Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen wint Maritiem Toernooi 30 juli 2005
FC Groningen heeft vanavond op Sportpark de Streepjesberg in Den Helder simpel met 8-0 gewonnen van het Helders Elftal. Voor de FC scoorde Erik Nevland driemaal. Mark-Jan Fledderus gaf vijf assists en scoorde ook nog één keer. Door de ruime zege schrijft FC Groningen bovendien het toernooi op haar naam.

Door het 1-1 gelijkspel bij de wedstrijd RKC Waalwijk - KAA Gent en het feit dat de Waalwijkers de strafschoppenserie winnend afsloten, was de opdracht voor de FC vooraf duidelijk. Om de negen punten van RKC Waalwijk te overtreffen, diende FC Groningen met 7-0 te winnen van de Heldenaren.

Aan die opdracht werkt de FC in de eerste helft. Na enkele kleine kansen in de beginfase, vindt FC Groningen de goal in de veertiende minuut voor de eerst. Mark-Jan Fledderus krijgt een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Hij zoekt de hoofden van Salmon en Nevland. Echter zonder de beide FC'ers de bal kunnen beroeren, belandt de bal achter de Helderse doelman in het net: 1-0. In de 26e minuut is Fledderus opnieuw betrokken bij de treffer. Een afvallende bal na een hoekschop van de linkshalf komt voor de voeten van Danny Buijs die van een kleine zestien meter uithaalt. Hij zag de bal laag over het gras bij de linkerpaal binnen lopen: 2-0.

Op de 3-0 hoeven de drieduizend aanwezigen niet lang te wachten. Vier minuten na de tweede treffer stelt Danny Buijs - na een prachtige combinatie - Erik Nevland in de gelegenheid om de 3-0 binnen te schuiven. Twee minuten later koptt Gijs Luirink op aangeven van Fledderus de 4-0 binnen. Na die treffer breekt een periode van een halfuur aan waarin FC Groningen wat verslapt. Voor de rust werd überhaupt nog weinig gevaar aangericht voor het Noord-Hollandse doel. Toch ligt groenwit, vanavond voor het eerst in het nieuwe uittenue spelend, natuurlijk uitstekend op schema voor de toernooiwinst.

Na negen minuten in de tweede helft komt FC Groningen op 5-0. Opnieuw is Fledderus de aangever. Nu tekent Nevland de treffer aan. In de 69e en 72e minuut maakt de FC er 6-0 en 7-0 van. Het scenario van de 5-0 wordt nog eens herhaald: Fledderus met een assist en Nevland met een goal. Terwijl hij de bal inkopt, raakt Nevland helaas geblesseerd aan het hoofd. Zes minuten later moet hij dan ook vervangen worden door Ronald van der Heijden. Op dat moment heeft Koen van de Laak al de 7-0 aangetekend.

Terwijl FC Groningen nog op jacht gaat naar de dubbele cijfers, is dit doel natuurlijk puur voor de statistieken. Na de 8-0 van Gijs Luirink in de 74e minuut met een assist van -jawel- Fledderus bloedt de wedstrijd een beetje dood. Scheidsrechter De Meyer besluit dan ook al drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd een einde te maken aan de wedstrijd.

De prijsuitreiking kan op die manier nog in de schemering plaatsvinden. Na de teamprijzen voor het Helders Elftal (4e, 1 punt), KAA Gent (3e, 4 punten), RKC Waalwijk (2e, 9 punten) en FC Groningen (1e, 10 punten) zijn er nog drie induviduele prijzen. Koen van de Laak wordt uitgeroepen tot Beste Talent (tot 23 jaar) van het toernooi. Bob Kessing van het Helders Elftal krijgt de prijs voor beste doelman. De prijs Beste Speler van het toernooi voor Erik Nevland betekent de derde prijs voor FC Groningen op het 25e Den Helder Maritiem Toernooi. Hij wordt tevens topscorer.

Bron: FC Groningen

Opstelling FC Groningen: Lambers; Buijs (60' Silva), Sankoh, Van der Linden (60' Klompe), Florén; Luirink, Bechan, Fledderus, Pannekoek (21' Van de Laak); Salmon (60' Klompe), Nevland (75' Van der Heijden)

Scoreverloop: 14' Fledderus (vrije trappen) 1-0, 26' Buijs (Fledderus) 2-0, 30' Nevland (Buijs) 3-0, 32' Luirink (Fledderus) 4-0, 50' Nevland (Fledderus) 5-0, 69' Nevland (Fledderus) 6-0, 72' Van de Laak 7-0, 74' Luirink (Fledderus) 8-0

Scheidsrechter: De Meyer

Toeschouwers: 3.000
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl