Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Tam FC Groningen verliest van Feyenoord 24 april 2005
FC Groningen heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord verloren. De Groningers toonden teveel ontzag voor Feyenoord, die eigenlijk helemaal niet overtuigend speelden. De spelers uit Rotterdam waren wel een stuk effectiever met de kansen en bepaalden de stand net voor tijd op 0-2.

Voor de wedstrijd wordt FC Groningen B1 gehuldigd. Zij zijn kampioen geworden in de Shell B-jeugd Eerste Divisie A en promoveren naar de Eredivisie. En daarmee spelen alle jeugdelftallen van FC Groningen op het hoogste niveau. Een prachtig resultaat dus. De kampioensschaal wordt dan ook trots omhoog gehouden en de spelers lopen een ereronde. Bij de ereronde krijgen ze uiteraard een staande ovatie, zelfs van het massaal meegereisde Feyenoord-publiek. Dat levert de Rotterdamse fans op hun beurt weer een applaus op vanaf de Tonny van Leeuwentribune.

Dan de wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord. Nadat oud-FC-doelman Patrick Lodewijks hartelijk welkom was geheten in het Oosterpark, ontspint zich een saaie eerste helft. Feyenoord krijgt iets betere kansjes, maar van echt gevaar is toch geen sprake.

In de 35e minuut komt een Rotterdamse goal uit de lucht vallen. Een eerste inzet na een voorzet van Kuyt wordt nog gekeerd door Roorda, maar in de 'rebound' profiteert Bahia van de losse bal en knalt de verdediger de 0-1 tegen de touwen. En dat is ook de ruststand.

De tweede helft komt ook maar matig op gang. Feyenoord beperkt zich vooral tot verdedigen en counteren, en FC Groningen komt maar moeilijk door de Rotterdamse verdediging. Feyenoord is af en toe flink gevaarlijk. Als Elshot de bal te kort terugspeelt op Roorda, gaat Castelen er met de bal vandoor. Hijpasseert Roorda en kan de bal in het lege doel schuiven, maar zijn inzet is slecht en Antoine van der Linden kan met gevaar voor eigen leven de bal nog van de lijn redden. Daarna komt de FC-verdediger onzachtzinnig in aanraking met de rechterpaal. Even later schiet Paul Matthijs nog een prachtige vrije trap op de lat.

Een kleine tien minuten voor het einde wordt het stadion opgeschrikt door een alarmerende melding vanuit de omroepkamer. Er zijn door de arbitrage namelijk spreekkoren gesignaleerd in het Oosterpark en of de supporters van FC Groningen en Feyenoord daar toch wel onmiddellijk mee willen stoppen. In het stadion heerst echter de meest ontspannen sfeer die je maar kunt bedenken, zeker gezien het feit dat er vele Feyenoord-supporters in de Groningen-vakken aanwezig zijn. Het bericht werkt bij velen op de lachspieren en heeft een averechts effect. Zo maakte een deel van de fans kenbaar dat scheidsrechter Bossen een broer zou hebben, en dat scheidsrechter Jol een glazen bol heeft en zodoende de uitslag al weet. Waarvan akte.

Ron Jans brengt Hugo en Pinas nog in de ploeg, maar dat sorteert weinig effect. Een minuut voor tijd beslistt Nicky Hofs de wedstrijd door na een prima bal van Kuyt rustig te blijven oog in oog met Roorda: 0-2. De ruim twaalfduizend blijven met een licht onbevredigend gevoel achter in het Stadion Oosterpark. Want er had méér in gezeten. Echter het creëren van kansen bleek vandaag -zoals al een aantal keren eerder dit seizoen in het Oosterpark- niet gemakkelijk te zijn. De beide ploegen krijgen na afloop wel applaus voor de getoonde inzet. Want ondanks het feit dat het geen hoogstaande wedstrijd is geweest, boeide de strijd negentig minuten lang doordat beide ploegen er wat van wilden maken.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Matthijs, Van der Linden, Florén; Buijs (86' Pinas), Krstev (68' Bechan), (C) Van Gessel, Seedorf (78' Hugo); Drent, Nevland

Opstelling Feyenoord: Lodewijks; Östlund, Bahia, Gibbs (46' Zuiverloon), Bosschaart; Castelen, Ono (72' De Graaf), Hofs, (C) Goor; Kalou, Kuyt

Scoreverloop: 37' Bahia (Kuyt) 0-1, 89' Hofs (Kuyt) 0-2

Scheidsrechter: Jol

Toeschouwers: 12.500 (uitverkocht)
Printversie »
Fotoverslag »

Reacties:
#1 Foto's van vandaag online op www.feyenoordhvh.nl!

Groeten
Arjen | 24-04-2005, 22:30:10


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl