Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Zesde uitoverwinning tegen FC Den Bosch 17 april 2005
FC Groningen heeft vanmiddag haar zesde uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen FC Den Bosch toonde Erik Nevland wederom zijn waarde met twee treffers. FC Den Bosch kwam nog terug in de wedstrijd, maar de Groningers overwinning kwam niet meer in gevaar: 1-2.

In de eerste helft valt er voor het publiek niet zoveel te beleven. In de eerste twintig minuten heeft FC Den Bosch het betere van het spel, maar langzamerhand krijgt FC Groningen grip op de wedstrijd. Tot meer dan een paar afstandschoten komen beide ploegen niet. En zo gaan we rusten met 0-0 op het scorebord.

Het openingsdoelpunt van FC Groningen, drie minuten na de pauze, komt letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Bij de vierde corner van de wedstrijd van Hugo legt de Braziliaan de bal mooi in de voeten van Seedorf, die buiten de de zestien meter staat te wachten. Een mislukt schot van Seedorf wordt door Nevland van richting veranderd: 0-1.

Nog geen twee minuten later bouwt FC Groningen aan een fantastische aanval. Buijs stuurt Elshot langs de rechterzijlijn en die levert op zijn beurt een strakke voorzet op richting Nevland: 0-2! Feest in het met 150 man gevulde uitvak en natuurlijk de mededeling aan Veendam dat Den Bosch "er aan komt". Even later scoort Nevland nog bijna zijn derde treffer, als hij met de hak een voorzet van Hugo probeert binnen te 'frommelen'. Keeper Mampaey kan de bal nog net voor de lijn keren.

De wedstrijd lijkt voor FC Groningen al in de knip te zitten. Toch wordt het nog even spannend als invaller Mourad tien minuten voor tijd de 1-2 binnen. Tot een echt slotoffensief komt het daardoor ook nog. Op de bank van Groningen zal men nog even met de billen tegen elkaar geknepen hebben gezeten, want een aantal malen kan Den Bosch nog richting doel schieten. En ook claimen de Bosschenaren een strafschop als Mourad wordt vastgehouden. Maar de Bosschenaren scoren niet meer en FC Groningen wint. Daarmee zijn de 39 punten een feit en bovendien is de tiende plek op de ranglijst veroverd.

Opstelling FC Den Bosch: Mampaey; Verhaegh, Olfers, Volmer, Snoyl; Haemhouts, Van de Laak, Powel (43' Van den Ouweland); Cas, Janssen, Cales (73' Mourad)

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Matthijs, Kruiswijk, Florén; Buijs, Krstev, (C) Van Gessel, Hugo (69' Van der Linden); Nevland (90' Drent), Seedorf (81' Fledderus)

Scoreverloop: 48' Nevland (Seedorf) 0-1, 50' Nevland (Elshot) 0-2, 80' Mourad (-) 1-2

Scheidsrechter: Haverkort

Toeschouwers: 5.564
Printversie »
Fotoverslag »

Reacties: 
Webhosting: Flexwebhosting.nl