Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Kijk uit: boobytraps in de Euroborg 22 juni 2005
Als je nog plannen had om dit weekend de bouwplaats van de Euroborg op te sneaken om wat foto's te maken van het gloednieuwe stadion, lees dan eerst even dit stukje goed door. Want de toegang tot het nieuwe stadion van FC Groningen is 's avonds en in het weekend uitgerust met een boobytrap: een zogeheten bewegingsdetector die een belletje doet rinkelen bij beveiligingsbedrijf Securicor. Even goed uitkijken dus.
Afgelopen zaterdag was een liefhebber van het nieuwe stadion naar binnengeglipt om eens even in alle rust wat foto's te maken van de tribunes en de stoeltjes. Geheel terecht uiteraard, want hoe meer foto's van de voortgang van de bouw, hoe beter. Echter:

"Op een gegeven moment kwamen er twee mannetjes in zandkleurige uniformen naar binnen lopen. Ik had gelijk door dat het beveiling was en bleef rustig zitten waar ik zat, op de tweede ring van de Oosttribune. Toen ze me op 25 meter genaderd waren ben ik er naar toe gelopen en vertelden ze me dat ik opgepakt werd en dat ze me over zouden dragen aan de politie en dat ik achter ze aan moest lopen. Onderweg geen woord gesproken. Toen we bij de uitgang waren moesten we wachten op de politie. Ze vertelden me ook dat er geen camera's zijn maar dat er wel beveiliging bij de ingang is, een bewegingsdetector."


In het spiksplinternieuwe stadion wordt dus gretig gebruik gemaakt van high-tech apparatuur, want die uitgerangeerde ex-agenten van Securicor kunnen natuurlijk niet het hele weekend over het terrein patrouilleren. Dat houden ze nooit vol. Die zullen er op termijn ook wel uitgefaseerd worden, waarna het tot op de tanden bewapende keurkorps van FC Groningen Beveiliging het fort zal gaan bewaken. Maar zover is het nog niet en dus hebben we voorlopig nog te maken met bewegingsdetectoren.

Even wat nuttige info: rondom het terrein hangen van die leuke blauwe bordjes met de tekst: 'Verboden toegang, artikel 461 Wetboek van Strafrecht (WvS)'. Ga je toch het terrein op, dan maak je je schuldig aan 'het zich bevinden op verboden terrein'.

Dat is overigens geen misdrijf maar gewoon een overtreding, net als door rood rijden en fietsen zonder licht (en dat doen we ook allemaal, nietwaar?). Dat betekent ook dat je daar gewoon een boete voor krijgt en je heus niet drie weken wordt opgesloten in een cellenblok met hitsige negers en rochelende junks. Hoe hoog de boete is, valt niet helemaal precies te zeggen, maar hou ongeveer rekening met een boete van 50 tot 60 euro ofzo. Weet je dat ook weer.

Of je hard weg wilt rennen als je betrapt wordt is uiteraard je eigen keuze, maar enigszins verdacht komt dat natuurlijk wel over. En je bent tenslotte alleen maar foto's aan het maken, toch? Als je dus gewoon rustig blijft en uitlegt dat je als liefhebber wat plaatjes aan het schieten bent van het werkelijk prachtige stadion, dat je zeer onder de indruk bent van de fenomenale architectuur en bouwstijlen en dat je met moeite je tranen van ontroering kunt bedwingen, dan heb je meer kans dat men je misschien ook nog wel gewoon laat gaan.
Printversie »
 

Reacties:
#1 wel beetjuh erg dom iedereen mag toch gewoon foto's maken...mocht eerder toch ook???
harwin | 22-06-2005, 11:56:26
#2 ik ben er nu 3 x geweest. de 2e keer zagen we een hond over t veld lopen terwijl we in de skybox zaten, en de 3e x toen we net weg gingen, kwam er een politiebusje aanrijden over de"boumaboulevard" dus toen maar via de oostkant van t stadion eruit gegaan:P is wel lachen, dat ze nu pas met beveiliging komen:P
mien toentje | 22-06-2005, 13:14:19
#3 Zoals de Euroborg er nu bij ligt, valt het nog steeds onder de noemer "bouwplaats". Bouwplaatsen kunnen gevaarlijk zijn, daarom moeten de mensen die er werken oa een helm en veiligheidsschoenen dragen. 'S nachts zijn bouwplaatsen nog gevaarlijker om dat je dan niet ziet waar je je kop tegen stoot of wat er eventueel op je poten zou kunnen vallen. Wanneer iedereen er in het holst van de nacht maar rondsluipt om plaatjes te schieten, is het niet zo gek dat het bouwbedrijf en de euroborg NV hier niet heel blij mee is... Dus dan maar sensoren plaatsen en een beveiligingsbedrijf inschakelen, lijkt me niet meer dan logisch..
grunn | 22-06-2005, 17:46:06
#4 zn 2 maand gelede ben ik der al es afgeschopt door een beveiligingbedrijf
fc | 22-06-2005, 22:44:10
#5 ben er met kameraden al een keertje of tien geweest zondag 'smiddags nooit geen beveiliging tegengekomen,
zie het probleem trouwens ook niet zo..... als je daar gewoon met goede bedoelings komt en overal met je poten afblijft is er niks aan de hand lijkt mij.
eigen verantwoordelijkheid toch??
sailor | 23-06-2005, 00:03:48
#6 @grunn: er wordt toch ook alleen maar gewaarschuwd en tips gegeven? Prima dat ze dat terrein beveiligen, maar het is altijd leuk om de beveiliging te omzeilen.

En maak jij wel eens foto's in het holst van de nacht? Donker he?
Gerald | 23-06-2005, 16:12:39
#7 @ Gerald:

Tegenwoordig maken wij in het westen gelukkig gebruik van fliters
DenHaagFC | 23-06-2005, 20:40:45
#8 Wow, fliters, wat zijn ze toch geavanceerd daar in het westen.
Gerald | 23-06-2005, 21:22:02
#9 Hallo FCG fans ,

Ik ben een van die twee "mannetjes" in zandkleurige uniformen en heb samen met het andere "mannetje" onze hoofdpersoon waar het hier allemaal om gaat( leuke jongen trouwens ) inderdaad overgedragen aan een opsporings ambtenaar ivm het overtreden van art. 461 WvS. hetgeen
betreffende persoon een fikse boete heeft opgeleverd terwijl men op afspraak ( FCG ) het stadion kan bezichtigen . Ik wil hiermee alleen maar zeggen dat je het stadion kunt bezichtigen door een simpel belletje naar jullie FC . Ik moet overigens wel toegeven dat jullie stadion mooi word ( heb het voorrecht gehad om het vaker te bezichtigen met dank aan medecolega's van onze hoofdperoon )

Groeten supporter FCU
DWV | 27-06-2005, 14:46:56
#10 Anders post je je bericht ff 3x:S

En wat doet een FCU supporter in ons nieuwe stadion??(Daarom vindt ie t natuurlijk vast leuk om onschuldige belangstellenden op te pakken, omdatt allemaal supporters van FCG zijn, dikke Utregger!:O)
ZI&ZJ | 27-06-2005, 15:34:22
#11 laat die lui toch mooie foto's maken kunnen wij er ook van genieten groeten nick
groninger | 28-06-2005, 16:54:01
#12 Aangezien de bouw van het nieuwe stadion 3 weken achterstand heeft opgelopen op de planning zijn er nu bijna 24 uur per dag mensen aan het werk.
Wil je toch graag foto's maken in het stadion, dan heb ik even een tip.
Rij op een doordeweekse dag gewoon langs het stadion en kijk naar een paar namen van bedrijfsauto's die er op normale werkdagen in overvloed staan...
In het weekend ga je er weer heen (uiteraard met vieze werkkleren en een bouwhelmpje op)
En ALS er dan iemand vraagt wat je daar doet, dan zeg je dat je voor het bedrijf werkt welke naam je daarvoor op een bedrijfsauto hebt zien staan....
Zorg er wel voor dat je van te voren een PAAR namen van bedrijven opschijft...zodat je in het weekend een bedrijf kan noemen waarvan er op DAT moment GEEN auto van aanwezig is (zodat ze het niet kunnen navragen)

Groetjes,

Een medewerker van het nieuwe stadion
Tipgever | 29-06-2005, 16:39:17
#13 Hahaha, ik had dit stuk nog niet gelezen (had nog eea in te halen vanwege vakantie) maar dit is toch wel een ijzersterke tekst hoor.

Hans | 01-07-2005, 09:12:25
#14 @ DWV:

Zo simpel is het niet om een afspraak te maken voor een rondleiding om foto's te schieten.
Je kan niet op korte termijn een afspraak maken én als je dat wel hebt gedaan, krijg je de mededeling dat er (geheel onverwacht schijnbaar) niet gewerkt wordt tijdens de bouwvak en dat daarom de rondleiding niet door kan gaan.
Joop | 01-07-2005, 13:59:12


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl