Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
PSV helpt FC Groningen een handje 29 mei 2003
FC Groningen heeft vanmiddag in een uitverkocht Oosterparkstadion gelijkgespeeld tegen landskampioen PSV en daarmee het eredivisieschap voor komend seizoen veilig gesteld. In het bloedeloze duel scoorde geen van beide ploegen: 0-0

Van een echte wedstrijd is slechts sporadisch sprake. Kezman knalt een keer op de paal en ook Rommedahl krijgt een goeie kans. Hij schiet echter futloos over. Net zo futloos als de breedtepasses achterin bij PSV. De klassieke salonremise krijgt op die manier de gewenste uitslag en zo lopen er twee stralende ploegen van het veld.

Rondom de wedstrijd is er meer actie dan binnen de lijnen. Zowel 's nachts als 's middags in de stad breken er rellen uit, en ook in het stadion is het weer goed raak. Supporters gaan met elkaar op de vuist en de stoeltjes vliegen door de lucht. Maar afgezien van het begin van de wedstrijd blijft het, mede door het resultaat, betrekkelijk rustig en mag ook burgemeester Wallage zijn handen dichtknijpen dat er uiteindelijk een gelijkspel uit de bus rolde. Anders waren er ongetwijfeld ernstigere situaties op de tribunes ontstaan.

Opstelling FC Groningen: Beukenkamp; Elshot, Van Gessel, Johansson, Florén; Matthijs, Hugo (46' Bronkhorst), (C) Broerse, Ikedia (90' Landerl), Salmon (86' Drent), Tuhuteru

Opstelling PSV: Waterreus; Ooijer (58' Dirkx), Bouma, Lee, Bøgelund, (C) Van Bommel, Vogel, Robben, Park (67' Rommedahl), Bruggink, Kezman (86' Vennegoor of Hesselink)

Scoreverloop: -

Scheidsrechter: Van Egmond

Toeschouwers: 12.500 (uitverkocht)

Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl