Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen en Vitesse scoren niet 11 februari 2005
FC Groningen heeft vanavond gelijkgespeeld in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. In de eerste helft is FC Groningen sterker, in de tweede helft Vitesse, maar omdat beide ploegen niet tot scoren komen, blijft het in het Oosterparkstadion 0-0. En dat is uiteindelijk wel een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

FC Groningen, met in de basis onder andere Drent, Sankoh en Bechan, begint fel aan het duel. Toch levert dat niet meteen mogelijkheden op en zoekt FC Groningen duidelijk nog even naar de vorm. In de tiende minuut verkijkt Sankoh zich op een lange bal en komt Amoah zomaar vrij voor Roorda. Hij schiet de bal naast, maar de Groningers zijn gewaarschuwd.

Er ontstaat vervolgens een aantrekkelijk en open duel. FC Groningen heeft van de twee de meeste offensieve intenties. Vooral Bechan is af en toe een ware plaag voor de Arnhemse verdediging. FC Groningen oogt ietsje sterker, maar verder dan een grote kans voor Drent en wat kleinere kansen komt de ploeg niet.

In de tweede helft gaat het duel op dezelfde manier door, alleen nu is het Vitesse dat meer drang naar voren heeft. Maar beide ploegen hebben de intentie om te winnen en dat maakt het voor het publiek ook aantrekkelijk.

Het was al eens eerder gebeurd, op 22 september 2002 in het shirt van FC Utrecht om precies te zijn, maar ook vanavond krijgt Stijn Vreven de lachers in het Oosterpark op zijn hand. Als antwoord op het spreekkoor 'Vreven laat je tieten zien' uit vak ZI trekt de Belgische rechtsback zijn Vitesse-shirt tot onder de kin omhoog. Hilariteit alom en de actie van Vreven wordt beloond met een welgemeend applaus van het thuispubliek. Als een halve minuut later het spreekkoor 'Vreven laat je piemel zien' wordt ingezet, bedankt Vreven wijselijk voor de eer. Maar bij de Groningse supporters kan Vreven even niet meer stuk.

Even later ontstaat hét moment van de wedstrijd. Amoah lijkt Vitesse op 0-1 te zetten en loopt juichend weg. Maar nog voordat Amoah binnen schiet staat de grensrechter al met zijn vlag omhoog voor buitenspel. Bovendien zou Yakubu hinderlijk in de weg voor Roorda hebben gestaan. De goal wordt afgekeurd.

Vitesse blijft sterker en raakt zelfs nog een keer de lat. Ook FC Groningen krijgt nog kansjes, maar er wordt vandaag niet gescoord en zo eindigt de wedstrijd in 0-0. De spelers krijgen na afloop een welgemeend applaus, want ondanks de brilstand was het best een aantrekkelijk duel.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Buijs, Sankoh, Van der Linden, Florén; Bechan (81' Krstev), Matthijs, Seedorf, (C) Van Gessel; Drent, Nevland (87' Pinas)

Opstelling Vitesse: Wapenaar; Vreven, Dingsdag, Van den Berg, Jansen; Knopper, Yakubu, Janssen (87' Schaars); Hersi (71' Gluscevic), Amoah, Fränkel

Scheidsrechter: Sterk

Toeschouwers: 12.350
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl