Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen haalt uit in Breda 26 februari 2005
FC Groningen heeft vanavond een fraaie overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. In de eerste helft scoorden beide ploegen allebei een keer en dat was wel in overeenstemming met het wedstrijdbeeld. In de tweede helft rekenden de Groningers echter koeltjes af met de zwalkende thuisploeg: 1-4.

Vandaag wordt ook de jaarlijkse medewerkersreis van de Supportersvereniging georganiseerd. Om 13.00 vertrekken we vanaf het Oosterparkstadion met een mannetje of 65 en gaan op weg naar Ulvenhout om daar een hapje te gaan eten. In Lelystad pikken we nog een medewerker op en tegen 16.30 uur zijn we bij restaurant 'De Harmonie' in Ulvenhout.

Daar worden we getrakteerd op maar liefst een driegangen-menu. Eerst is er de keuze tussen groenten- of tomatensoep, het hoofdgerecht wordt gevormd door een stevige Schnitzel en na afloop is er voor iedereen een kwarktoetje. De dag kan kortom nu al niet meer stuk.

We gaan vervolgens op weg naar Breda. Op de oprit van de snelweg moeten we even wachten op de twee andere supportersbussen. Als die aangesloten zijn, zijn we ook in een oogopslag bij het stadion.

De wedstrijd begint niet goed, want uit een onoverzichtelijke situatie kan dopingzondaar Petö de bal zomaar inschieten. "Nee toch, niet weer he? FC Groningen zal toch niet weer de therapeut zijn voor een slechtdraaiende ploeg zoals NAC Breda?" Gelukkig niet, want Nevland stelt binnen tien minuten orde op zaken. Met een vlammend afstandsschot brengt hij de Groningers weer op gelijke hoogte.

In de tweede helft kan FC Groningen redelijk gemakkelijk standhouden. NAC Breda gaat steeds slechter voetballen en de Groningers weten wel raad met de geboden ruimte. De Bredase supporters in Vak Gay proberen hun ploeg met 'community singing' op te peppen, maar de vonk slaat niet over. Na ruim een uur in de wedstrijd kopt Sander van Gessel de 1-2 binnen en is het feest in het uitvak. Toch is het even opletten geblazen, want NAC Breda heeft nog een stormloopje in gedachten. Erg lang duurt de Bredase hoop niet.

Gestart in buitenspelpositie kan Stefano Seedorf op inval-doelman Van Zwam aflopen. Beheerst schiet hij binnen en ook beheerst voert hij z'n doelpunt. Hij wil het Brabantse publiek blijkbaar niet provoceren door al te uitbundig te juichen.

FC Groningen krijgt vervolgens nog een aantal fraaie kansen dankzij de gedesoriënteerde thuisploeg. Krstev rond nog een kans doeltreffend af. Daarmee is de afgang van NAC Breda in eigen huis een feit. En niet te vergeten: een lekkere en verdiende uitoverwinning voor FC Groningen. Het MyCom-stadion in Breda loopt ruim voor tijd al leeg. Behalve op één plek: het uitvak. Want daar gaat het feestje nog eventjes door...

Opstelling NAC Breda: Van Zwam; Collen, (C) Penders, Colin, Gudelj (66' Rigters); Mendes, Petö, Zonneveld; Cornelisse (79' Jenner), Lurling, Diba

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Matthijs, Kruiswijk, Florén (46' Van der Linden); Buijs, Krstev (87' Bechan), (C) Van Gessel, Seedorf; Salmon, Nevland (83' Pinas)

Scoreverloop: 7' Petö 1-0, 15' Nevland (Van Gessel) 1-1, 62' Van Gessel (Krstev) 1-2, 71' Seedorf (Van Gessel) 1-3, 84' Krstev (Matthijs) 1-4

Scheidsrechter: Jol

Toeschouwers: 12.316
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl