Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Wat blijft jou bij van het Oosterpark? 18 juli 2005
In het najaar van 2005 komt er een boek uit over het Stadion Oosterpark. Je kunt zelf een bijdrage leveren aan het boek, want een belangrijk onderdeel van het boek is ingeruimd voor verhalen en anekdotes van supporters. Dus heb jij nog een apart of een grappig verhaal of wil je vertellen wat het afscheid van het Oosterpark met je doet, aarzel dan niet en stuur het op!

Op de website http://www.stadionoosterpark.nl staat het volgende te lezen:

Supporters en andere voetballiefhebbers opgelet: in het najaar komt er een boek uit over het Stadion Oosterpark, het voetbalbolwerk aan de Zaagmuldersweg dat over ongeveer een jaar verdwenen zal zijn. Dik, kleurrijk, historisch, vol anekdotes en prachtige verhalen: een waardig afscheidsdocument over de plaats waar ruim 70 jaar voetbalgeschiedenis is geschreven. Naar verwachting ligt de uitgave eind oktober 2005 in de winkels.

Het boek zal de sfeer ademen van het Oosterpark zelf: boeiend, verrassend en origineel. Het is een boek dat bol staat van verhalen over alles wat zich in het rond het stadion heeft afgespeeld in de jaren 1933 tot en met 2005. Boeiende interviews met en over kleurrijke mensen en voetballers die in het Oosterpark een rol speelden, alles over de gouden tijd van de Europa Cups, menselijke verhalen, het ontstaan en de ontwikkeling van het stadion en de historie van de bespelers van het stadion: voetbalclubs Oosterparkers (en de voorlopers BRC, Oostelijke Boys en Groen-Wit), GVAV en FC Groningen.

Verder zijn er verhalen over de begintijd in de jaren dertig, veertig en vijftig. Over de legendarische 'varkensboer' Renze de Vries, good old Piet Fransen, het tragische verhaal rond Tonny van Leeuwen, het beruchte mesincident, het ontstaan van de Z-side, maar ook van alles over de laatste jaren in het Oosterpark en nog veel meer. Voetbalcolumnisten en landelijk bekende sportjournalisten leverden inmiddels een bijdrage aan het boek.

Een belangrijk onderdeel van het boek zal worden ingeruimd voor persoonlijke verhalen van supporters. Supporters bepalen voor een groot gedeelte de sfeer in het stadion. Al die duizenden supporters hebben in de loop der jaren natuurlijk allerlei dingen meegemaakt en kunnen daar ongetwijfeld iets over vertellen. Waar denk je met weemoed aan terug, of wat doet het afscheid van het Oosterparkstadion met je? Wij denken dat de supportersverhalen en -anekdotes een kleurrijk verslag kunnen opleveren van de belevenissen van supporters aan het Oosterparkstadion.

Daarom vragen wij jouw hulp! Heb jij een apart, vreemd of humoristisch verhaal over iets wat je hebt meegemaakt in en rond het stadion (tijdens een wedstrijd of op een ander moment), of wil je iets anders kwijt over (het verdwijnen van) het stadion? Schrijf dan je eigen verhaal en stuur het naar ons op. Het maakt daarbij niet uit wanneer het verhaal zich af heeft gespeeld.

De beste en/of leukste verhalen zullen een prominent plaatsje krijgen in het boek, uiteraard met jouw naam er onder. Zonder dit soort verhalen en anekdotes 'door de ogen van supporters' vinden wij het boek absoluut niet compleet, dus help ons en wie weet staat jouw verhaal straks in het boek!

Kijk voor meer informatie over hoe je kunt reageren op: http://www.stadionoosterpark.nl/boek.php

Printversie »
 

Reacties:
#1 Ik ben afgelopen seizoen als graafschap supporter mee gegaan;) een toch wel oud stadion maar fantastiche sfeer
Thomas! | 19-07-2005, 15:25:00
#2 de altijd fantastische sfeer en tifo!
harwin | 19-07-2005, 15:46:30
#3 Ach Harwin, de tifo is iets van de laatste 2-jaar en heeft niks met het stadion te maken. Valt allemaal onder de noemer van de sfeer in het Oosterpark. Wat mij persoonlijk bij zal blijven is het kippevel dat ik keer op keer krijg wanneer ik over de zaagmuldersweg fiets op weg naar het stadion. Is een onbeschrijvelijk gevoel.
Ach | 19-07-2005, 16:40:31
#4 Ik heb precies hetzelfde, zat vorige in buslijn 7, met al bij het Centraal Station een gevoel een beetje als kippenvel, en als je dan vanaf het Linneausplein de Zaagmuldersweg opdraait begint dat gevoel echt op te spelen. En dan komt het echte moment: je komt bij het Oosterpark langs. Als het stadion straks gesloopt wordt, zal ik dat stukje nostalgie van de Zaagmuldersweg echt gaan missen, ik zal nooit weer kippenvel krijgen op de Zaagmuldersweg.:(
Kevin | 19-07-2005, 17:58:30
#5 het gevoel dat er angstige dingen konden gebeuren!

respect van een twente fan
tukker | 20-07-2005, 20:43:08
#6 het is oud dat zeker maar er zit nog veel sfeer in ik als twaalf jarige jongen ga al zins me zesde heen en het is vet cool
jeroen | 24-07-2005, 10:31:21
#7 De sfeer in Het Oosterpark is altijd mooi.
we zullen er met z'n allen aan moeten werken omdat ook in de euroborg te laten lukken.
zonde dat Het Oosterpark word gesloopt dit was Ons stadion al vanaf het begin.
Farmer-4-life | 27-07-2005, 14:14:34
#8 de sfeer in het oosterpark dat ga ik missen en vooral de mensen die zaten te zeiken op de scheids dat vond ik geweldig
boereopznbest | 27-07-2005, 14:23:41


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl