Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Weer verlies in Waalwijk 21 augustus 2005
FC Groningen heeft vanmiddag de altijd lastige uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk wederom verloren. Voor de rust waren de Groningers sterker en kwamen ook verdiend op voorsprong door een goal van Lindgren. Na de rust was de thuisploeg sterker en boog de achterstand om in een voorsprong: 2-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd neemt het Waalwijkse publiek met een staande ovatie afscheid van directeur en 'Mister RKC' Marcel Brands. De directeur van RKC wordt bij AZ Technisch Directeur. Het lovende praatje duurt wel erg lang, maar gelukkig zijn na een tijdje de superlatieven op en kunnen we gaan voetballen.

In de eerste helft is FC Groningen de sterkere ploeg, hoewel RKC met snelle uitvallen iets betere kansen krijgt. Toch is het FC Groningen dat na ongeveer een half uur verdiend op voorsprong komt. De tweede corner van de wedstrijd voor FC Groningen wordt door Stefano Stefano Seedorf uitstekend genomen.

Terwijl de vijfduizend toeschouwers worden afgeleid door de tussenstanden bij de andere wedstrijd, kopt Rasmus Lindgren de bal tussen zijn tegenstanders door. Rob van Dijk zit nog aan de bal, maar kan de bal niet keren: 0-1. Vlak daarna krijgt FC Groningen zelfs de kans op de 0-2, maar Van de Laak maakt het zichzelf te lastig. Zo gaan we rusten met een voorsprong voor de gasten.

Na de rust komt oud-FC-speler Dominique van Dijk in de ploeg en dat zal FC Groningen weten. Nog geen drie minuten na de pauze geeft Van Dijk een voorzet op Rick Hoogendorp. Laatstgenoemde ziet zijn schot van dichtbij nog gekeerd door Bas Roorda, maar in de rebound is De Ceulaer er als de kippen bij om de bal binnen te werken: 1-1.

Een minuut of 10 later knalt Van der Haar uit een voorzet van Hoogendorp de bal buiten bereik van Bas Roorda tegen de linkerpaal. FC Groningen ontsnapt aan een achterstand. Even later is FC Groningen dichtbij een treffer. Een corner wordt vanaf links genomen door Fledderus. Danny Buijs is bij de tweede paal net iets te laat om de bal in het doel te glijden. Gedurende deze fase lijkt FC Groningen het heft weer iets meer in handen te nemen.

In de 78e minuut komt de thuisploeg echter op voorsprong. Een corner van Hoogendorp wordt ingekopt door Maarten Martens: 2-1. Bij die stand moet FC Groningen dus op jacht naar de gelijkmaker. Stefano Seedorf maakt daar als eerste aanspraak op door van afstand te schieten. Zijn inzet werd verwerkt tot corner. In de laatste minuten gaat het spel snel op en neer met counters van RKC Waalwijk en een aantal snelle uitbraken van de kant van FC Groningen. Een schot van Bruno Silva mist echter de juiste richting.

In de extra tijd kopt Van de Laak op aangeven van debutant Rogier Krohne de bal nog met een boogje tegen de lat. Seedorf kan de bal in de rebound ook niet tussen de palen werken en zo verliest FC Groningen. Volgende week gaat FC Groningen op bezoek bij promovendus Heracles Almelo.

Opstelling RKC Waalwijk: Rob van Dijk; (C) Van Diemen, Keller, Teixeira, Van Haaren; Molhoek, Janssen (46' Dominique van Dijk), Martens; De Ceulaer, Hoogendorp, Van de Haar (89' Putter)

Opstelling FC Groningen: Roorda; Silva, (C) Matthijs, Kruiswijk, Florén; Levchenko, Cornelisse (66' Fledderus), Lindgren (56' Buijs), Seedorf; Salmon, Van de Laak

Scoreverloop: 29' Lindgren (Seedorf) 0-1, 48' De Ceulaer (rebound) 1-1, 76' Martens (Hoogendorp) 2-1

Scheidsrechter: Haverkort

Toeschouwers: 4.600
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl