Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen verliest streekderby 22 juli 2005
FC Groningen heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen BV Veendam verloren. Op het veld van WVV te Winschoten werd vooral een hele zwakke tweede helft de groenwitten fataal. Erik Nevland scoorde net voor rust nog de 1-0, maar daarna zorgden Drent, De Vriese en Wiekens voor de terechte Veendammer winst: 1-3.

De aftrap van de wedstrijd wordt verricht door Miss Oldambt Natascha Leber. Met name het begin van de eerste helft is zeer gezapig. De eerste schotkansen vallen pas in het tweede kwartier te noteren. Ruben Schaken namens Veendam en Erik Nevland namens Groningen openen het vuren. Vanaf het derde kwartier wordt het duel grimmiger. Zo worden Gibril Sankoh en Gijs Luirink vrij vlot achter elkaar door scheidsrechter Winter op de bon geslingerd na harde overtredingen. In de tussentijd claimt Groningen een penalty omdat Koen van de Laak zichtbaar binnen de zestien hinderlijk aan zijn shirt wordt getrokken.

In de 41e minuut lijkt Kurt namens Veendam op weg naar de openingstreffer. Hij steekt de volledige helft van FC Groningen over, maar oog in oog met Lambers raakt hij de bal totaal verkeerd. Aan de andere zijde van het veld is het in de tegenaanval wel raak. Yuri Cornelisse doet het voorbereidende werk, waarna Erik Nevland de score opent: 1-0. Die stand is ook de ruststand.

Na de pauze past Ron Jans één wissel toe: Marcel Pannekoek voor Gijs Luirink. Daardoor wordt er wat geschoven in de formatie. Matthijs komt een linie naar achteren, terwijl Levchenko de positie van Matthijs overneemt.

In de 54e minuut heeft Martin Drent de eer om de eerste tegentreffer voor FC Groningen van het seizoen 2005/2006 achter zijn naam te mogen schrijven. Nadat Gibril Sankoh in de problemen is gebracht door Evgeniy Levchenko en een omhaal van de verdediger totaal mislukt, laat Drent de kans niet liggen om Jeroen Lambers te passeren: 1-1. Even daarna kan BV Veendam weer scoren. Een vlagsignaal van de grensrechter wordt door de arbiter overruled, wat tot verwarring leidt bij de Groninger verdediging. Bizimana kan zo vrij doorlopen en levert de bal af bij Emmerik de Vrieze: 1-2.

Na de derde gele kaart van de wedstrijd voor Bruno Silva, neemt Guus de Vries de bijbehorende vrije trap ongeveer vanaf de zijlijn. Zijn voorzet komt op het hoofd van Gerard Wiekens, die de bal richting rechteronderhoek kopt. Op die plaats landt Lambers net wat te laat, waardoor de bal in het net verdwijnt: 1-3. Een verrassing hangt vanaf dat moment duidelijk in de lucht. Helemaal als de net ingevallen Pander een dot van een kans krijgt op 1-4. Dat doelpunt bleef de FC echter bespaard. In de score komt geen verandering meer, waarmee de eerste nederlaag van FC Groningen in de voorbereiding een feit is.

Trainer Ron Jans reageerde na afloop op het verlies: "We moeten niet zoeken naar excuses. De basisopstelling bestond volledig uit contractspelers en dan ben je aan je stand verplicht deze wedstrijd gewoon te winnen. Er zijn wel oorzaken te noemen, zoals een aantal echt abnormale persoonlijke fouten. Maar net als de 8-0 tegen Emmen is deze 3-1 nederlaag tegen Veendam geen normale uitslag. Ik heb wel eens een voorbereiding alle wedstrijd gewonnen en dan begonnen we de competitie met een nederlaag. Deze verliespartij komt op een goed moment. Al is het wel heel vervelend om te verliezen. We moeten nu naar onze vorm toe groeien die we nodig hebben voor de wedstrijden tegen Ter Leede en RBC Roosendaal."

Opstelling FC Groningen: Lambers; Silva, Sankoh (77' Thalen), Luirink (46' Pannekoek), Florén; (C) Matthijs, Cornelisse (85' Krohne), Levchenko, Van de Laak; Nevland, Bechan (77' Van der Laan)

Opstelling BV Veendam: Ditewig, Cijntje, (C) Wiekens, Slot, De Vries; MacAndrew (79' Van der Meulen), Buurmeijer (64' Hellinga), Kurt (64' Pander); Schaken (60' Bizimana), Drent (73' Hoogeveen), De Vriese

Scoreverloop: 42' Nevland (Cornelisse) 1-0, 54' Drent 1-1, 61' De Vriese (Bizimana) 1-2, 63' Wiekens (De Vries) 1-3

Scheidsrechter: Winter

Toeschouwers: 2.500
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl