Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Ruime winst tegen Selectie Stad Steenkoud 20 juli 2005
FC Groningen heeft vanavond de wedstrijd tegen de Selectie Stad Steenkoud met ruime cijfers gewonnen. Het duel wordt gespeeld in het kader van het 750-jarig bestaan van de stad Steenkoud. Erik Nevland met bepaalde met twee treffers de ruststand op 0-2. Na de rust trekken de jonkies de stand toch nog naar een acceptabele 0-8.

De blessureboeg is aardig gevuld bij FC Groningen. Danny Buijs, Paul Matthijs, Glen Salmon, Antoine van der Linden, Mark-Jan Fledderus, Arnold Kruiswijk en Bruno Silva zijn niet inzetbaar. Naast de zes jeugdspelers die deze week al deel uitmaakten van de eerste selectie, werden nog eens vier jongens van Jong FC Groningen opgeroepen. In het duel zullen van de 'stagegroep' uit de eerste twee trainingsweken alleen Shkodran Metaj en Gijs Koopmans niet in actie komen.

In de eerste helft van de wedstrijd tegen het combinatieteam van Steenwijk (zondag tweedeklasser), Steenwijker Boys (zondag derdeklasser) en d'Olde Veste '54 (zaterdag vierdeklasser) loopt het aanvalsspel wederom stroefjes. Kansen zijn er regelmatig voor FC Groningen, maar in de afronding gaat het nogal eens mis. Levchenko (kopbal over), Nevland (redding doelman) en Seedorf (naast) vinden het doel niet. Ook is het te zien dat het combinatieteam een aantal gezamenlijke trainingen heeft afgewerkt. Want ondanks het feit dat drie elftallen samengesmeed waren, kunnen de Steenwijkers elkaar prima vinden.

In de 24e minuut is het niemand minder dan Erik Nevland die de score opent. De Noor knalt op aangeven van Stefano Seedorf de 0-1 tegen de touwen. Ook de tweede treffer komt op naam van Nevland. In de 34e minuut fungeert Levchenko als aangever: 0-2. De Oekraïner is één van de vier spelers die de volledige negentig minuten in actie komt. Behalve 'Lev' spelen Danny Holla, Koert Thalen en Bas Roorda ook van begin tot eind.

In de eerste helft staan maar liefst vijf spelers uit FC Groningen A1 opgesteld. Na de pauze vallen nog eens vijf spelers uit Jong FC Groningen in. Gijs Luirink en Koen van de Laan mogen na de rust een gelimiteerd aantal minuten spelen. Zij gaan na een halfuur alweer naar de kant. Na dertien minuten in de tweede helft komt FC Groningen weer tot scoren. Marcel Pannekoek maakt uit de draai 0-3. Vier minuten later fungeert 'Panna' als aangever voor zijn teamgenoot Rogier Krohne, die de bal voor 0-4 tegen de touwen schiet.

In het laatste kwartier weet de FC de score nog te verdubbelen. Terwijl de Steenwijkers nauwelijks nog van de eigen helft komen, wordt de defensie nog eens fors onder druk gezet. Kiran Bechan, die gisteravond nog met enig geluk scoorde, maakt de 0-5 nu met een bewust lobje. Een minuut later is het Evgeniy Levchenko, die een bal op maat op het hoofd van Rogier Krohne legt: 0-6. Zeven minuten voor tijd fopt de Steenwijker doelman zichzelf en laat hij zich afjagen door Marcel Pannekoek, die met de 'gestolen' bal 0-7 maakt.

In de allerlaatste minuut van de wedstrijd wordt Rogier Krohne nog topscorer van de avond. Net als bij zijn tweede treffer krijgt hij de bal aangespeeld van Levchenko: 0-8. Niet veel later fluit arbiter Drevel voor het einde. Dat betekent dat FC Groningen na 450 minuten nog altijd geen doelpunt tegen heeft gekregen.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Hiariej (46' Axwijk), Sankoh (46' 12 Luirink; 73' 17 Koster), Thalen, Van der Laan (46' Florén); Holla, Cornelisse (46' Bechan), Levchenko, Seedorf (46' Pannekoek); Nevland (46' Van de Laak; 73' Fellinga), Ramic (54' Krohne)

Scoreverloop: 24' Nevland (Seedorf) 0-1, 34' Nevland (Levchenko) 0-2; 58' Pannekoek 0-3, 62' Krohne (Pannekoek) 0-4, 74' Bechan 0-5, 75' Krohne (Levchenko) 0-6, 83' Pannekoek 0-7, 90' Krohne (Levchenko) 0-8

Scheidsrechter: Drevel

Toeschouwers: 1.000
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl