Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen verliest van tien Tukkers 21 februari 2005
FC Groningen kan zich op gaan maken voor een klassering in het rechter rijtje. De ploeg verloor vandaag in het eigen stadion van concurrent FC Twente. In een hard maar matig duel knokten de Groningers voor wat ze waard waren, maar de gelijkmaker zat er nooit in: 0-1.

Voor de wedstrijd organiseren de Groningen Fanatics twee acties. Op West worden 12 megabanners omhooggehouden met daarop de portretten van (oud-)spelers van FC Groningen. "Gronings Glorie" staat op een doek onder de portretten. Het zijn prachtige doeken en er is ook applaus in het stadion voor de actie. Op ZI en ZJ wordt een megadoek in de vorm van een schild naar beneden gelaten. Daaromheen is een choreografie met goudgele pamfletten, oftewel: "Ain Pronkjewail in Golden Raand". Opvallend is dat er vanuit Twente helemaal niks is georganiseerd. Het is zowat de wedstrijd van het jaar als je die Tukkers moet geloven, maar dat is blijkbaar geen reden om een Tifo-actie te houden. Dan niet.

FC Twente begint goed aan de wedstrijd. Hoewel FC Groningen meer balbezit heeft, hebben de Tukkers verdedigend de zaakjes voor elkaar en af en toe breken ze uit. Na een klein kwartier levert dat resultaat op als N'Kufo wordt aangespeeld. Hij draait gemakkelijk weg van Sankoh en schiet de bal langs Roorda: 0-1.

FC Groningen probeert het in het verloop van de wedstrijd wel en de spelers knokken er wel voor, maar qua voetbal is het allemaal zo beroerd. Er worden nauwelijks fatsoenlijke aanvallen opgezet en corners komen gewoon niet aan. Ook de voorzetten van Pinas hadden beter niet gegeven kunnen worden, want hoe krijg je het voor elkaar om niet één fatsoenlijke voorzet af te leveren?

Scheidsrechter Bossen heeft ook zijn dag niet. Shoukov geeft Danny Buijs een karatetrap in z'n nek. Goed voor een donkerrode kaart uiteraard, maar Bossen besluit een laffe gele kaart te geven. Geef dan helemaal niks...

In de tweede helft moet Bouchiba na een kwartier het veld ruimen. En dan heeft FC Groningen opeens nog een half uur tegen tien Tukkers. Zou het dan toch lukken? Nee, want FC Groningen is vandaag gewoon niet goed genoeg. Al zou er nog 90 minuten gespeeld worden, dan nog zou de gelijkmaker niet vallen. De opbouw van achteruit is traag en slecht, de voorzetten komen niet aan en FC Twente kan redelijk gemakkelijk op de been blijven.

In de slotfase draait alles uiteraard om de duels tussen Martin Drent en de biljartbal van FC Twente Masturberovic. Laatstgenoemde gebruikt tot tweemaal toe zijn elleboog om de aanvaller van FC Groningen af te stoppen. Zou je in het eerste geval nog kunnen twijfelen over een ongelukkig duel, de tweede is pure opzet. Dat blijkt wel uit het smerige lachje wat hij de bloedende Drent na afloop toewerpt. Scheidsrechter Bossen had de hele wedstrijd al stront in z'n ogen en zodoende zijn ook deze overtredingen hem ontgaan.

Op basis van tv-beelden zal Masturberovic wel een uitnodiging van de tuchtcommissie ontvangen om z'n nazi-methoden eens nader toe te lichten. Drent heeft al verklaard de Zweedse Tukker niet te ontzien.

FC Twente wint zodoende weer eens in het Oosterpark. Dat was al weer een tijdje geleden. Voor FC Groningen rest volgende week slechts een kans op revanche in Breda, waar het plaatselijke NAC wacht.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot (81' Drent), Sankoh, Van der Linden, Florén; Buijs, (C) Van Gessel, Seedorf (71' Hugo); Bechan (46' Salmon), Nevland, Pinas

Opstelling Vitesse: (c) Boschker; Schuurman, Masturberovic, Zomer, Heubach; Touma (76' Fafiani), Bouchiba (61' rood), Rahim, (C) Cziommer (90' Sibum); Shoukov (71' Wellenberg), N'Kufo

Scoresverloop: 14' N'Kufo (Bouchiba) 0-1

Scheidsrechter: Bossen

Toeschouwers: 11.645
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl