Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Laffe tactiek door Heracles afgestraft 28 augustus 2005
FC Groningen heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo verloren. Voor rust kwamen de Groningers nog op voorsprong, maar in de tweede helft werd moet Cornelisse het veld ruimen voor Klompe en werd het achterin voor de zoveelste keer pompen of verzuipen. Verzuipen dus, ook voor de zoveelste keer.

Om een uur of 11 verzamelen zich ongeveer 120 supporters bij de Parkzijde van het stadion. Via een speurtocht onder de Oosttribune, ook wel Gate Oost genoemd, belanden we bij de paspoortcontrole, waar de seizoenkaart zorgvuldig met peperdure handcomputertjes wordt gecontroleerd op het bezit van een pasfoto. De koffers worden in het laadruim gezet en de handbagage gaat mee naar de zitplaats.

Er worden wat pamfletten tegen het raamgeplakt met teksten als 'Criminelen-vervoer' en 'In deze bus geen géén rookverbod', maar lang hangen ze niet. Dan moeten ze verwijderd worden van de stewards die bij gebrek aan medewerking de boel er dan zelf maar afhalen. We zijn nog niet eens vertrokken en iedereen is er al spuugzat van.

De reis verloopt redelijk vlot, maar daar besluit de politie wat aan te doen. Op parkeerplaats 'Smokkelpad' wordt de colonne stilgezet, omdat daar enkele Twentse motormuizen zullen aansluiten. Maar waarschijnlijk zitten die nog aan de koffie en donuts, want het duurt nogal even. Een prima gelegenheid voor de supporters om even de benen te strekken, de blaas te legen en een peuk op te steken. Vergeet het maar! In de veel te warme bus moet iedereen gewoon op z'n plek blijven en de deur gaat niet open. De temperatuur in de bus neemt alleen maar toe.

Als de Twentse politie eindelijk arriveert, worden eerst nog even de vakantie naar Benidorm, de verbouwing van de bijkeuken en het afgelopen personeelsuitje besproken met de collega's uit Groningen. Nadat ook nog even een paar leuke anekdotes over de kinderen zijn uitgewisseld, zet de stoet zich weer in beweging. Op naar Almelo, daar zitten we nu niet meer zo ver van af. De motormuizen besluiten ons echter nog even een kijkje te gunnen in de natuur die Twente rijk is en zo rijden we minimaal 20 kilometer om. Wordt het toch nog krap aan.

Aangekomen bij het stadion kunnen we dan eindelijk uit die warme klotenbus. In het stadion is er nog wel enig gesteggel over de pamfletjes met de tekst 'supporter = crimineel', maar voor de rest is men in Almelo zeer behulpzaam. De Groningen Fanatics mogen gewoon in de hekken klimmen om hun spandoek op te hangen en verder doet men in Almelo ook niet al te lastig. Prima geregeld dus.

De wedstrijd zelf is er weer eentje zoals we die al kenden. FC Groningen komt op voorsprong, de angst slaat in de ploeg en de Groningers laten de thuisploeg weer langszij komen. We zagen het vorige week, we zagen de vorige seizoenen, maar de enige die het niet ziet is Ron Jans. Die gaat gewoon door met z'n laffe wissels.

Een mooi incident komt op naam van Mark Jan Fledderus. Een paar minuten voor tijd wil FC Groningen nog op zoek naar de gelijkmaker, maar de bal belandt bij in het publiek. Een tijdrekker in het publiek wil de bal niet teruggeven. Fledderus bedenkt zich niet, springt over de boarding en pakt de bal terwijl hij de tijdrekker de waarheid zegt. Het levert Fledderus een gele kaart op, maar dat moet dan maar.

Tieme Klompe besluit ook nog een duit in het zakje te doen en schopt een tegenstander doormidden. Of Klompe bij deze actie wederom geblesseerd is geraakt is nog niet duidelijk, maar hij mag in elk geval met rood van het veld. Een geslaagde rentree van de verdediger. Een erg nuttige versterking ook: is ie niet geblesseerd, dan is ie wel geschorst.

FC Groningen gaat de boot in en wij gaan terug naar de bus. Als het volgens de politie allemaal te lang duurt (hallo!?!) worden sommigen de bus ingeduwd en maken we ons weer op voor een toeristische rondreis door Twente. De reis voert langs Bornerbroek, Enter, Rijssen, Zuna, Nijverdal, Hellendoorn, tja, waar niet langs eigenlijk? Twente op z'n mooist.

Tegen 18.30 uur komen we weer aan op de Zaagmuldersweg. Handig, want de meesten hebben hun fiets danwel auto uiteraard aan de Parkzijde staan. De spandoeken worden opgeborgen en ondertussen komt ook de spelersbus net aan. Hangende koppies na een onnodige nederlaag. Ron Jans laat nog even zijn tactische licht schijnen over deze wedstrijd en is het uiteraard niet eens met de kritiek op de wissel. We zullen dit seizoen dus nog wel meer nederlagen gaan lijden door een laffe tactiek.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Silva, (C) Matthijs, Sankoh, Florén; Levchenko, Buijs (93' Krohne), Cornelisse (71' Klompe), Lindgren (86' Fledderus); Van de Laak, Seedorf

Opstelling Heracles Almelo: Pieckenhagen, Jansen, Reekers, Hoogma, Wuytens (46' Tamerus); Maas (84' Smit), De Vries, Höcher, Quansah, Hellings (49' Hirayama), Sluijter

Scoreverloop: 19' Van de Laak (Buijs) 0-1; 74' Tamerus (rebound) 1-1, 86' Quansah (strafschop) 2-1

Scheidsrechter: Van Dongen

Toeschouwers: 7.813
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl