Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Ruime selectie verliest van Sparta Rotterdam 11 september 2005
Hoewel de beleidbepalers vinden dat de selectie groot genoeg is, heeft FC Groningen vanmiddag voor de tweede keer op rij van een promovendus verloren, ditmaal in eigen huis. Sparta Rotterdam had aan één penalty genoeg om de thuisploeg op de knieën te krijgen: 0-1

FC Groningen begint goed aan het duel en met name in het eerste kwartier is het oppermachtig. Het zet de Spartanen meteen vast en krijgt ook kansen om de score de openen. In de derde minuut van de wedstrijd lost Danny Buijs het eerste schot. Een inzet waar doelman René Ponk van de Rotterdammers nogal de nodige moeite mee blijkt te hebben. In de negende minuut komt FC Groningen zeer dicht bij een doelpunt. Een afstandsschot van Evgeniy Levchenko spat uiteen aan de onderkant van de rechterpaal. In de nastoot dwingt Koen van de Laak een corner af. Nog binnen het eerste kwartier kan FC Groningen opnieuw op voorsprong komen. Op aangeven van Danny Buijs knalt Stefano Seedorf met een stuit echter precies tegen de vuisten van Ponk, die daarmee zijn ploeg met enig fortuin op de been houdt.

Na een kwartier neemt de dadendrang van FC Groningen af, hoewel de thuisploeg nog steeds het betere van het spel houdt. Na een half uur spelen gooien beide ploegen een extra dosis strijd in de wedstrijd. Een overtreding van Sjaak Polak gemaakt op Bruno Silva op de eigen achterlijn lijkt rijp voor een gele kaart, maar wordt alleen bestraft met een vrije trap. Polak meent echter te moeten doorspelen en wordt - terwijl het spel dus allang stil lag - opgevangen door ex-Spartaan Evgeniy Levchenko. Polak blijft daarop zogenaamd geblesseerd liggen en speelt de stervende zwaan, maar er is uiteraard niks aan de hand.

Als Rachid Bouaouzan bij Sparta in de ploeg komt wordt het uitkijken voor de knieschijven. FC Groningen heeft zoals wel vaker moeite met wisselingen bij de tegenstander en Sparta komt dichter bij het Groningse doel. Vier minuten voor de rust slaat het noodlot toe met een domme overtreding van Kruiswijk. Terwijl hij struikelt plaatst hij zijn rechterhand op de bal zodat deze voor Oost onbespeelbaar is. Arbiter Van Egmond bestraft deze actie met een strafschop en een gele kaart. De penalty wordt door Oost feilloos binnen geschoten: 0-1.

Je verwacht dan dat FC Groningen in de tweede helft de zaak wel even recht zal zetten en met peper in de reet zal gaan voetballen na een knetterende donderpreek van Ron Jans. Niets is minder waar: de ploeg lijkt mentaal geknakt te zijn door de tegentreffer en gaat steeds slechter voetballen. Sparta kan gemakkelijk op de been blijven tegen het zwalkende FC Groningen. De Groningers krijgen nog één levensgrote kans in de persoon van Koen van de Laak, maar alleen voor het doel schiet hij recht op keeper Ponk. En dat is het dan wel zo'n beetje. FC Groningen verliest wederom van een promovendus en kan zich op gaan maken voor het loodzware thuisduel van volgende week tegen PSV.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Silva (82' Bechan), Luirink (70' Sankoh), Kruiswijk, Florén (66' Salmon); (C) Matthijs, Buijs, Levchenko, Seedorf; Van de Laak, Cornelisse

Opstelling Sparta Rotterdam: Ponk, De Fauw, Olfers, Zoontjes, Gudelj (38' Bouaouzan), Michels, Obodai, Polak, Oost, Van den Bergh (85' Van Bueren), Rose (70' Cvetkov)

Scoreverloop: 42' Oost (strafschop) 0-1

Scheidsrechter: Van Egmond

Toeschouwers: 11.019
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl