Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen verliest in spektakelstuk 3 april 2005
FC Groningen heeft vanmiddag in Nijmegen de uitwedstrijd tegen NEC verloren. In een doelpuntrijk duel kwam de Groningers eerst met 2-0 achter, maar kwamen vervolgens met 2-3 voor. In de slotfase kwam de thuisploeg weer langszij en bepaalde de eindstand op 4-3.

De wedstrijd is er eentje die niet gauw vergeten zal worden. FC Groningen bakt er het eerste half uur vrij weinig van en staat dan al op een 2-0 achterstand. "Groningen wakker worden!" wordt er gescandeerd vanuit het uitvak, waar een lelijke afstraffing wordt gevreesd. Het lijkt meteen te helpen want na een goeie actie van Danny Buijs kan Hugo de bal onder keeper Gentenaar doorschieten. In de minuut extra tijd van de eerste helft weet FC Groningen ook nog de gelijkmaker te produceren. Een prachtig uitgespeelde aanval via Nevland en Hugo wordt uiteindelijk van een meter voor het doel ingeschoten door Seedorf, maar niet voordat hij de bal nog een keer heeft 'hooggehouden': 2-2.

Na de rust komt FC Groningen zelfs op voorsprong. Van der Linden geeft een pass over de hele naar Krstev, die op zijn beurt een voorzet wil geven. De bal van Krstev is echter een afzwaaier zodat Van der Linden opnieuw in balbezit komt Van Gessel staat voor het doel ideaal klaar om de voorzet van Van der Linden binnen te koppen: 2-3. En zo is het scoreverloop identiek aan dat van de vorige confrontatie in Nijmegen.

Nog geen 10 minuten later staat het echter al weer gelijk. Denneboom kopt een bal hoog door en via het hoofd van Van den Eede stuit de bal via de rechterkant van de paal lullig binnen. Dat leek toch niet een onthoudbare kopbal, maar hij gaat er wel in: 3-3 en de tweede goal van de Belg. FC Groningen brengt Drent in de ploeg om toch nog iets te forceren, maar NEC heeft vleugels gekregen door de gelijkmaker en gaat op zoek naar meer.

Niedzielan komt oog in oog met Roorda, omspeelt de keeper van FC Groningen en schuift de bal binnen bij de eerste paal: 4-3. Brian Pinas kwam vervolgens in de ploeg voor Sankoh, om nog te pogen een gelijkmaker af te dwingen. FC Groningen is nog één keer heel dichtbij die gelijkmaker. Paul Matthijs geeft een bal op Van Gessel die verwoestend uithaalt, maar de bal via de onderkant van de lat vlak voor de doellijn ziet terugstuiten in het veld. Het is de laatste kans die Groningen krijgt. NEC is nog een aantal keren gevaarlijk, maar Roorda behoedt de Groningers voor meer tegendoelpunten. Dan blaast scheidsrechter Van Hulten af. Volgende week wacht RBC Roosendaal in het eigen Oosterparkstadion.

Opstelling NEC: Gentenaar; Nalbantoglu, Wisgerhof, Ebbinge, Leiwakabessy; Van der Doelen, Barreto, Tininho; Denneboom (92' Valencia), Van den Eede, Niedzielan (90' Worm)

Opstelling FC Groningen: Roorda; Buijs, Sankoh (84' Pinas), Kruiswijk, Van der Linden; Matthijs, Krstev (78' Drent), (C) Van Gessel, Hugo, Seedorf (62' Bechan); Nevland

Scoreverloop: 14' Barreto (vrije trap) 1-0, 24' Van den Eede (Niedzielan) 2-0, 33' Hugo (Matthijs) 2-1, 45' Seedorf (Hugo) 2-2, 61' Van Gessel (Van der Linden) 2-3, 69' Van den Eede (Denneboom) 3-3, 80' Niedzielan () 4-3

Scheidsrechter: Van Hulten

Toeschouwers: 11.750
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl