

Reacties:
#1 Wat ik al eerder heb gezegd die Houwen is een leugenaar pur sang. Die man bagatelliseert daar waar het hem uitkomt, volgens hem waren het maar een paar en ook al waren het maar een paar!!! Het zijn wel supporters waar we het over hebben. Vroeg nog hoe gaat het met de verkoop en dat was om 19.30, buitengewoon goed werd me gemeld.En nu zagen ze het weer niet aankomen!!!!!

De communicatie zou wat onduidelijk geweest zijn, man er was geen enkele sprake van communicatie. Nijland heeft geen enkel idee wat voor hersenlozen hij er rond heeft lopen. Allemaal mensen die denken alles te weten maar de realiteit is helaas voor hen en ons het omgekeerde. Om zichzelf buiten schot te houden gooien ze het er maar weer op dat de supporters het allemaal verkeerd hebben begrepen, iets wat al snel naar het land der fabelen is overgebracht.

Raar aan dit verhaal is wel dat deze mensen er altijd mee wegkomen, de verantwoordelijken geloofd worden en de waarheid van de supporters volledig genegeerd wordt. Houwen heeft al meerdere onschuldigen de toegang tot het stadion ontzegt, das een kernkwaliteit van m. Als je bij hem en zn vrienden wordt uitgenodigd ben je volgens hem al schuldig, helaas voor hem is al gebleken dat zijn waarheid niet altijd de juiste was.

Moet hierbij wel zeggen dat uit videobeelden is gebleken dat mensen onschuldig waren, waren deze beelden er niet geweest dat had dhr Houwen met alle liefde weer een aantal onschuldigen een sv gegeven. Dit omdat de man onverwaardelijk in de woorden van dat zootje ongeregeld van m geloofd.

Neem hier ook geen genoegen mee, het wordt eens tijd dat Nijland eens goed gaat kijken waar de zwakke plekken zich bevinden en eens grondig gaat saneren. Met het ontslaan van Houwen zal het anti-supporterbeleid beslist afnemen en zijn we verlost van een man die zn eigen macht prefereert boven het belang van de club en haar supporters!!
iriedaily | 23-09-2005, 11:49:00
#2 flikker op met die johannes houwen, ontsla die man maar
piet | 23-09-2005, 13:23:00
#3 nieuwe klachtenlijn van de supporters vereniging ? das handig, ik heb een klacht, eentje maar ! maar het is wel een hele grote

J.H. !!!
damster | 23-09-2005, 14:20:15
#4 Als dit geen enorme toeloop was dan weet ik het niet meer...voor TVL een enorme rij aan zowel parkzijde als Zaagmulderswegzijde en zelfs een fikse rij voor Zuid onoverdekt. Ze willen gewoon niet toegeven ze fout zitten bij de FC en dat vind ik bijzonder zwak ten opzichte van al die trouwe supporters!
ZI&ZJ | 23-09-2005, 15:22:37
#5 voetbal je in een eerste elftal van een zondagamateur, kun je eindeluk naar de fc, word je weggestuurd, GOEDBEZUG'
tom | 25-09-2005, 11:09:00


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl