Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
"FC schijnt met 2-1 te hebben gewonnen" 22 september 2005
"Na de verdiende overwinning op PSV waren we er helemaal klaar voor. Sparta Rotterdam zouden wij wel even verslaan. Eerst maar eens het Supportershome in om een biertje te drinken na een drukke werkdag." Het liep vanavond echter anders. FC Groningen gooide alleen de tribunes aan de lange zijden open, maar had te weinig kaarten. Honderden supporters mochten het stadion niet in en gingen woedend naar huis. Een schande!

Op de website van de Supportersvereniging FC Groningen staat het verhaal van een supporter:

"Om 19.45 uur besloten we maar om aan te sluiten bij de enorme wachtrij van de Tonny van Leeuwentribune. Er was inmiddels een rij tot aan de Zaagmuldersweg gevormd. Nadat we 30 minuten in de rij stonden, bleek dat er geen kaarten meer waren. De tribune was uitverkocht (lees: er waren te weinig kaarten gedrukt).

Op zich geen ramp want we boden aan om 7 euro te betalen zodat we naar binnen konden. Dit werd echter geweigerd door de dienstdoende veiligheidsmensen en ze gaven aan dat de Westtribune werd geopend. Dus wij richting de Westtribune en het bleek dat deze helemaal niet werd geopend. Na wat cynische opmerkingen, trokken wij richting de Hoofdtribune. Hier werd aangegeven dat er weer kaarten waren voor de Tonny van Leeuwentribune. Halverwege onze wandeling richting deze tribune kwamen we alweer boze supporters tegen die aangaven dat er helemaal geen kaarten waren. De soap van een slechte B-omroep kreeg een vervolg en we gingen dus weer richting de Hoofdtribune.

Hier bleken de hekken gesloten en deze bleven ook een tijd gesloten, zelfs voor supporters die een geldig kaartje hadden voor de Hoofdtribune. Zij werden op 30 meter afstand uitgelachen door stewards en de 'klanten' werden totaal niet serieus genomen. Na wat wikken en wegen mochten de 'klanten' met een geldig toegangsbewijs alsnog naar binnen. Ondertussen hadden honderden supporters en sponsors het stadion al verlaten, zij waren het meer dan zat. Een aantal gaf te kennen dat ze hun seizoenkaart wilden inleveren en hun sponsorschap wilden opzeggen. "Wij komen hier nooit weer...!"

Opeens hoorden wij gejuich, blijkbaar was het 1-0 voor FC Groningen. Uiteraard kunnen wij niet aangeven wie er had gescoord aangezien wij niet naar binnen mochten. De sfeer in het stadion was blijkbaar goed, want het publiek liet zich massaal horen. Helaas konden 700 tot 1.000 supporters de FC niet extra vocaal ondersteunen. En opeens was er weer massaal gejuich, 2-0. Wederom kunnen wij niet melden wie er had gescoord. Uiteindelijk hebben wij vernomen dat de FC met 2-1 heeft gewonnen van Sparta Rotterdam.

Tot slot nog een aantal begrippen uit de Dikke van Dale die FC Groningen zich ter harte mag nemen:

com·mu·ni·ca·tie (de ~ (v.), ~s)
1 uitwisseling van informatie

ser·vice (de ~ (m.))
1 dienstverlening van een leverancier aan zijn clientèle => dienstbetoon, dienst na verkoop
2 het door een speler in het spel brengen van de bal [o.a. bij tennis en volleybal] => opslag, serve
3 bedieningsgeld

klant·vrien·de·lijk (bn.)
1 rekening houdend met, inspelend op de wensen van de klant"

Bron: Supportersvereniging FC Groningen
Printversie »
 

Reacties:
#1 Hey als je weet dat de kaarten in de voor verkoop waren. dan koop je die toch heb je altijd plaats

"Hier bleken de hekken gesloten en deze bleven ook een tijd gesloten, zelfs voor supporters die een geldig kaartje hadden voor de Hoofdtribune."
Peter | 22-09-2005, 07:39:00
#2 Och mien god... Er moet nog zoveel veranderen bij de FC! Ik hoop dat de supporters die voor een dichte deur stonden toch weer komen!
Clarence | 22-09-2005, 07:47:43
#3 Harris, helemaal eens met je verslag. Wat een amateuristische k*t organisatie zeg. Zo doe je aan klantenbinding. Ik ben wel weer zo´n lul die er tegen Willen II weer bij is. Daarvoor is hetgroen-wit hart te groot. @ Peter, sommige mensen moeten ook nog werken die hebben geen tijd om een kaartje in de voor verkoop te kopen. Maar goed we hebben gewonnen, het was geen bijster interessante wedstrijd en nu eind oktober hoogstwaarschijnlijk thuis tegen ADO Den Haag.
Michiel | 22-09-2005, 08:21:11
#4 Was dat nu voor loze opmerking, er staat op de site dat je gewoon kaarten kunt halen zowel in de voorverkoop alsmede de avond van de wedstrijd. Niet iedereen is in staat om overdag een kaart te halen en het is geen UEFA-cup wedstrijd er was ruimte zat, dus dit is te belachelijk voor woorden!!!
Bram | 22-09-2005, 08:23:54
#5 Peter, niet iedereen is in staat om even naar Groningen te komen om een kaartje te halen. Kortom, een enorme amateuristische bende bij de FC.
Martin | 22-09-2005, 08:27:17
#6 En waar slaat het uberhaupt op, als je gewoon alle tribunes had geopend had het ook niet zo leeg geleken op de televisie en een redelijk gevuld stadion met een ieder op z'n eigen stekkie wat de sfeer bevordert is toch reclame voor de club. Onbegrijpelijk, we willen groter, maar de organisatie blijft Micky Mouse met stewards die denken bij een eliteenheid te behoren, wij weten wel beter!!!
Bram | 22-09-2005, 08:30:03
#7 Wel frapant dat je er niets van terugleest op de Groningen site, exuses naar de gedupeeerden was wel het minste geweest, maarja!!!
The Daily | 22-09-2005, 09:01:55
#8 Wat een schande, ik sta zelf altijd op west. Ik begrijp ook niet waarom ze zo met supporters om kunnen gaan. Ze moeten blij zijn dat er zoveel supporters komen om zo,n wedstrijd te kijken. grote schande!!! (mooi stukje Harris)
michel | 22-09-2005, 09:23:27
#9 Je wacht een half uur en mist 2 goals? knap!

Wel lekker kloten kaartbeleid, te weinig kaarten laten drukken. Hoe onprofessioneel
Groninger | 22-09-2005, 09:35:01
#10 het enige wat je ervan terugleest is in het verslag "terwijl de supporters nog binnen druppelden". Echt voor de hoeren. Hoe jaag je je mensen weg. Chapeau voor Houwen en co.
Groene Stier | 22-09-2005, 09:36:32
#11 Ik was zelf ook laat en heb een half uur in de rij gestaan en kwam uiteindelijk in vak ZH terecht. Toen ik binnenkwam om 20:05 was de Tonny v L tribune zo goed als vol. Ik denk niet dat er voor de TvL te weinig kaarten gedrukt zijn maar dat ze voor de twee tribunes achter de doelen gewoon geen kaarten gedrukt hadden. Rare inschatting om deze tribunes dicht te houden, zeker na de overwinning op PSV. Ze hadden dit al een 1/2 uur voor de wedstrijd kunnen zien omdat er toen al rijen stonden tot op de Zaagm.weg. Ze hadden de tribunes achter doelen gewoon openen moeten gooien en dan maar betalen zonder kaartje. M.a.w. weinig flexibel en zeker niet "klant" vriendelijk. Misschien tijd om wat slimmere steward e.d. in te voeren die dit aan zien komen en dit dan melden bij de leiding. Zeer slechte beurt van de FC-leiding!
Pablo | 22-09-2005, 10:13:53
#12 Hier zijn geen woorden voor!!! Wordt het niet een x tijd dat er actie wordt gevoerd tegen het anti-supporterbeleid van deze meneer. Stadionverboden worden aan onschuldigen uitgedeeld, zelfs aan vrouwen die door vrouwelijke stewards worden genaaid. Bij gebrek aan intellect en schoonheid proberen ze wraak te nemen op welwillende mensen die alles bezitten wat zij niet hebben. Waarschijnlijk hebben ze gister genoten!! Elke club heeft moeite mensen te lokken naar een bekerduel Wij hadden gister een nog beter gevuld stadion kunnen hebben, maar dankzij menner Houwing, die al heeft laten blijken niets met supporters te hebben, heeft dit niet zo mogen zijn. Als er al 1 een stadionverbod zou moeten krijgen is hij het wel. Deze lieve man heeft minstens 500 man in de kou laten staan en een vervelende avond bezorgd. Eerder genoemde zal er niet minder om slapen, hij heeft z'n macht weer vertoond, zijn behoefte is weer bevredigd, chapaeu!!!!! Hij vond het naar alle waarschijnlijk nog jammer ook dat er geen opstootjes waren, had hij nog een aantal mensen het stadion kunnen ontzeggen en weer met zijn grote vrienden overleg voeren, daar waar hij zich belangrijk voelt. Een man met tekortkomingen, een hart van steen en dat bij een club die wij allen in ons hart hebben gesloten. Namens velen bedankt voor de lege tribunes achter de goal, het weer huiswaarts kunnen gaan, het onbevredigende gevoel en zeker bedankt voor het feit dat we weer weten wat klantvriendelijkheid inhoudt!!!!! Houwing, irritante kerel die je bent, besef dat het de hoogste tijd is. Ga en vermenigvuldigt u zich aub niet!!!!
iriedaily | 22-09-2005, 10:32:38
#13 Het wordt hoog tijd dat de FC haar supporters ook als zodanig gaat behandelen. Zo ga je niet met mensen om. In elk ander stadion waren ze blij geweest met in totaal 1000 man publiek!


Dit kun je toch niet verkopen, stelletje amateurs!!
Grunner | 22-09-2005, 10:36:05
#14 sluit me volledig aan bij bovenstaanden!
wat een ongelofelijke amateuristische bende is het bij onze club. rijen mensen bij de kassa, 1 kassa open, 30 minuten wachten, "vechten" om een stoeltje, mensen die niet naar de wc kunnen (vooral oudere) omdat ze anders hun plek kwijt waren, kinderen en volwassenenen die op de traptreden moeten zitten en weer weggestuurd worden, goedwillende stewards die alles over zich heen kregen door de ***** organisatie van ons bestuur, wrijving onder supporters, mensen die zeggen:ik heb het nu echt gehad met de club,

elke week is er wel wat, ik schaam me dood als ik mijn vriendin meeneem om een leuke avond te hebben en voortdurend bezig ben uit te leggen waarom ik al 27 jaar deze club steun terwijl zij de chaos om zich heen ziet en voelt, om nog maar te zwijgen van de vele honderden supp die geweigerd zijn met lege tribunes achter de goals, onvoorstelbaar dat hier geen koppen gaan rollen! in het zakenleven konden de verantwoordelijken meteen opzouten!

al met al, de balans, vele mogelijke toekomstige seizoenkaarthouders lachen zich rot op de vraag om vooral een seizoenkaart aan te schaffen ondanks de mooie info krantjes van gron.media, wij als trouwe supp laten ons niet wegjagen door het schijt aan onze supp beleid, combi, legitimatie, foto registratie, enz enz, maar andere mogelijke supp haken af bij het zien en voelen van zo veel amateurisme!!

ik kan nog wel even door gaan maar......, bestuur fc, schaam u diep, houwen schaam je nog dieper!! supporters fc, blijf toch onze ploeg en onze provincie steunen ondanks ons zeer incompetente bestuur en hoofd veiligheidszaken! nog 1 keer zo n misstap en ik pleit voor een stadionverbod voor het leven voor de verantwoordelijken, geef de fc terug aan haar supporters!!!
mike | 22-09-2005, 11:19:00
#15 Wat een kut actie van fcg wat is er nou mooier dan een vol stadion
Ossie | 22-09-2005, 11:36:27
#16 12:30 en nog steeds geen excuses op de website. Bagger organisatie. Groningen is een grote club met een fantastiche aanhang, maar door dit soort taferelen als gisteren wordt het nooit wat. Erg zonde.
Michiel | 22-09-2005, 12:34:29
#17 wat ben ik blij dat wij niet gegaan zijn, had ik vijf uur in de auto gezeten om naar een dichte poort te gaan kijken.ik hoop dat de supp. ver.bij machte is om hier tegen op te kunen treden.
tegen willem twee zijn wij weer aanwezig, ik hoop dat rest van de supporters en sponsers weer terug komen, ondanks deze blunder van het bestuur!
papendrecht | 22-09-2005, 13:35:00
#18 grunn was een volksclub, sinds er een bepaald persoon aan de "macht " is gekomen wordt er alles aangedaan om supporters tegen te werken zie het voorbeeld van gisteren !! bedankt kerel !!
damster | 22-09-2005, 13:54:01
#19 Wie dat dan? Nijland? Houwen?
Laat ze opschieten bij de FC met een standpunt maken, steltje hampels daar.

Verslag is online op GF site.
1983 | 22-09-2005, 14:11:48
#20 K*T Bestuur Geef ons als supporters onze FC weer terug en behandel ons ook als supporters!!! jullie met jullie KUT regeltjes Groningen is een VOLKSCLUB waneer snappen jullie dat nou eens!!! Wij willen ook graag dat de FC de stap omhoog moet/wil maken maar op deze manier lukt het natuurlijk nooit ik vind het heel erg en het doet mij en ik denk dat vele anderen het ook met me eens zijn verschrikkelijk veel pijn dat sommige SUPPORTERS zeggen dat ze NIET bij FC Groningen weer komen dus mensen laat je niet wegjagen bij de FC!!! Eens een Groen-Wit Hart altijd een Groen-Wit Hart!!!!!!! laat die Randdebielen maar es een keer goed nadenken waar ze mee bezig zijn
F@rmer | 22-09-2005, 14:18:40
#21 Had nergens last van zat op HB.
Ik had vantevoren na de competitie thuiswedstrijd tegen Sparta een kaartje gekocht en kon zo gaan zitten.
Toen ik langs de ingang Tonny van Leeuwen liep viel me wel op dat er een lange rij mensen stond te wachten. Uit het bovenstaande blijkt dat Grun niet 'echt' klantvriendelijk heeft gehandeld. Een excuus op de site lijkt me dan ook aan de orde.
bert | 22-09-2005, 14:33:26
#22 rico 22 september 2005, 15:05:08
logisch dat fc supporters door de stuwards heenbreken dit willen ze tegen gaan dan moeten die houwen en die nijland vooral zo gaan klunsen SUKKELS !!!! na 30 minuten kwam ik pas binnen en dan krijg je ook nog een verondwaardigde blik en een grote bek willem 2 thuis vergeet het maar
RICO | 22-09-2005, 15:06:36
#23 Ik wou ook een kaartje kopen in de voorverkoop bij de ticketbox, maar dat kon ook al niet. En ik had geen tijd om speciaal naar de receptie te gaan. Ze hebben alles weer verkeerd ingeschat, in de rust duurde het al verschrikkelijk lang voor dat ik aan de beurt kwam bij de vreettent, en toen waren de hamburgers op! Dikke bende weer!
Luunge | 22-09-2005, 15:07:36
#24 houwen rot op al jaren verpest je de zweer en kom je met kutregeltjes kinderen met sterretjes stadionverboden geven held OPROTTEN
mauro | 22-09-2005, 15:09:59
#25 Slechte zaak al moet ik wel zeggen dat ook ik op zo,n 3 a 4000 mensen had gerekend, zie vorig jaar Nac thuis voor de beker, en zeker geen 6000. Echter, er is heel veel fout gegaan gisteravond, jammer!
arjan | 22-09-2005, 15:14:11
#26 22 september, 14:53 uur

Rond de bekerwedstrijd FC Groningen – Sparta Rotterdam van gisteravond zijn er problemen geweest rond de toegang tot het Stadion Oosterpark. Door het goede resultaat tegen regerend landskampioen PSV (1-0 winst) en het mooie weer was er een grote publieke belangstelling, hetgeen leidde tot extra drukte voor de kassa’s.

Vlak voor aanvang van het duel ontstond er onder wachtenden in de rij verwarring. Onder het publiek deed de lezing ‘er zijn geen kaarten meer’ de ronde. Dit werd uitgelegd als zou het duel zijn uitverkocht. Dat was vanzelfsprekend niet het geval, want er waren slechts twee tribunes in gebruik en bij een enorme toeloop was een derde tribune zeker geopend.

De mededeling ‘er zijn geen kaarten meer’ moest worden uitgelegd dat de kassiers op dat moment (tijdelijk) door de vooraf uitgeprinte kaarten heen waren. Deze voorraad diende te worden aangevuld. Hier ging echter tijd overeen en er vond onvoldoende communicatie plaats naar de wachtenden. Dit leidde tot situaties dat mensen rechtsomkeer zouden hebben gemaakt. FC Groningen weet niet om hoeveel mensen het hier zou gaan, want het probleem openbaarde zich pas gedurende de avond.

De club betreurt het ten zeerste dat er zich mensen bij het stadion hebben gemeld, die niet naar binnen zijn gegaan. “Het aantal gedupeerden is ons onbekend, maar iedere supporter die binnen had willen komen, maar daarin niet is geslaagd is er één te veel. Wij bieden deze mensen dan ook onze verontschuldigingen aan”, laat algemeen directeur Hans Nijland duidelijk merken dat de club met het voorval in de maag zit.

De club beraad zich nog óf en hoe gedupeerden eventueel gecompenseerd kunnen worden. Nijland: “Omdat wij niet weten hoeveel mensen het daadwerkelijk betrof en wie dit zijn geweest, weten we nog niet hoe hier verder mee om te gaan. Maar nogmaals: onze welgemeende excuses zijn op z’n plaats. Dit is niet wat je als club wilt. We hadden juist willen genieten van het bereiken van de volgende ronde in het bekertoernooi. Dan spelen we opnieuw thuis, tegen de winnaar van het duel ADO Den Haag – SHO, en krijgen we dus de kans de toegang tot het stadion beter te laten verlopen.”

bron: FcGroningen.nl
grunn | 22-09-2005, 15:20:39
#27 De club beraad zich nog óf en hoe gedupeerden eventueel gecompenseerd kunnen worden.

gewoon maar met je seizoenkaart naar binnen en lekker op je eigen plek zitten , is goed genoeg hans
stoop | 22-09-2005, 16:40:35
#28 na het Combi debakel waarin uiteindelijk wat creatieve oplossingen zijn bedacht na vele overleggen dit weer, tja de FC mag nooit zo omgaan met de supporters, West had van mij apart ook open gemogen
Ted Helweg | 22-09-2005, 16:46:08
#29 Excuses oke,maar hoe kun je het zo ver laten komen. Wie is hier verantwoordelijk Houwing, maar die man liegt zoveel als het hem uitkomt. Volgens hem waren het er waarschijnlijk maar twee. Met die man krijg je de Euroborg nooit vol, hoeveel blunders kun je maken en toch nog aanblijven. Op een gegegeven moment zie en merk je toch he het gaat goed met de verkoop, maar onze vriend Houwing niet. Moet hij weer creatief denken en dat kan hij niet, dus geen poorten openen maar gewoon mensen wegsturen met een grijns op die lelijke smoel van m. Weg met die gast, als wij iets doen wat niet kan lig je er een jaar of meer uit, maar deze zogenaamd verantwoordelijke neemt honderden mensen een pleziertje af en komt er keer op keer mee weg. Onbegrijpelijk naar mijn mening, excuses van Nijland, maar waar blijven de excuses van Houwing, onze mensenhater, heb het gehad met die gast en geloof me ik niet alleen!!!
iriedaily | 22-09-2005, 17:18:31
#30 Waarom in vredesnaam niet gelijk alle poorten open. Iedereen zn eigen stekkie, ziet er toch ook niet uit op de tv, maar goed Houwing weet toch alles beter die man heeft, met name prive problemen, een groen-wit hart heeft hij zeker niet!!!
Boerenlul | 22-09-2005, 17:23:52
#31 Slechte zaak, maar dat lag niet aan Houwen (Houwing voor vrienden blijkbaar), die moet nu ook gewoon doen wat de club hem opdraagt. Misschien dat hij vooraf meer stewards had moeten regelen, maar wie had dinsdag verwacht dat er 5000 man of meer bij de kassa zouden staan?
Wat ik wel raar vind is dat de SV zegt dat er mensen met kaart worden weggestuurd en dat FC Groningen/Nijland zegt dat er gewoon kaarten gedrukt moesten worden... pardon?

Als er ruimte genoeg was, pak dan een megafoon en roep dat om bij de rijen... ik vind sowieso dat je om 19.00 uur de ramp had moeten zien aankomen en kassa's open had moeten gooien (en alle kaarten klaar had moeten leggen)

Vind het wel jammer dat Houwen dit volgens sommigen gedaan heeft, geef hem liever de volle laag als hij er wel wat aan kan doen, dit is gewoon persoonlijk falen van de directie, dus Hans "Popi-Jopie" Nijland en wrsl Jaap Kruizinga
Muskiet | 22-09-2005, 20:25:31
#32 Lekker weer, gewonnen van PSV, ze weten wat voor hondstrouw publiek ze hebben, wie had niet kunnen inschatten dat er zovelen kwamen. Maar Houwing gaat over dit soort zaken, de communicatie naar bezoekenden toe enz. Als je als hoofd suppoost etc signalen opvangt dan doe je hier iets mee en treedt je kordaat op. Nijland is niet de eerste die dit ziet die zit boven. Houwing is de eerste verantwoordelijke en heeft het als zo vaak weer eens laten afweten!!!!! Degene die voor mij iets heeft geschreven is waarschijnlijk zn vrouw kan namelijk niets anders bedenken!!!1
Mazzel | 23-09-2005, 01:30:17
#33 Wij gingen als één van de laatsten naar binnen aan de lange TVLzijde(we hadden 2 kaarten voor ZB bemachtigd en daarna zijn waarschijnlijk nog de laatste kaarten voor ZA over de toonbank gegaan want bij binnenkomst zat de rest van de
TVL al stug vol) omstreeks 19.50 uur. Het was duidelijk dat er geen kaarten genoeg meer voor de TVL zouden zijn om alle klanten te bedienen, want zoals gezegd was alleen een klein deel van ZA nog leeg en er waren nog massa's supporters aan het wachten voor de kassa's. Dan zou je zeggen logischerwijs, gooi West en desnoods Oost open. Dus ik zat al te wachten tot ik de eerste mensen 1 van beide tribunes op zag komen. Maar nee hoor. Onvoorstelbaar wat een inschattingsfout, maar vooral onbegrijpelijk. Waarom?? Waarom zou je niet een extra tribune openen? Kost het zoveel moeite om er wat kaarten te verkopen en er wat stewards heen te dirigeren?? Want iedereen wordt hier minder van! Boze supporters druipen af, de sfeer is hoe dan ook minder met 2 lege tribunes, Groningen verliest op deze manier veel krediet bij haar hondstrouwe supporters en loopt bovendien heel wat recettes mis! En als je dan notabene ziet dat de hoofdtribune nog heel veel lege plekken ziet en je door het verslag op deze site gaat begrijpen hoe de vork in de steel zit(er werden geneens mensen toegelaten met een geldig kaartje!), weet je dat er veel mensen bedonderd zijn!! Schande, zo ga je niet met je voetbalfans om!
ZI&ZJ | 23-09-2005, 09:40:05
#34 Aan de andere kant heeft het toch ook wel zijn charme.......een amateuristische zooitje!Er is altijd wel wat aan de hand...Ik vind het wel iets hebben....MAAR ik kan me voorstellen voor degene die hier het "slachtoffer" van waren er toch wat anders over denken. Maar als alles altijd vloeiend en zonder problemen verloopt, is het toch wel wat minder leuk. Ik vind het wel iets hebben.......
Forza Grunn | 23-09-2005, 10:59:09
#35 Bestuur faalt wel vaker. Paul Mathijs heeft een aardig verleden bij de FC, maar gelijk maar weer een 3-jarig contract. 1 jaar ok. straks weer a la Hugo. En zo omgaan met je supporters omgaan wat ook nog eens veel geld opleverd!!! Bestuur heeft al veel te veel credit gehad afgelopen jaren. Het probleem is gewoon dat de FC fans gewoon te trouw zijn. Maar het gepruts ligt toch zeker bij "de mannetjes" bovenin die druk bezig zijn met het nieuwe meubelair van hun nieuwe kantoor in de Euroborg.
3x kut | 23-09-2005, 18:19:18
#36 In de beginjaren van de F.C. is er al iets dergelijks gebeurd (ik heb het nooit willen geloven). Ook toen stonden honderden fans buiten het stadion en schijnbaar waren er toen ook géén kaarten meer beschikbaar voor de wedstrijd. Ook toen werden de F.C. supporters van het kastje naar de muur en terug gestuurd. Ook toen waren er velen die gedesïllusioneerd huiswaarts moesten keren en ook toen waren er velen die nooit meer bij de F.C. wouden en zouden komen.

De geschiedenis herhaald zich. De persoon waar ik nu over schrijf is mijn vader (bijna 70), verknocht aan de F.C. daarvoor G.V.A.V. Elke speeldag handenwringend voor de radio, omdat hij niet meer in het stadion van zijn geliefde club wil komen (omdat hij nog steeds vindt dat de supporters met voeten getreden worden). Dit omdat een bestuur (ook toen al) het groen/witte hart niet kan(?)/wil(?) begrijpen.

De man die niet meer naar de F.C. wil, heeft wel zijn kinderen de liefde voor de/zijn club geleerd en altijd aangemoedigd om haar te steunen. En nu na 30 jaar F.C. denk ik ook erover om nooit weer naar de F.C. te gaan. De geschiedenis herhaald zich.

En voor wat het waard is; Bestuur schaam U. Indien U niet het Groen/Witte hart bezit, donder dan op. Niet dat het U wat uitmaakt, het hondstrouwe publiek komt toch wel weer. De seizoenkaarthouders (toch het grootste deel van het publiek) krijgen op zeker geen cent terug als ze hun seizoenkaarten inleveren, oftewel een heerlijk jaartje zakkenvullen.

Maar mijne heren/dames, uw visie van een gevulde €borg zou zich als (opnieuw) een farce kunnen bewaarheden.

Toch mijn Vriendelijke dank aan de verantwoordelijke personen, die mij en vele anderen duidelijk hebben gemaakt hoe wij (als SUPPORTERS) door U bekeken worden.

Het is maar gezegd, maar het is wederzijds!
Forever(?) | 23-09-2005, 18:33:00


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl