Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC houdt vast aan tribunemotief 24 maart 2005
FC Groningen gaat niet akkoord met de afwijzing van het tribunemotief door de Euroborg NV. Afgelopen dinsdag negeerde de Euroborg NV een ontwerp voor de tribune, terwijl dit ontwerp de overduidelijke voorkeur van de FC Groningen-supporters had. FC Groningen vindt dat zij als huurder van het stadion een belangrijke stem heeft in het tribuneontwerp van het stadion en gaat dus in protest. Een zeer lovenswaardige actie.

Het management van FC Groningen schrijft in een open brief:

Beste supporters,

De afgelopen dagen heeft op deze site vermeld gestaan dat het tribunemotief, gekozen door 73% van onze supporters, door de directie van Euroborg NV, als zijnde de eigenaar van het stadion, niet is geaccepteerd.

FC Groningen laat het hier niet bij zitten en vindt dat zij als huurder van het stadion een belangrijke stem heeft in het tribuneontwerp van het stadion.

FC Groningen hecht veel waarde aan de mening van haar supporters en de uitslag van de enquĂȘte was overduidelijk. Ook in ander stadions is het gebruikelijk de aanduiding van supportersgroeperingen te verwerken in de tribunes.

Voorbeelden hiervan zijn:
Ajax: F-side
FC Twente: Vak P
FC Utrecht: Bunnik-side
NAC Breda: B-side

FC Groningen heeft immers als kenmerk dat het een echte volksclub is en dat willen we ook vooral blijven.

Wij vinden het belangrijk dat onze supporters zich kunnen identificeren met het voetbalstadion. Wij zullen de directie van Euroborg NV en de Aandeelhouders van het stadion vandaag dan ook per brief laten weten vast te houden aan het tribunemotief gekozen door onze supporters.

Uiteraard zullen wij jullie van de ontwikkelingen op de hoogte houden.

Directie FC Groningen

Bron: Internetredactie FC Groningen

Een zeer lovenswaardige actie van het management van FC Groningen, dat daarmee nadrukkelijk de kant van haar supporters kiest en stelling neemt tegen de arrogante houding van Euroborg NV, waar men blijkbaar meent dat de voorkeur van de grootste gebruikersgroep van het stadion niet serieus genomen hoeft te worden. Leuk hoor, die beoogde multifunctionaliteit van de Euroborg, maar het blijft een VOETBALstadion, met supporters die zich thuis moeten voelen.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl