Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Gelijkspel tegen FC Iraklis Saloniki 2 augustus 2005
FC Groningen heeft vanavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen het Griekse Iraklis Saloniki. Op het veld van vv Hoogezand waren de Grieken in de eerste helft sterker en kwamen in het begin van de tweede helft op een 0-2 voorsprong. FC Groningen toonde echter veerkracht en kwam binnen 12 minuten weer gelijk. Een gelijkspel was uiteindelijk een goede afspiegeling van de verhoudingen.

De Grieken beginnen fel aan het duel en combineren er lustig op los. Al in de tweede minuut ontkomt FC Groningen aan een achterstand als Epelle de onderkant van de lat raakt nadat hij teveel ruimte krijgt van de Groninger defensie. Na een kwartiertje doet FC Groningen voor het eerst van zich spreken. Een voorzet van Bruno Silva wordt door Mark-Jan Fledderus tegen de Griekse doelman geschoten.

Na twintig minuten eindigt een inzet van één van de Grieken opnieuw op de lat. Nu is het Lagos die het houtwerk op Sportpark Kalkwijck raakt. Aan de overkant moet de goalie in actie komen na een prachtig één-tweetje tussen Nevland en Fledderus. Na een schot van Murati met in de dertigste minuut valt er een reeks kansen voor de FC te noteren: een kopbal van Levchenko, een schot van Levchenko, een poging van Cornelisse die naast het doel belandt en Fledderus die doelman Abaris voor de derde keer in de wedstrijd tot een redding dwingt.

Het slotakkoord van de eerste helft is voor de Grieken. Met een technisch hoogstandje stuurt Papapostolou Luirink het bos in en kan vrij op doelman Bas Roorda af lopen. Zo mooi als de voorbereiding echter is, zo slecht is de afronding. De Griek schiet van dichtbij meters naast en over het doel.

Na de pauze komt Glen Salmon in de ploeg voor Koen van de Laak. Na vijf minuten komen de Grieken op voorsprong. Een voorzet van rechts van de voet van Lagos wordt van dichtbij door Kapetanos binnengewerkt: 0-1. In de 65e minuut lijkt Iraklis de wedstrijd te beslissen. Na een prachtige slalom en solo van Papapostolou, rondt deze speler vlak binnen de zestien minuten verwoestend af: 0-2.

FC Groningen geeft zich echter niet zomaar gewonnen en gaat op jacht naar de aansluitingstreffer. De Grieken blijken moeite te hebben met hoge ballen in de eigen zestien meter. Daarvan profiteert Levchenko door een moeilijke schotkans voor zichzelf te creëren. Met een volley in de draai vindt hij op fraaie wijze de rechterkruising: 1-2.

Met nog dertien minuten op de klok komen de ploegen op gelijke hoogte. Danny Buijs staat aan de basis van de gelijkmaker als hij een voorzet geeft op Erik Nevland. De Noor bereikt Glen Salmon met een kopbal, waarna de Zuid-Afrikaan op zijn beurt ook met een kopbal het doel van Iraklis vond: 2-2. Na deze treffer krijgt FC Groningen geen kansen op de winnende treffer. De Grieken zijn daar nog wel dichtbij, maar Roorda treedt een aantal keren handelend op. Zo eindigt het duel in een gelijkspel en dat is uiteindelijk wel terecht.

Opstelling FC Groningen: (C) Roorda; Silva, Luirink (66' Sankoh), Kruiswijk (66' Klompe), Florén; Buijs (90' Pannekoek), Cornelisse, Fledderus (59' Bechan), Levchenko; Nevland, Van de Laak (46' Salmon)

Opstelling Iraklis Saloniki: Abaris; Stefanis, (C) Katsambis, Seghiri (79' Papazacharias), Drougas, Poursanidis (46' Prittas), Lawal (63' Borsato), Lagos (63' Ioannou), Epelle (89' Diamantidis), Murati (46' K. Kapetanos), Papapostolou (73' P. Kapetanos)

Scoreverloop: 50' K. Kapetanos (Lagos) 0-1, 65' Papapostolou (-) 0-2, 67' Levchenko (-) 1-2, 77' Salmon (Nevland) 2-2

Scheidsrechter: Kuipers

Toeschouwers: 2.500
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl