Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Een prettig voetbalseizoen toegewenst 5 augustus 2005
Gisteren is er een brief naar alle FanTour-gangers van vorig seizoen gestuurd met daarin de opzet van de FanTour voor het komende seizoen. Supporters worden nog vogelvrijer. Op last van de overheid komt er een speciale supporters-Ausweis, mét superdeluxe pasfotoregistratie. Ook mag er niet meer gerookt worden in de bussen. Hans Nijland sluit de brief met gevoel voor ironie af: Wij wensen u een prettig voetbalseizoen toe. Prettig?

De Dienst Vervoer en Ondersteuning van Justitie stelt komend seizoen tevens
speciale arrestantenbussen (met cellen) ter beschikking voor de FanTour.

Hans Nijland zegt in zijn brief het volgende:

Geachte supporter,

Uit onze gegevens blijkt dat u het afgelopen seizoen (regelmatig) een uitwedstrijd van FC Groningen heeft bezicht met de FanTour. Wij waarderen die steun van u enorm. Ook komend seizoen hopen wij u weer bij onze uitwedstrijden te mogen begroeten en rekenen de spelers en technische staf op de steun van veel supporters.

Om veiligheidsredenen geldt voor het bezoeken van uitduels vanaf het seizoen 2005/2006 echter een nieuwe regeling. Supporters die FC Groningen komen seizoen achterna willen reizen, dienen een seizoenkaart of clubcard te bezitten met een administratieve registratie. Hiervoor dienen wij in het bezit van een pasfoto. Deze fotoregistratie is een door de overheid opgelegde maatregel, die geldt voor alle clubs in de eredivisie. Hoewel wij het betreuren dat er eenmalig een extra inspanning door u als supporter moet worden geleverd voor het bezoeken van een uitwedstrijd en onze supporters zich de laatste jaren over het algemeen uitstekend hebben gedragen tijdens uitreizen, ontkomen wij er echter niet aan deze administratieve fotoregistratie in te voeren.

Omdat wij stimuleren voor uitwedstrijden een zo'n groot mogelijke supportersschare aan ons te binden, leggen wij u middels deze brief uit hoe u deze administratieve registratie kunt voltooien.

U kunt tijdens de Open Dag (zondag 7 augustus 2005) of daarna op werkdagen bij de FC Receptie een pasfoto laten maken. Bij deze eenmalige fotoregistratie is een geldige seizoenkaart of clubcard, alsmede een geldig legitimatiebewijs, verplicht. De seizoenkaart of clubcard moet op uw naam staan. Een bedrijfsnaam of de naam van bijvoorbeeld een ouder is niet toegestaan. Tevens verwachten wij van u dat u op de hoogte bent van de nieuwe algemene voorwaarden verstrekking (seizoen-)clubcard met uitgiftedatum 4 juli 2005, ter inzage bij de FC Receptie.

Bezoek uitwedstrijden
Voor het bezoeken van uitwedstrijden gelden de volgende voorwaarden.
  • De verkoop van kaarten voor uitwedstrijden start standaard twee weken voorafgaand aan de wedstrijd, uitsluitend via TicketBox. Hier is een geldige seizoenkaart of clubcard verplicht.
  • Alleen de seizoenkaart- of clubcardhouder die het omwisselbiljet heeft gekocht, mag gebruik maken van deze kaart.
  • Bij de kaartcontrole bij de bus, dan wel het stadion, is het tonen van zowel de gekochte kaart als een geldige seizoenkaart of clubcard en legitimatiebewijs verplicht.
  • Indien bovengenoemde documenten niet van dezelfde persoon zijn, wordt de toegang tot de bus ontzegd.
Nieuwe opstapplaats FanTour
Vanaf het komend seizoen zal de FanTour vertrekken vanaf het parkeerterrein aan de Klaprooslaan. Een routebeschrijving is bij de FC Receptie verkrijgbaar.

Rookbeleid FanTourbus
Vanwege de regelgeving is het niet meer toegestaan te roken in de bus. Wij zullen via onze website (www.fcgroningen.nl) laten weten bij welke uitwedstrijden er tijdens de reis een rookpauze wordt ingelast.

Tijden voor fotoregistratie
Voor het laten maken van de pasfoto voor de uitkaart, kunt u terecht bij de FC Receptie. De receptie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en 13.0 uur tot 17.00 uur. Ook tijdens de Open Dag op zondag 7 augustus kunt u voor een fotoregistratie terecht bij de receptie en wel van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Prijs FanTour
De prijs van de FanTour is dit seizoen vastgesteld op 29 euro. Deze prijs, die voor alle zeventien competitiewedstrijden geldt, betalen supporters voor de busreis en het ticket voor de wedstrijd. Door de invoering van de fotoregistratie is het helaas niet meer mogelijk een voorverkoop te houden voor de risicoduels.

Dit seizoen geldt er in de voorverkoop dan ook alleen een korting leden van de Supportersvereniging bij de niet-risicowedstrijden. Bij niet-risicoduels is de prijs 25 euro voor busreis en ticket. De voorverkoop zal tweeëneenhalve week voor de wedstrijd plaatsvinden. De meest actuele informatie over kaartverkoop zal te vinden zijn: 1) op deze website, 2) op de website van de Supportersvereniging, 3) op de Teletekstpagina's van Talpa, 4) in het programmaboekje.

Wij wensen u een prettig voetbalseizoen toe en zien u graag tijdens de Open Dag.

Met vriendelijke groet,
Hans Nijland, Algemeen Directeur.

Het nieuwste pasje van de overheid wordt voor de supporter een eenmalige extra inspanning, zo wil de brief van FC Groningen ons doen geloven. Het lijkt bijna wel een volwaardige attractie op de Open Dag. Op de foto met je Favoriet, maar dan anders. Gewoon even een fotootje laten schieten en dat is het dan.

Onzin natuurlijk. Verder van de waarheid kun je bijna niet zitten. Dat pasje moet straks voor zo'n beetje elke scheet overlegd en gescand worden. Het handjevol fanatieke fans dat straks überhaupt nog de moeite neemt om FC Groningen achterna te reizen zal steeds het gevoel hebben als een crimineel behandeld te worden.

De hele regeling is door de politiek ingegeven om een gevoel van schijnveiligheid te creëren. Men wil blijkbaar laten zien dat men wederom heel hard bezig is met oplossingen voor het probleem voetbalvandalisme. Het proberen op te lossen van dit probleem is op zich een nobel streven, maar richt je dan wel op de juiste groep.

Deze regeling maakt het voor alle supporters moeilijker om het stadion binnen te komen, maar in de stadions zelf gebeurt vrijwel niks. De meeste ongeregeldheden vinden (ver) buiten het stadion plaats en daar bevinden zich dus ook de meeste relschoppers. Bovendien nemen relschoppers (logischerwijs) niet de moeite om zich te laten registreren en dus schiet je met dit hele nazipasje geen fuck op. Je registreert alleen supporters die in principe niks te verbergen hebben en zich eerder op een andere manier toch al lieten registreren.

Het is een illusie om te denken dat hiermee ook maar iets van de problemen wordt opgelost, maar een paar wijsneuzen in de politiek denken het ei van Columbus gevonden te hebben. Uitsupporters zijn toch alleen maar vervelend immers? Volstrekt legitiem om die groep vogelvrij te verklaren en als gevangenen te behandelen. En wat doen de clubs? Die werken lijdzaam mee aan dit ontmoedigings-beleid. Want stel je voor dat je voor je supporters op zou komen. Nee hoor, supportertjes pesten is veel leuker.

We gaan vast een heel prettig voetbalseizoen tegemoet, Hans. Ga je ook even gezellig op de foto? Ga je ook gezellig met ons mee in de rookvrije bus? Kom je na de uitgebreide visitatie ook gezellig bij ons in het uitvak staan? Of ben je door bovenstaand verhaal inmiddels ook ontmoedigd?
Printversie »
 

Reacties:
#1 ja oke best wel slim dat er niet meer gerookt mag worden in de bus
raymon | 05-08-2005, 12:57:09
#2 ik heb inmiddels besloten op de fc niet meer achterna te reizen. voor mij is de lol er af. na jaren uitwedstrijden bezocht te hebben , geef ik het maar op en ga alleen nog maar naar thuiswedstrijden.
jammer voor de nu opgroeiende jeugd. die maken nooit meer de sfeer van vroeger mee.
Etienne U | 05-08-2005, 13:04:06
#3 Zeg raymon, jij snapt eigenlijk helemaal niks van dit stuk he? Reageer dan gewoon niet
Gerald | 05-08-2005, 13:07:01
#4 ik heb de brief ook gekregen , ondanks dat ik in principe alleen twetne uit meepak qua combiduels ga ik dit dus echt niet doen he, ik heb hier geen zin in !

en rookvrije bus, echt een lachertje, tis een schoolreis aan het worden... nu mogen jullie roken kinders , nu mogen jullie een blikje bier opentrekken kinders, nu mag je dat ....

pfff
damster | 05-08-2005, 13:07:20
#5 nu al helemaal nooit meer een combi voor mij.

waarom niet 1 of 2 bussen voor rokers? makkelijk zat lijkt me
Stadjer | 05-08-2005, 13:35:00
#6 Geldt dit voor alle uitwedstrijden?? Ik woon niet in de buurt van Groningen en bezoek soms uitwedstrijden. Het is geen doen om eerst naar Groningen te gaan om vervolgens weer richting het zuiden te rijden.

Het geldt voor B-wedstrijden (matig risico) en C-wedstrijden (veel risico). Alleen voor A-wedstrijden (geen risico) niet, omdat bij dat soort wedstrijden de kassa's van het uitvak ook vaak open zijn.
sikko | 05-08-2005, 13:47:00
#7 fucking wankers.

thuus wedstrijden maar even extra misdragen :)
sjon. | 05-08-2005, 13:50:38
#8 Ging ik de afgelopen jaren nog sporadisch, naar uitwedstrijden. Ook een gevolg van al die (onzinnege) regeltjes. Is dit de bekende druppel, en zul je mij niet meer zien bij de uitwedstrijden met verplichte combi! Bij EV zal ik me nog een extra keer achter de oren krabben, of ik wel heen moet gaan.
dakbedekker | 05-08-2005, 15:40:37
#9 pure onzin... maar ik heb geen brief ontvangen, dus ik hoop dat het voor mij niet opgaat. Ik mag graag een peukje opsteken zonder dat de stewards zich lopen op te geilen bij mijn pasfoto
Sparrow | 05-08-2005, 17:11:38
#10 Waarom bestaan er nog uitvakken?! Je hebt als supporter nu toch geen zin meer om je club achterna te reizen.
Martijn | 05-08-2005, 17:54:00
#11 Dus op de foto voor een uitwedstrijd, makkelijk voor de coppers. Stel je maakt die bepaalde schijnbeweging (welke ook), stadionverbod. 20jaar niets verkeerd gedaan, en toch.... Volgend jaar géén biertje meer op de héénreis, en overvolgend jaar ook niet meer op de terugreis. En daarna betalen voor, maar niet meer, naar uitwedstrijden mogen?????? Binnenkort hebben we een verkoop van seizoenkaarten, maar we mogen het stadion niet in.
Tegel | 05-08-2005, 18:57:24
#12 Aanvulling; Misschien moeten we dan een kroeg vinden waar we een tribune neer mogen zetten om de wedstrijd te zien, voordat het ons dan verboden wordt hier te roken of drinken maar natuurlijk wel op de foto moeten voor we binnen komen
Tegel | 05-08-2005, 19:03:14
#13 Tja, wat moet je ervan zeggen. Afgelopen jaar alles heen geweest en was van plan om weer te proberen om alles heen tegaan. Maar zelfs op deze manier heb ik er geen zin meer in. En dat van `t roken hoe willen ze dat verbieden. Flikker toch op man met al die vuile kut regeltjes voor de supporters. Laten ze maar wat gaan doen aan de problemen in de maatschappij en niet aan de goedwillende supporters die honderden euro`s in `t voetbal steken. GVD...lucht wel op.
Niek | 05-08-2005, 21:40:25
#14 Vreemd hoor, dit allemaal... wtf schieten ze er mee op, de fantourpas was toch niet voor nix afgeschaft een tijdje terug? Welke noemenswaardige rellen zijn er trouwens geweest de laatste tijd bij uitwedstrijden? Jah dr zijn wat lui vooruit gegaan naar breda, maar dat voorkom je hier ook niet mee. t zijn idd altijd de verkeerde mensen die gepakt worden en eigenlijk is dat ook niet zo gek. Al die omhoog gevallen bobo's hebben totaal geen idee wat er speelt. Ze kennen alleen de bureaucratie en gebruiken die om bij de slappe nederlandse regering in een goed blaadje te komen. Resultaat: nog meer regeltjes bij de fantour en nog meer ergernissen bij de supporters. En jongens, waar draaien ergernissen bij supporters meestal op uit..? precies, rellen dus... lekker bezig mensen!
grunn | 05-08-2005, 23:42:33
#15 Volgens mij gebeurt er nooit wat noemenswaardig bij uitwedstrijden van Groningen en zijn die regels er alleen maar om het "supportertje pesten". Waarom niet op losse kaarten uitwedstrijden bezoeken?
M@rtijn | 05-08-2005, 23:47:40
#16 Grunn je was me net voor. Twee zielen één gedachte dus...
M@rtijn | 05-08-2005, 23:49:45
#17 de lol is er nu echt helemaal af om naar uitwedstrijden te gaan ben vaak geweest afgelopen seizoen en er is geen ene fuck gebeurd ik vindt dit echt gewoon zn dikke onzin
schoolreisje | 06-08-2005, 11:34:55
#18 geen supporters mee naar uitwedstrijden , alles live op talpa, super , niet echt , zo door gaan zit er straks geen hond meer in het stadion
voetbal is van het volk , wij zijn de club , niet een paar bobo`s met een zak geld , of clubhoeren van spelers , het volk is de club
Stoop | 06-08-2005, 14:51:54
#19 ik ben er al uit ik ga niet meer naar uit wedstrijden toe ik was nog 1 van de weiningen die altijd wel gingook al waren we met nog geen 50 man.maar ik ben er klaar mee ik ben het zat al die regeltjes ze zoeken het maar uit
fcer | 06-08-2005, 16:57:33
#20 slaat helemaal nergens op ontmoedigingsbeleid waarom geen bussen voor rokers blowers en alle andere(tuig)zo wordt hoereveen al een kut stuk in de bus zittn
knoal | 06-08-2005, 19:09:00
#21 Ik ben de afgelopen jaren veelvuldig mee gegaan naar uitwedstrijden...Maar hierdoor zullen alleen de mooiste duels door mij nog bezocht worden, met natuurlijk vrij vervoer. dit is weer belachelijk..overheid klasse justitie
Grunn FC | 06-08-2005, 19:42:34
#22 Zeg kerels kunnen we geen actie opzetten ofzo?
Simpson | 07-08-2005, 23:08:06
#23 kunnen ze het gastenvak van de euroborg ook veel en veel kleiner maken want dit telt ook voor de andere clubs echt kut dit!
koen | 09-08-2005, 17:43:30


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl