Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
RSS-feed op deze site beschikbaar 15 februari 2005
Oplettende bezoekers hadden het blauwe blokje onderaan de site wellicht al gezien: sinds vanmorgen beschikt deze site over een RSS-feed. Een wat? Een RSS-feed dus. Een handige toepassing waarmee je in één oogopslag op de hoogte bent van het laatste nieuws op al je favoriete websites, waaronder deze site dus. Met behulp van een RSS-reader kun je de namelijk de RSS-feed van een of meerdere sites uitlezen.

Een RSS-reader

Als je vaak dezelfde websites bezoekt om te kijken of er iets nieuws op staat, kun je overwegen om gebruik te maken van een RSS-reader. Een RSS-reader verzamelt namelijk de koppen en de intro's van je favoriete websites op één pagina in overzichtelijke categorieën. Je kunt zoveel RSS-feeds invoeren als je zelf wilt.

Als er een interessant bericht bij staat, kun je doorklikken naar het oorspronkelijke artikel op de oorspronkelijke site. Je krijgt als het ware een automatische waarschuwing van veranderingen op jouw favoriete websites. Je bent dus in één oogopslag op de hoogte van het laatste nieuws op diverse websites en je kunt gemakkelijk doorklikken. Het nieuws komt naar jóu toe en dat is eigenlijk best handig dus.

In het e-mailprogramma Mozilla Thunderbird zit op dit moment al een RSS-reader ingebouwd. Ook Mozilla Firefox gebruikt de techniek in de functionaliteit 'LiveBookmark'. De verwachting is dat er in steeds meer (e-mail)programma's ingebouwde RSS-readers zullen verschijnen. Maar RSS-readers zijn ook afzonderlijk te downloaden.

Meer informatie over het gebruik van RSS en de RSS-feed van deze site kun je vinden op de speciale RSS-pagina.

De RSS-feed van TrotsvanhetNoorden.nl

Plak deze URL in je RSS-reader: http://www.trotsvanhetnoorden.nl/rssfeed.xml en je bent snel op de hoogte van het laatste nieuws op deze website.

Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl