Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Verkiezing tribunemotief een farce 22 maart 2005
Heb je ook meegestemd over het nieuwe tribunemotief in de Euroborg? Grote kans dat het motief van jouw keuze niet gewonnen heeft. Want de keuzeheren van de Euroborg NV hebben in al hun wijsheid besloten om de mening van ruim 1350 supporters gewoon ter zijde te schuiven. De arrogantie alleen al...

Maar liefst 73% (!) van de supporters koos in een enquête van FC Groningen voor het ontwerp met de letters Z-SIDE op de Noordcurve, en dan praten we toch al gauw over een kleine 1000 man. Geen geringe groep toch. Maar dat aantal maakte kennelijk weinig indruk bij de heren van de Euroborg NV.

Op de site van FC Groningen staat het volgende over de uitslag te lezen:

"Inmiddels hebben FC Groningen deze wens voorgelegd aan de directie van Euroborg NV, de eigenaar van het stadion. Rond het middaguur hebben deze wijze mannen echter besloten 'overwegende bezwaren' te hebben tegen het tribuneontwerp waarin de uiting Z-SIDE is opgenomen. Het belangrijkste bezwaar dat men heeft, is de beoogde multifunctionaliteit van het complex en de daarin gevestigde ondernemingen en instellingen."

Overwegende bezwaren, natuurlijk. Daar zakt toch je broek van af? Je passeert de mening van ruim 1000 man, en kiest precies het andere ontwerp? Zonder ook maar de intentie te hebben om de sterke indicatie die uit deze enquête volgt verder te onderzoeken, omdat de beoogde multifunctionaliteit niet zou stroken met de letters Z-SIDE? Lulkoek van de hoogste plank natuurlijk. Je hoort het zo'n Euroborg-bobo nog zeggen ook, met een flinke aardappel in z'n keel. Nou, dan kunnen we de letters FC GRONINGEN op de lange zijde dus ook wel schrappen, want stel je voor dat de ondernemingen en instellingen zich daar aan zouden gaan storen. Vreemd genoeg strookt dat dan weer niet met de beoogde ... Bah!

FC Groningen betreurt volgens eigen zeggen het besluit van Euroborg NV ten zeerste. Met name omdat men het belangrijk vindt om onze supporters in het nieuwe stadion een eigen plek te geven waarmee ze zich kunnen identificeren. De conclusie is echter dat Euroborg NV opdracht heeft gegeven om de variant te realiseren, waarbij achter beide doelen de clublogo's wordt geplaatst en op de lange zijde 'FC GRONINGEN'.

FC Groningen gaat min of meer klakkeloos akkoord met deze 'groene tafel-beslissing' en zet nu met deze verkiezing-zonder-stemrecht haar eigen supporters te kakken. Over een paar jaar zal men ongetwijfeld triomfantelijk verklaren dat de supporters hebben meegedacht over het tribunemotief. Dat die mening echter totaal niet serieus is genomen, is nu al een behoorlijke smet op dat nieuwe motief.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl